Operácia hemoroidov - skúsenosti
Dvoma tehotenstvami a ochorením na salmonelózu som sa postupne prepracovala k hemoroidom 4. stupňa - trvale vystúpené uzlíky s trombózou. Je to štádium, kde už nepomáhajú maste ani babské recepty - východiskom je operácia ☹ .
Pri hľadaní na internete som našla informácie, ktoré sa navzájom rozchádzajú (každý si chváli svoje), o účinnosti a bolestivosti rôznych operačných metód. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s jednotlivými metódami (aj kde vám to robili) - koľko trvalo hojenie, aké to bolo bolestivé, či sa problém zopakoval, aký bol doplatok za operáciu a podobne.
Prosím, nepíšte mi akú mastičku alebo liek mám použiť, tie už fakt nezaberajú - vyskúšala som asi všetky a bolo by to len oddialenie nevyhnutného.
Ešte jedna otázočka - momentálne mám tretí deň na dvoch uzlíkoch naložené gumičky - stále to bolí ako šľak - ak s tým máte skúsenosť - koľko to ešte bude trvať, lebo už ma chytá zúfalstvo ☹ ☹ ☹
prosim je tu niekot kto bol operovaný laserom?hemoronom v pslednej dobe u Kehera v ZH???ja som bola ešte v decembri mi vyberal polyp laserom a už je tomu pomaly 2 mes a velmi ma to boli stale už nevim čo robit a on mi to pozrie len z vonku a že sa to hoji!! ale mna to stale velmi boli už berem všetko možne močim si to v dubovej kore obvodna mi prepisala už antibioticku mast! ja neviem ma to tak dlho boliet???? prosim je tu niekto? ja som zufala už a k tomu mam dieta a okolo neho musim behat...umývam si to za každým aj pred tým som si jem psylilium mobivenal ..no proste všetko čo sa má ....ja už neviem čo robit :(((
@saxanita1 ahoj prosim ta tie hemoroidy ta tak dlho boleli???ja osm 2 mes teda budem po operácii odstranoval mi vnutri polyp a tn ma boli akoby ta rana stale po stolici :(((((
ty si mal aoeprovane čo prosim a tak dlho to teda boli ano? no porazi ma lebo ja osom už zufalaaaaaaa
@marekkk1
ahoj prosim ta aj mne robil polyp dr a som 2 mes po operácii a stale ma to boli!!! nechápem je to možne?? aj teba to dlho bolelo???
@scorpionflower1
ahoj rposim ta tebe robil vnutorne či ako??? ako lho sa ti to hojilo potom??? ja som u ž pomaly 2 mes po odstraneni polypu a mna to furt boli pos tolici! močim si to natieram aj atb mast berem no ja už neveim čo robit :(((
@maminka1986 : Dva mesiace je už dlhá doba, možno sa ti tam spravila fissura alebo sa ti to dobre nazahojilo, chod s tym k lekarovi. Tie najhorsie stavy trvali tak 4 tyzdne po operacii, ale mne odstranovali 4 hemoroidy, ja som tam mala 4 velke rany. Da sa povedat, ze s tym mam problemy dodnes, nemam sice hemoroidy, ale ta fissura sa mi vracia, ked si nedavam pozor na jedenie a pitie (malo pijem, alebo jem sladkosti) a potom mam zapchu. Zvykne sa mi to vzdy do 2-3 tyzdnov zahojit, potom mam polroka pokoj a znova. Ja uz si to nechcem dat operovat, podla mna, by to nikam neviedlo, ale keby sa mi stav zhorsil, tak urcite idem k lekarovi.
@scorpionflower1 ahoj no ako píšeš dr mi povedal že mama fisuru tam a veru ked si dám pozor na sladke a na stolicu a hlavne ked si to močim v dubovej kore je to ok všetko a berem detralex stale tak neviem no uvidime dalej čo bude lebo to bolo ozaj na nervy no moju sestru to dlhoo bolelo aj pol roka...my sme take citlive v rodine to aj preto...
@maminka1986 ahoj, môžem sa opýtať koľko si doplacala za tu operáciu?
@nadapolakovicova 450e somplatila....berem detralex nadalej a už je ok neboli to ale dlho bolelo amočila osm si to v dubovej kore dlhooo aj 3 meiace treba len trpezlivost mne sa zle hoja rany aj po porode sa mi ťažko
Ahojte 😢 Mam hemoroidy. Po pôrode som mala vonku maly uzlik, nebolel, nekrvacal, proste tam len bol. Neriešila som to lebo som s tym nemala žiadny problem. Pred mesiacom sa mi to zapálilo a strašná bolesť, mastickx čipky nic nezaberá, jednu noc som sa kľudne nevyspala. Mam pocit ze nežijem ale prežívam. Aj teraz mi idu slzy, som zúfalá. Zajtra idem k jednému lekárovi , zrejme operácia laserom. Prosim vam, je tu niekto kto mi povie ze ta operácia neni az taka strašná? Ze to neni utrpenie ked prestane účinkovať anestéza? Teraz je to strašne a bojím sa co bude potom.
