Operácia očí laserom
Dlhe roky som kratkozraka, dioptrie -9, od 16tich nosim kontaktne sosovky, mam 34 rokov. Akosi citim, ze uz to nie je ono, oci uz su unavene, okuliare mi ale vadia. Premyslam nad operaciou laserom, ale mam strach.
Boli ste niektora? Ste spokojne, neboli problemy?
Myslím, že na tak vysoké dioptrie už dávajú šošovku a nie laser. Ja som mala 4,5 a 4,75. Som spokojná. Už to mám 18 rokov. Kamarát mal dioptrie 8 a tomu dávali šošovky.
@anonym_autor hlavne sa vyhni iClinic
@anonym_autor nad -5 by som urcite ale urcite nesla, vrati sa nieco vzdy, cim vyssie dioptrie tym je to horsie
Dalsia vec je to ci si vobec vhodny kandidat na nieco take
Bola som na operácii s dioptriami cca -7, vedeli to zraziť na 0, od operácie som 10 rokov a zatiaľ sa nič nevrátilo. Mám problémy so svetloplachostou (polarizacne tmavé okuliare nosím snáď celoročne, jas a kontrast všade minimálny atd) a so suchostou očí (kvapkam si umelé slzy každý deň)

Neviem ci take vysoke dioptrie operuju laserom, navyse, nie kazde oko je na tuto operaciou vhodne. Ja mam dioptrie -6 a na konzultacii mi povedali, ze nemam dostatocnu hrubku rohovky, ako alternativa bola doporucena vymena vnutroocnych sosoviek. Odporucam objednat sa na dobru kliniku, kde spravia potrebne vysetrenia a dozvies sa tvoje moznosti.