icon

Panická porucha

nikolka2
14. sep 2012

Ahojte maminky ...chcela by som sa opytat ci trpí niektora mamicka tym ochorením ,,,ja som tu nasla diskusiu o nej , ale nikto mi neodpovedal ,,,prosím nestopnite mi tuto diskusiu ,,,fakt by som sa uz potrebovala sa s niekym o tom porozpravat ,,,je mi uz dost zle a by som bola velmi vdacna kedy mi maminky mohli pomoct ako sa stým popasovat ..dakujem krásne 🙂

olivia77
20. jún 2016

@amadora, tetania je cisto z nedostatku magnezia a vapnika, potrebujes ich doplnit a pravidelne doplnat do organizmu dlhy cas a od tetanie mas pokoj... krce pri zachvate vzniknu pri nervovo svalovej drazdivosti, lebo telu chybaju tieto spomenute vitaminy... mala by si v kuse uzivat kvalitne magnezium( forma laktatu, citratu alebo chelatu, nie oxid horecnaty, ma najhorsiu vstrebatelnost a prevazne ten sa predava v lekarnach... a takisto vapnik, dobra forma a vyssie davky... a vyhybat sa stresu, to je hlavny spustac zachvatu...

olivia77
20. jún 2016

@dotka04, tiez trpim PP a da sa liecit, neboj 🙂 tento mesiac bol u mna asi najhorsi v zivote a dnes som tak optimisticka ako dlho nie 🙂 a priatel o tom vie a podrzal ma... napis mi spravu, poviem ti viac 🙂

olivia77
20. jún 2016

@kachorratt, napis mi spravu, mam velke novinky ohladom PP, ako ju liecit 🙂

amadora
20. jún 2016

@olivia77 to ja všetko viem, aj ho beriem. mňa len zaujímalo koľké tu majú túto kombináciu lebo som čítala tému a zdá sa mi že ich je dosť a preto ma to zaujalo, či to má niečo spoločné

olivia77
20. jún 2016

@amadora, samozrejme, ze ma 🙂 v tele je vsetko prepojene a za nedostatkom mineralov tele je kopec problemov... vsetko so vsetkym suvisi, nase telo je celok, vyriesime pravu pricinu a odidu vsetky problemy... vzdy je to o tom, zistit, aka je pricina a ked sa odstrani, naozaj odidu aj tie fyzicke problemy...

morningcoffee1
2. okt 2016

nikolka2 super, ze si sa z toho dostala. Mozes prosim Ta objasnit, ako Ti ten liecitel pomohol? Naucil Ta ako predychat tieto stavy? Ja pp chvalabohu nemam, ale sestra obcas mava stavy ako na odpadnutie.

oliverko5
12. okt 2016

@fashionmaniacka ahoj..citala som tvoj prispevok ohladne panickej poruchy..mozes mi prosim ta napusat viac a co konkretne ti pomohlo?dakujem

olivia77
12. okt 2016

@oliverko5, mas panicku poruchu?

oliverko5
12. okt 2016

@olivia77 ano... ☹

olivia77
12. okt 2016

@oliverko5, ja ju mam tiez a z najhorsieho ma dostali bachove kvety, poznas ich? a ako dlho ju mas?

olivia77
13. okt 2016

@morningcoffee1, sestra ma pp, ked ma tie stavy na odpadnutie?

kachorratt
14. okt 2016

Baby ja si to bez liekov uz ani neviem predstavit, mne Dr.znižovala davky AD a uzkost opat nastupila, a to som dokonca popri AD uzivala Ženšen, ale nejak nepomahal, jeto utrpenie zazivat stavy paniky,uzkosti,nezastavitelne bušenie srdca, roztrasene cele telo, nespavost, to uz vdaka liekom nepoznam, ale zas nechcem uzivat lieky do konca života :-/ je to zacarovany kruh a mozog si rychlo navyka na AD,comu sa farmaceuticky priemysel velmi teší..... :-/

morningcoffee1
21. okt 2016

@olivia77 Neviem to urcite. To moze byt aj z plytkeho dychania.

layla1
7. feb 2017

Dievčatá čítam tieto vaše príspevky tiež mam asi panicku poruchu a aj tetániu beriem Paroxetin 2 den ale neviete mi poradiť niečo iné ? lebo som čítala že z AD sa priberá a to nechcem😢

veriine
Autor odpoveď zmazal
aronna
20. feb 2017

Dievcata ja vam.mozem odporucit bachove esencie urcite vyskusajte mne po nich panika uplne vymyzla 🙂

olivia77
20. feb 2017

@aronna, super!!!! To ma velmi tesi, ja som tiez velmi za bachove kvapky, preto ich aj miesam ludom na rozne problemy, ked som videla ich ucinok na sebe... a ako dlho ich beries? beries viacero esencii?