@simca2010 Ahoj, neboj sa, ked mas za sebou porod, tak toto az take hrozne nie je 🙂 Ja som mala podobne problemy, zacalo sa to este pred porodom. Najskor male uzliky, ktore trochu ominali, tak som to skusala zahnat mastickami. Vela toho na vyber pre tehotne nebolo, vacsinou vsetko s kortikoidmi - ale z tych neagresivnych mi dost pomohol avenoc. No ale potom prisiel porod a vykuklo to znova, ale to uz bola ina kava. Bolelo to ako slak, ani sediet, ani stat, kremy nezaberali, presne ako pises, k tomu este male babo... muselo sa to riesit operacne. Ono nic prijemne to nie je po tom prebrati, ale s bolestou po cisaraku sa to ani len neda porovnat. Teraz uz ani neviem, ze som bola operovana.
@simca2010 Uzivas Detralex? Tie strasne bolesti su hlavne vtedy, ked ti v tych hemoroidoch vznikne tromboza. Ja to mam tiez, ale operaciu stale odkladam kvoli strachu, ale odkedy beriem Detralex, neda sa to ani porovnat. Niekedy ho aj mesiac neberem, mam klud, a ked zacnu bolesti, tak si ho dam a vzdy mi po nom prejdu. Bez neho som mala niekedy hrozne bolesti, ze som si myslela ze si ich sama urezem. A to mam riadne velke a vela, co vyjdu pri kazdej stolici von. Ja chcem ist na operaciu RFITTH metodou, mala by to byt zatial najmenej bolestiva operacia, nic sa pri nej nereze, len sa laserom zabrani toku krvi a oni sa vcucnu a normalne ostanu nadalej v tele,ale uz nerobia problemy. Nie je to laserova operacia v tomzmysle, ze sa laserom spalia alebo odrezu, ale ako som pisala, zabrani sa privodu krvi. Da sa robit v hociakom stadiu, a aj ked mi doktorka povedala ze bolesti sa s klasickou operaciou nedaju porovnat, aj tak ju stale odkladam.
tak dievčatá, vcera mi priateľ dohodol stretnutie u vraj najlepšieho chirurga docenta na antolskej, moc sa mi to nezdalo, ved štátne nemocnice nemajú lasery aaaaaa pravda to bola, ze ak u neho tak chirurgicky, opytal sa ma ci sa macam v dubovej kore. Som mu chcela povedat ze ja uz mam rit premocenu od dubovej a keby to zaberalo tak tu nie som 😃Rezať si to nedam, nie som blazon, povedal nech idem laserom ak chcem. No ale uz je lepsie zázračne, ale som objednaná budúci štvrtok do žiaru nad Hronom, robia to tam laserom v celkovej anestéze, ja to v lokalke urcite nedam. A robia to tou RFITTh aj v Bratislave? Ako som sa zmierila s operáciou tak sa mi aj polepšilo. Detralex užívam. Konečne vcera po dlhej dobe som sa poriadne vyspala, dnes je to tiez v pohode. No ked sa mi polepsi dlhodobejšie tak aj ja budem odkladať operáciu aj ked som uz bola rozhodnutá. dakujem pekne za odpovede
@simca2010
@janicaopica
@simca2010
ahojte ja som pisala vyššie
bola som na operacii vnutorných mi robil heronom v ZH Keher...
bolelo ma to hrozne dlho ešte potom!!!!!)!
močila osm si to chodit som neohla no otras niečo!!
