Panická porucha
Ahojte maminky ...chcela by som sa opytat ci trpí niektora mamicka tym ochorením ,,,ja som tu nasla diskusiu o nej , ale nikto mi neodpovedal ,,,prosím nestopnite mi tuto diskusiu ,,,fakt by som sa uz potrebovala sa s niekym o tom porozpravat ,,,je mi uz dost zle a by som bola velmi vdacna kedy mi maminky mohli pomoct ako sa stým popasovat ..dakujem krásne 🙂
@nikolka2 Ahoj, mam znamu, ktora tuto panicku poruchu ma.
@fashionmaniacka
ahpj, prosím co znamená ta skratka? ja mam podobne problemy a už roky napchavam do seba lieky.
Ahojte baby,ja zápasím s panickou poruchou už 5 rok.
3 roky som brala AD a veľmi mi to pomohlo. Teraz mám už len Xanax keď na mňa príde záchvat ale beriem ho len občas cca 1x za mesiac. Ja si myslím že tejto poruchy sa nedá úplne zbaviť, skôr sa ju človek môže naučiť do istej miery ovládať, keď vie čo od nej čakať. U mňa to dosť súvisí aj s povahou, ja som odmalička bola taký bojko 🙂
@nikita262 ahoj chcem sa opytat ako sa vlastne diagnostikuje panicka porucha u psychologa? ja som nikde nebola ale podla toho co mam a co porovnavam a citam mam pocit ze mam tu panicku poruchu tiez mam ustrachanu povahu snazim sa ako mozem taka nebit v podstate zapasim sams so sebou raz je dobre a raz zle ...
sama si asi nepomozes, to nie je chrípka bohužiaľ...dá sa pracovať s pp psychoterapeuticky aj liekmi. najlepsie je ked ide liecba oboma frontami vtedy je max ucinok. a liekov sa nemusis bat psychiatri nepredpisuju viac nez musia a tie lieky nie su uz take ako kedysi ze by len otapovali. vacsinou je to naozaj len lahka medikacia po nevyhnutne dlhy cas. pises ze sa s tym boris dlhodobo, tak treba pocitat ze aj liecba bude vyzadovat nejaku dobu 🙂
@marianax prepac az teraz som sa dostala k pc.
Ja som sa stym snazila bojovat sama asi pol roka ale zhorsovalo sa to pridali sa k tomu aj depresie a citila som sa zle aj fyzicky. Az ma nakoniec manzel dokopal k psychiatrovi a ten mi nasadil liecbu. Bola som z toho v strese ze k psychiatrovi a ze si budu vstci mysliet ze som cvok,ale pomohlo mi to velmi a teraz som bez liekov a naucila som sa s tym zit. Je to podla mna do istej miery aj vec povahy ale dá sa to zvládnuť ale iba s pomocou lekára. Taka je moja skusenost.
Drzim ti palce.
Dievčence ale čo robíte ak to na vás príde v robote?
Ahojte moje je tu nejaka babenka ktora neberie lieky a nejak to zvlada ? ja teraz rano zas prv sen potom sa uz maly budil krutil no zaspal ale ja uz nie uz busenie triaska spotene dlane strach chystam sa k psychologovi ci psychyatrovi no asi v utorok ideme na ak predat nas byt tak az ked sa vratime ja pri takych stavoch vezmem lexaurin no niekedy sa to snazim predychat aj sa mi to podari no teraz neviem nechcem do seba tlacit to svinstvo :-\ ale nechcem ani tie moje stavy ach :-\ u nas este kazdy spi tichota v byte baby ako zvladate taketo stavy co vam pomaha ?
Babyzne aj vam byva zle ked mate menstruaciu?Myslim tak psychicky zmena nalady,unava,tocaky hlavy atd.?
