icon

Osýpky: Hrozí nám nová epidémia?

5. jan 2025

Čítali ste to už? Teraz,keď boli ľudia rozlezení na lyžovačkach.....a inkubačná doba 19dni.
https://www.hallo-muenchen.de/welt/neuer-virus-...
https://svet.sme.sk/c/23431600/v-rakuskom-stred...

mariynka
5. jan 2025

Mami prekonala v detstve ako aj cela trieda.ma dozivotne protilatky. Klidek

bosorkabb
5. jan 2025

Ja mam v práci Ukrajincov a neuveríš toto očkovanie majú tak ako ich deti. Zopár ich chodí so synom do škôlky.
A nešír zbytočne paniku a ukludni sa.
Robíš z komára somára.

weronika171717
5. jan 2025

Daj si prášky na hlavu a ukľudni sa. Keď už tomuto zase ľudia uveria ako kokovidu, tak neviem. 🤣🤣🤣🤣

mariynka
5. jan 2025

@veronika2021 tato generacia dospelych osypky nemala, bo bola ockovana...

mariynka
5. jan 2025

Bojis sa o seba?ci? Coho sa bojis? Pupakovej choroby? Ved podporuj imunitu, vyhybaj sa davom a hlavne-ukludni sa a mysli pozitivne❤️

samkolea
5. jan 2025

..ze predlzit prazdniny, akoze dokedy? Dokedy je spravny cas zostat stale doma. 😀😀😀

viestta
5. jan 2025

@samkolea samozrejme, vsetci rodicia skolopovinnych deti budu riesit kto im deti postrazi pre par neockovanych jedincov, ktori boli lyzvat v Dachsteine a teraz sa obavaju, ze sa nakazili

ibatanecnica
5. jan 2025

Autorka a tebe uz uplne hrabe? Odporucam uz psychiatra.
Toto co tu stvaras uz normalne nie je. Chripkova sezona moze trvat aj 2-3 mesiace podla pocasia. Okrem toho existuje aj zapal pluc a ine choroby ktore mozu byt pre niektorych fatalne. Ochorenia sa budu stale tocit.

ibatanecnica
5. jan 2025

@samkolea pre niektorych asi naveky

svetlonos
5. jan 2025

Počúvaj ty hystéria za povinné očkovanie! Zavri sa na samotu do lesa, urob si tam statok, sad si potravu a vevystrc päty z tade aby si náhodou nezomrel! S tebou radosť zit však? Alebo potrebuješ osychologa, ci trpis nejakou dg?
Ja som za slobodu voľby! A to mam deti zaočkované ake nenávidím donucovanie takýchto veci! Za mna je vedlajsi účinok vakcíny a neockivania spojený s uplne rovnako velkym strachom!
Tak nechaj ludi zit a odlet niekde na Mars namiesto šírenia takýchto budov a svojich strachov.
Tu kričí ako malé dieťa- ake ja tu hracku chceeem!
Sa konečne preber a daj sa zaočkovať keď sa tak bojíš alebo sa teleportuj do komunistickej krajiny - odtiaľ si nevycestujes 😜

svetlonos
5. jan 2025

@kiki68
prosím ta a kde si si to dávala robiť?

veronika2021
6. jan 2025

@kiki68 hmm,ale ved ako deti sme mali najskor osypky,to som mala mozno 6-8 rokov a potom v 15tivh som myla kiahne.Zijem cely zivot v tom,ze sa obe ochotenia prekonavaju vacsinou v detstve a potom je clovek velmi dobre chraneny az mozno po starobu.Ale kedze na detoch je hned vidiet pupak,tak sa da lahko vyhnut starsim ci slabsim ludom,nie?Ja si nepamatam,ze by sme boli proti tomu ockovani….Je pravda,ze tie kiahne mi dali zabrat….

bosorkabb
6. jan 2025

@veronika2021 na Slovensku sa proti osypkam ockuje povinne od roku 1969.

kiki68
6. jan 2025

@veronika2021 kdeze, tie osypky sa ockuju uz roky, je to ts mmr vakcina. Uz ja som ju mala ako dieta a to budem mat 40 rokov

kiki68
6. jan 2025

@veronika2021 Ono je to vsetko najviac nakazlive tesne pred vysypom. Preto to je take nebezpecne

veronika2021
6. jan 2025

@bosorkabb ahaaa,tak sranda,ze sme to mali….nezabudnem,ked som sa bratranca zlakla,ze ako vyzera a potom som rovnako vyzerala aj ja😁-z osypok.Pri kiahnach som mala ine starosti a nie ako vyzeram🙈.