začala osm brat detrlaex ale dlho aj mesiac a ustupilo teraz berem 2 alebo 4 denne a pohode...jem psylium pijem
doležita je MAKKA STOLICA!!!! takže psylium za dve lyžice večer a rano super
neviem no mna to bolelo dlho a laserom rezane ešte viac bolia to mi neorbil leo´bo vnutorne sa mi stiahli
doležita je aj strava nejest vela ssladke a kakao...takisto štiplave
@maminka1986 Nerozumiem dobre z tvojej vety, ze heronom ti to robil. Myslela si pristrojom hemoron? To ti robil v celkovej narkoze? Ta operacia RFITTH je nieco podobne ako ten Hemoron, tiez sa nic nereze, len sa tie hemoroidy opichaju, prestane v nich prudit krv a stiahnu sa. Oni sa nevyrezu, nadalej ostanu v tele, len su stiahnute, takze uz by nemali robit ziadne problemy. Malo by to boliet najmenej zo vsetkych operacii, ale kedze pises ze ta to tak bolelo, tak urcite bezbolestne nie je v pripade hemoroidov nic ☹
@maminka1986 co to znamená ze bolelo to este dlho potom? 😱Da sa ta bolesť vydrzat? Teda jasne ze da, ale kolko to tak príšerne boli? A akej bolesti by si to prirovnala? Prosim skús mi to co najlepsie priblížiť, velmi mi tym Pomôžeš 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼
@janicaopica ano hemoronom mi to robil no mna to bolelo potom hrozne aj tak nevime prečo asi som velmi citliva a ono je to citlive aj potom ved ti to palia!! a zadok je hrozne citlivý je tam hadam najviac nervovych zakončeni no....
@simca2010 fuha no neviem k čomu prirovnat ako ked si daá na zadok ťažky kamen a tha ti to dole žilu no proste bolest neprajem nikomu to porod bol nič!! a pri porode mi vlastne aj vyšli no des.....
Ahojte, mne tiež krvácali a veľmi boleli. V lekárni mi povedali, že neskôr už mastičky ani čípky nepomáhajú. Poradili mi, nech skúsim užívať Mobivenal. Je voľnopredajný a že ho mám užívať takto: prvé 3 dni - 3 ráno a 3 večer, druhé 3 dni - 2 ráno a 2 večer, potom už len 1 ráno a 1 večer a využívať celú krabičku / asi 70ks je tam, stojí cca 12 - 13€ / a že sa to krásne stiahne dnu. Neverila som tomu, ale môžem odporúčať. Vždy mám doma pre istotu 1 krabičku kúpenú, ak by sa mi to vrátilo, hneď začnem užívať. Samozrejme uraviť stravu a piť veľa tekutín.
mne mobivenal nepomohol najlepšie je DETRALEX predaju h aj v lekárni pohode no sice ako kde ale tu v meste ma poznaju a pohode....
@maminka1986 a ake si mala stadium? 3. alebo 4. stupen? a kolko si ich mala?
@janicaopica no vraj 3stupen a mala som ich asi dva vnutri a jeden vonku ale man to velmi bolelo fakt ak otras
No tak sa mam na co tesit, ja mam urcite aspon 5 vnutri. Vonku asi nie, len mi vzdy vsetky vyjdu pri stolici von a potom trva aj pol dna kym zalezu naspät, ale je ich vela a tiez mam 3.stupen co som bola u dr... A hned po zakroku ste isli domov? Ake lieky ste uzivali na tu bolest?
@janicaopica dievčatá tak ja som uz pevne rozhodnutá, v stredu rano idem na konzultáciu do žiaru do keherA, lebo ak by povedal laserom tak jedine v celkovej anestéze a s tym ze jeden den tam ostanem. Začínam si vybavovať veci ohľadom pooperačnej bolesti, známu sestričku co mi v prípade núdze bude chodit pichat infúzie. Kedže nepoznám tu bolesť tak nenechám nic na náhodu, chcem trpieť co najmenej. Musím počkať do konca mesiaca nejak aj ked tie hemoroidy ma skor svrbia ako bolia, uz vyše mesiaca sa s tym trápim a strašne ma to obmedzuje, cely den je len o mojej riti. Musím v robote ukončiť mesiac, dať výplaty, nemozem len tak ist, keby hej, idem asi uz zajtra. Každopádne uvidím co mi povie, ja to tipujem tak na 3ti stupeň, ja mam jeden veľký ako hrasok vonku a urcite aj vnútri ale to predpokladám ze malinky alebo malinké. Tu v Ba som nenašla nikoho v celkovej anestéze laserom a co je vraj dobry chirurg Dimov tak ten povedal ze len v lokalke, ale to si netrúfam ani náhodou. Tak mi držte palce na stredu nech mam co najlepsie prognózy 😂