ahojte baby aj ja trpim panickou poruchou uz vela rokou no podla mna je to neviliecitelna choroba ak ta to raz pochiti tak sa toho uz nezbavis nechcem vas strasit ale v mojom pripade je to tak pp mi uplne zmenila zivot aj ja som brala a este aj beriem lieky ked ich potrebujem no z mojho nazoru si myslim ze clovek s pp si dokaze najviac pomoc on sam je to vsetko v hlave ja som sa stym vysporiadala a naucila som sa stym zit najprv som mavala zachvaty casto kym som nevedela ze co sa to somnou deje ale po case sa mi to zlepsilo ked som zacala chodit k psychiatrovy on mi dal dobre rady co mam robit ak dostanem zachvat napr ak mate strach ze odpadnete alebo zomriete tak si v hlave hovorte ze to nie naozaj ze je to len vo vasej hlave ze sa nemusite nicoho bat a snazit sa mysliet pozitivne alebo sa zacat modlit ked to na vas pride aj to mi pomahalo clovek ktory ma pp sa stym musi vyrovnat to je uz dozivotna choroba aj to zmizne na nejaku dobu no potom sa to vrati zas aj mne to zmyzlo aj na 3 roky potom sa mi to zasa vratilo no dodnes trpim s tou chorobou ale uz som stym vysporiadana proste som si na to musela zvyknut da sa stym zit uz mam aj krasneho synceka aj ked som s pp bojovala uz pred tehotenstvom a aj v tehotenstve najviac pomaha byt optymisticky a hovorit si stale dookolo ze to zvladnem a vsetko pozitivne ze je to je vsetko len v hlave ze sa vam nic nemoze stat dufam ze vam to pomoze nehovorim ze je to lahke ale casom si na to aj zviknete drzim palce vsetkym ktory trpia pp lebo sama som si presla peklom s pp ale uz som silnejsia ako moj strach vzdy si hovorim strach je iba pocit strach ta nezebije toje moje motto zivota 😉 vela stastia a sily prajem vsetkym s pp
@saminka111 ahojky saminka.som si precitala tvoj prispevok a chcem sa opytat,ci si mala aj teke problemy,ze si sa obavala ist MHD ale miesta kde je vela ludi obchody,vystavy atd...a ked ano ako si to prekonala?
@11kacena ahoj ano aj take problemy som mavala dokonca ani na prechadzky som nerada chodievala a ked som isla niekam do obchodou tak somnou vzdy musel niekto blizky ist sama by som to nezvladla a este som si do tasky brala so sebou tabletky keby nahodou to namna prislo a to mi odburavalo ten strach vzdy som mala na mysli ze keby mi prislo zle tak si dam tabletku a uz mi bude ok alebo som si v hlave hovorila ze aj ked odpadne ze to nic nie je ze nemozem zomriet lebo z velkych obchodou som mala vzdy strach a pocit ze odpadnem ze sa mi podlamuju kolena dufam ze ti aspon trosku pomozem 😉
Baby a máte to aj tak že sa napr nadcniecim trápite 2-3dni potom kedysi to ukludni príde stav slabosť ráno som mala pocit stiahnutého žalúdka až bolesť svalov pásy sa to ukludnuje ale nie som vo svojej koži a mam aj mrchu
Najprv som sem nechcela pisat,ale nakoniec som sa rozhodla,ze sem napisem. Hanbim sa,ze som taka ustrachana,manzel mi povedal,ze to nieje so mnou ok. Hnackujem,stale mam pocit na vracanie,stiahnuty zaludok, vcera som mala triasku,nemohla som sa nadychnut a to vsetko ked sa ku mne dostane info o vojne.z kazdej strany to teraz pocuvam ako sa blizi III.sv.vojna,ako hrozi nuklearna vojna,ja krava som si citala ajrozne proroctva,zijem proste v tom,ze onedlho vsetci zomrieme.aj placem ked toto pisem,som z toho uplne hotova.manzel mi kupil sedatif pc,nemam moc pocit,ze by to nejak zvlast zaberalo.myslite ze ide o panicku poruchu alebo...?neviem co robit.
@misaelka
@marianax
@nikita262
@tyaja neviem či je to presne panická porucha,tebe sa to úzko spája s tou vojnou, ale určite by som na tvojom mieste zašla za psychoterapeutom alebo psychiatrom a porozprávala sa s ním. Možno ťa nenastaví na liečbu ale ukáže ti nejaké relaxačné techniky a pod. ale hlavne môžeš slobodne hovoriť o svojich pocitoch a niekedy aj to veľmi pomáha. Držím palce.
@fashionmaniacka ahoj prosim ta vies mi napisat co presne tvoja skratka znamena ci je to nejaka metoda tabletky? A kde mozno o tom najst blizsie info dakujem 🙂
ahojte maminky, tie čo sa liečite na panickú poruchu aké lieky užívate? Mne neurológ predpísal Neurol, užívam ho 4 dni som dosť ospalá z neho, ale vraj mám navštíviť aj psychiatra. Tie čo ste to riešili u psychiatra pomohol vám? Ja som toto nemala nikdy, ale tri mesiace po pôrode som dostala už dva záchvaty, myslela som že zomieram. Aj záchranku sme volali 😒

@monikaboh Skús písať na depresia a ako sa jej najrýchlejšie zbaviť, tam je toho oveľa viac, je to tiež na modrom koníkovi, daj si to do vyhľadávača, ja píšem tam