candii
6. jan 2025

@pribinak Aj očkovaní ľudia sa môžu nakaziť , to že je niekto zaočkovany neznamená hneď 100 % imunitu voči ochoreniu.

pribinak
6. jan 2025

@candii poznáš niekoho takého? Asi nie

bosorkabb
6. jan 2025

@veronika2021 osypky to neboli pravdepodobne.

candii
6. jan 2025

@pribinak konkrétne s osypkami nie ale s čiernym kašľom áno a viacero ľudí

pribinak
6. jan 2025

@candii vieš o tom, že osýpky a čierny kašeľ je dosť rozdiel?

candii
6. jan 2025

@pribinak v com je rozdiel? Si proti nemu očkovana? Si. Prenášaju sa obe ochorenia kvapockami ? Áno. Akurát priebeh ochorenia je iný no. Ale v podstate je to, to isté. Ak by teória,že očkovaný je chránený fungovala potom ani čierny kašeľ by zaočkovany človek nemal dostať.

pribinak
6. jan 2025

@candii ja nepoznám nikoho kto ockovany by dostal osýpky
Téma je o osypkach
Už mi ani nepis

candii
6. jan 2025

@pribinak "už mi ani nepíš" , vsak rovno napíš, že nepoznáš odpoveď a že mám pravdu ale radšej budeš oduta a uz mi nepíš .. Je jedno či sa bavíme o osypkach alebo o iných ochoreniach čo sú základnom očkovaní, pretože čierny kašeľ je v základnom očkovaní. Tak isto ako aj osýpky. Takže to bude fungovať rovnako.

viestta
6. jan 2025

@candii nepochopila si zasadny rozdiel medzi ockovanim proti ciernemu kaslu a osypkam. Je dokazane, ze imunita pri starych vakcinach proti ciernemu kaslu u niektorych jedincov klesa, u niektorych sa ani protilatky nevytvorili napriek ockovaniu. U osypok som nezachytila rovnaky problem. Mozno vies viac. Ak ano, napis. V kazdom pripade dnes sa bez problemov da zistit, ci telo protilatky vytvorene ma alebo nema.

autor
6. jan 2025

@viestta
Kopírujem z prvej strany....
az na to, že to nemusí byť tak celkom pravda:
Auch interessant: Impflücken gibt es nicht nur, weil dieser Schutz vor allem seit Corona in Misskredit geraten ist, sondern auch, weil jener Impfstoff, der früher gegen Masern angewandt worden war, teilweise seine Wirkung verloren hat. Dabei geht es allerdings um jene Altersgruppe, die in den Siebzigerjahren Kind war.
Čiže staršou vakcínou očkovaní tiež nemusia byť chraneni. Medzi nami bratmi, to je tá, ktorá sa u nás používala až do 90-tych rokov (v at ju prestali používať už skôr

amarilka26
6. jan 2025

A toto je to, o co tu ide. Vyvolavat v ludoch strach. Neprezivajte to tak pre boha. Osypky tu boli, su a aj budu.

viestta
6. jan 2025

Ono nebolo by lepsie ak by sa uviedol relvantny zdroj. Nemusia byt neznamena, ze nikto chraneny nie je a tym padom mame cele generacie bez imunity. Cize epidemia asi nie je na obzore.

vroni
6. jan 2025

@bosorkabb, ďalšia polopravda. Áno, očkuje sa od roku 1969, ale do roku 1984 sa očkovali proti osypkam len deti od 12 rokov, ktoré dovtedy osýpky neprekonali. Čiže do roku 1983 je také otázne ockovanie

bosorkabb
6. jan 2025

@vroni môj muž je starší a o dosť a očkovaní bol ako malý chlapec. Čiže pred rokom 1980. Má doma zdravotný záznam. Osypky boli v minulosti (pravdaže sú aj dnes) sledované. Šanca ze si v dobre pred rokom 1989 nebola očkovaná na základné očkovania je skôr rarita. Vieme ako sa vtedy ockovalo rad radom. Nikto sa nikoho na názor nepýtal.
Autorka zbytočne šíri paniku.