@janicaopica tak mam po návšteve keher chirurgického centra v ziari. A sama sebe mozem povedat ze som kráľovna . Skusim opísať cely priebeh. Isla som za chirurgom s tym ze sa chcem objednat na operáciu laserom. Dosla som, doktor hovori, vysetrime rektoskopiou (prístroj do zadku) uvidíme a stanovíme dalsi postup. Výsledok vnútorne a vonkajšie hemoroidy 3 stupňa. Hovorim chvalabohu ze nie 4ho 😂. To najhoršie ze neda sa to jednou operáciou naraz odstrániť.uz ma oblial pot ale furt som bola ok. Na to sa pýtam ze kedy. A on ze tak teraz urobíme cast a potom druhu. Som myslela ze spadnem z toho stola. Hovorim ze urcite nie dnes, ze zajtra idem do roboty ze ja som sa prisla len opýtať. Doktor ze na co chcem cakat ze neboli to, ze odstránime vnútorne prístrojom hemoron. Hovorim si, zaskočil ma lebo toto nemam nikde vygooglene lebo som myslela ze mam len vonkajšie 😱Pýtam sa ci injekcia, on ze ano. Tak hovorim ze to urcite nie. Tak ze len sprej lidocain. Hovorim to zas bude bolieť. . . Nebudem naťahovať. Dala som to. Nic to nebolo, nic ma nebolelo, robi sa to na dvakrát a pozajtra idem na to zas. Tak kto máte vnútorne tak hemoronom to neboli ani bez injekcie, je to len taky tlak. Žiadny liek na bolesť, nic. O 10:00mi to robil , je 15:00 a nic. Lidocain účinkuje minimálne, ved to je sprej len lokálny. Nomrlnane sa mi uľavilo, hned som sadla do auta a 160 km domov odsoferovala. Vynikajuci prístup doktora. Neviem ktorá to riešite ze chcete ist hemoronom, to každý den by som mohla chodit. Ani injekcia ani nic a to som posero ja najväčší. 😊Snáď ma nejaké bolesti neprekvapia ale lekár hovoril ze nie. Ze to je vsetko a aj ze stolica bude úplne normalna
@simca2010 tak to je super, gratulujem k takemu priebehu... ale to si mala asi malinke tie vnutorne hemoroidy, ked ta to ani neboli. Ja som sa raz pytala mojjo gastroenterologa, lebo on ma ten hemoron, ci mi to nemoze spravit a povedal ze nie, ze to je len pre 1. - 2. stupen, tak neviem, ked kazdy povie inak.
Ja ich mam velke a urcite aspon 4 - 5. citim to,ked mi vylezu pri stolici, ze je to taka guca,bojim sa aj pozriet. ked som s tymbola u chirurgicky co tooperuje tou RFITTH metodou, tak mi povedala ze 3.stupen. Ale ta metoda sarobi v celkovej narkoze a 24 hod. musis byt v nemocnici.
A ten vonkajsi nebudes riesit? Na ten ti co povedal?
@janicaopica pociťujem neskutočnú úľavu, asi som to mala male, preto mi stačil aj ten sprej a nie injekcia, ale svrbelo ma to posledné dva týždne strašne, svrbelo a niekedy z ničoho nic prišlo take sklbnutie a to bolo strašne nepríjemne a ubíjajúce. V piatok idem zopakovat ten hemoron, to sa nebojím, kedže dnes to bolo fakt nic, akurat teraz pociťujem taky tlak na zadku, ale nie vyslovene ze bolesť. A vonkajší hemeroid je 3 štádium, to laserom, povedal ze dáme do poriadku vnútorne a potom vonkajší . Nahovára ma ze nech to robíme v lokálnej anestéze ale to sa ma mu nepodarí prehovoriť, urcite chcem celkovú, no a to ze niekedy v máji. Chcem to tiez mat cim skor za sebou, uz to nebudem odďaľovať.
Ahojte. Tak ja sa zapájam. Dnes mám za sebou poslednú ligaturu hemoroidou.mala som 3stadium, dve vnútorné a jedno vonkajšie. Každý týždeň som bola na ligature, bolo to nepríjemné a trochu to bolelo ale dá sa to prežiť. Myslím že toto je najmenej bolestivý spôsob. Samozrejme ak vám tie gumičky dajú správne - ja sa nemôžem sťažovať no viem že ak sa dajú nesprávne tak môžu veľmi bolieť... Lekár povedal že už by som mala mať na veeelmi dlhý čas pokoj tak teda dúfam že ma pravdu, trápila som sa 5 rokov kým som sa odhodlala. Začalo to po prvom pôrode a po druhom to bol des každá stolica zo slzami v očiach... No dúfam že už bude pokoj. Ligaturu každému odporúčam....
@beuska88 ahoj a kde si bola odkial si??

@karol_bobor už som bola u lekára a povedal,ze jediná možnosť je chirurgicky,zeokalne by som to nevydržala.Ze na tri dni do nemocnice,ale musím ešte počkať,mam malu dcerku.