veriine
Autor odpoveď zmazal
olivia77
21. feb 2017

@veriine, vacsinou ich ucinok je badatelny po 2-4tyzdnoch, no niekto pocituje zmeny ovela skor, u mna to bolo v prvy tyzden, cca po 4-5dnoch...

veriine
Autor odpoveď zmazal
olivia77
21. feb 2017

@veriine, nemozem povedat, ze uplne, ale nato, ake som mala stavy, ze som sa bala aj vyjst von pred dom, tak to je nieco neporovnatelne, co bolo vtedy a teraz... nato, ze neberiem lieky a ani neberiem, je to mega uspech... no viem o ludoch, ktorym uplne presla panika... ja som vlastne na margo takejto skusenosti preto zacala bachove kvapky studovat a pracovat s nimi... proste ta vlastna skusenost je na nezaplatenie, potrebovala som si to overit na sebe...

veriine
Autor odpoveď zmazal
somavi
1. mar 2017

Ahojte , je tu niekto , komu to obdobie paniky trvalo každý den ? Teda ja uz som mala panické záchvaty asi pred pol rokom , spustili to febrilne kŕče mojho dieťaťa . Potom viac menej niekoľko mesiacov pokoj a teraz uz asi 5ty den mi je tak doobeda relatívne dobre a poobede to začína , večer to vyvrcholí .. poobede mi začne búšiť sem tam srdce , večer príde atak - triaška , panika , nemôžem dýchať .. nechápem to . Zazil to niekto ? Uz som zúfalá 😢 Rozmýšľam , ci neísť na pohotovosť .

dotka04
1. mar 2017

@somavi áno, ja takto už fungujem vyše 10 rokov 😉

somavi
1. mar 2017

@dotka04 Bože to vážne ? Ja som uz z toho zúfalá 😢😢😢

caroline_
1. mar 2017

ahoj 🙂 ja sice mamicka nie som, ale PP mam...lepsie povedane mala som 🙂 chodila som k psychologicke, nasledne k psychiatricke a jedine v com mi pomohla bolo to že som nabrala +30kg za ani nie rok..ked chces poradit napis mi spravu lebo tu by to bolo na dlho

dotka04
1. mar 2017

@somavi vážne, ale tiež mi to niekedy prišlo ako neskutočné 😉 Žia, skutočné to je, ale keď sa s tým musíš naučiť žiť, tak sa s tým naučíš. Vlastne, žiadne "nenaučíš" neexistuje, lebo s tým žiješ či chceš či nie 🙂 Mne pomohla psychoterapia aby som to vedela ako-tak zvládať. Naopak psychiatri absolútne nie, skôr mi lieky pohoršili. Ale každý je iný a mnohým to zaberá aj-aj, mnohí sa z toho dostanú a PP je pre nich len krátkou etapou v ich živote 🙂

stanushka10
1. mar 2017

@nikolka2 ahoj, moj manzel mal PP. tiez bral lieky. dlho nevedeli, co s nim je... som mu volala sanitku pomaly kazdy den. uz mu vsetci prestavali verit, ze si to nevymysla, dokonca aj doktori. nakoniec siel k psychiatrovi a ten mu dal lieky... prve dvoje mu nezabrali. az tretie. je to uz asi 5-6 rokov. az teraz pred pol rokom prestal brat lieky. tiez mu odporucil dychove cvicenia, relaxaciu a vyventilovat sa-najlepsie sport alebo nieco, pri com sa odreagujes. zatail je bez liekov a raz mu bolo zle ale pripisujeme to tomu, ze sedime celu zimu doma, nikam sa nedalo ist, mame malu dcerku a ja som tehu, takze nejake spolocne vyventilovanie nepripada do uvahy a ked nie je v praci, tak som rada, ze sa s malou nemusim ja natahovat. ale ako mu bolo zle, tak zacal kazdy den aspon na hodku chodit na bike alebo do hory sa vyventilovat a od vted v poho...

olivia77
1. mar 2017

@veriine, ja som schudla, ked mi pp prepukla, je sice pravda, ze dlhsie obdobie som bola velmi chuda, no potom som uz aj pribrala, ako sa mi ulavilo z najhorsieho a teraz uz zdravo jem, nech tie 3 kg, co mam odvtedy navyse, idu dolu... 😉

layla1
5. mar 2017

@somavi ja mam to iste co ty tepy mavam aj 150 aj viac.