Panická porucha
Ahojte maminky ...chcela by som sa opytat ci trpí niektora mamicka tym ochorením ,,,ja som tu nasla diskusiu o nej , ale nikto mi neodpovedal ,,,prosím nestopnite mi tuto diskusiu ,,,fakt by som sa uz potrebovala sa s niekym o tom porozpravat ,,,je mi uz dost zle a by som bola velmi vdacna kedy mi maminky mohli pomoct ako sa stým popasovat ..dakujem krásne 🙂
@ruzicka32 ako sa volajú prosím ta tie tabletky? Sú na predpis? Ď.
@kachorratt Daosin 🙂 a su volne predajne
@ruzicka32 cena prosím Ťa? 🙂
12e 🙂
@ruzicka32 Dík 😉
No, ak beriete nejake lieky, je to problem. Mne osobne, ako som uz spominala, robili zle lieky na stitnu zlazu. Neviem ako su na tom antidepresiva. Tu som nasla stranku, kde sa nejake lieky spominaju:
http://histaminovaintolerancia.sk/histaminova-i...
Ako citam, su tam rozne antidepresiva.
Daosin - je len barlicka, len pomocka, ak to inac nejde. Na dovolenke, na navsteve...
Vsade sa pise, ze experimenty v stravovani by clovek nemal robit bez lekara.
Ja sama zatial nie som nikde evidovana, ale iba preto, ze mi nikde s mojimi priznakmi nevedeli pomoct.
Ale planujem toho alergologa - ked najdem dobreho.
Aj vy budte opatrne. Neda sa brat lieky, drzat dietu a cudovat sa, ze nezabera.
Drzim vam palce.
Baby to tu uz nikto nepise? Ako sa mate? Aj na vas tak zle vplýva to pocasie? Tiez mate niektorá take blbe pocity, závratov, ze sa vam chce spat stale a mate taku beznadej v sebe? Co vam proti tomu pomaha? a je tu niekto aj s pocitmi derealizacie? (to je , ze sa vam zda ako by bolo vsetko okolo vas vymyslene) ☹
Baby mate niektorá problémy s trávenim pri pp? ja mam posledný týžden, bud pocit na vracanie alebo že ma preženie a dnes som sa zase zobudila na bolest žaludka taku ako ked ste hladné..už som si robila aj test či nie som tehotná..beriem probiotika...inak beriem ad už dlhšie a pri atakoch najslabší neurol, mam ročnú dcerku, ktorú kojím...tak neviem či mi je niečo ine či zase svinucha pp.
Baby,ja tiez mam panicku poruchu..pocas tehotenstva prveho som nebrala lieky..potom bol chvily klud a zas sa to vratilo..pocas druheho tehu som tiez nebrala lieky,no teda podla potreby polku xanaxu..alw snazila som sa mu vyhybat..🙂 teraz som mesiac po porode a zacina sa mi to zase vraciat..chcem sa opytat,ci matw niwktora skusenosti s tym ze ste kojila a brala lieky na panicku poruchu? Chcela by som kojit cim dlhsie,no neviem ci sa to bude dat s liekmi..:-/
@mamkamiska ja som nasadila lieky asi tri tyzdne po porode a kojim stale, beriem ad-miraklide a pri nejakych zlých stavoch 0,25 neurol...mala bude mat 14 mesiacov, na stranke mamila som sa informovala či sa može kojit pri tychto liekoch...
@neferttiti20 budem musiwt ist za mojou psychiateickou a popytat sa jej,nakolko mam doma lwn xanax..predtym som brala serlift..dakujem..🙂
@neferttiti20 S travenim ani tak nie,ale v poslednom case mi prestalo chutit,jem nasilo,lebo ked sa nenajem,som strasne slaba,obcas aj mna napina na vracani.
@mamkamiska Ja som lieky zacala uzivat,az ked som uz mala deti,takze v tomto neviem poradit.
@slivka3 preesne to mam aj ja, dni ked mi maloco chuti, napina ma ☹
To budu vedlajsie ucinky AD ☹
@neferttiti20 ja by som bez probiotik asi neprezila, mam problemy so stolicou,zapchy a tvrdu a v tom mi pomahaju len probiotika, probiofix 2x denne a niekedy aj 3 musim.
Ty ake uzivas?
Mne sa po AD dost pokazilo travenie, tiez casto pocit ze som hladna a maloco mi chuti a imununitu mam velmi slabu,,casto chora '-(
@kachorratt prestne aj mne dost narusili tie AD trávenie mam z nich rozne potravinove alergie
To je taka neprijemna choroba...casto sa pytam,preco sa ma drzi..teraz mam take stavy,ze by som najradsej
len revala..su to sice este asi hormony...ale musime to s nou vydrzat..
mamkamiska Chapem ta ja som žial brala lieky aj ked som bola tehotná, mala som aj tažšie obdobie a k tomu mi bolo zle cele tehotenstvo, prve dva mesiace po porode boli pre mna slzavym udolim le potom sa tie hormony nejak ukludnili a normalne som mala aj problem vôbec si poplakat ked som aj mala chut...ani slza nešla...dcerka ma teraz°14 mesiacov a nejak som celá vyčerpaná a ataky mam teraz dost často do toho bolesti žaludka...., snažim sa to nejak zvladat a dufam že to je obdobie a prejde to zase, takže držim palce a prajem vela sil
@kachorratt To ma ani nenapadlo,ze to moze byyt s ad,aj chorlavejsia som castejsie,tak na tom asi nieco bude.
@mamkamiska mamila ti dovolí kojiť na hoci čom. Stačí si prečítať ich rady, nič nie je problém...a už to mi bolo vždy podozrivé. Ja som sa pýtala moje dokiny a ona mi povedala, že keby mala poradiť ako vlastnej dcere tak by na liekoch kojenie vobec neodporučala, možno po zvážení je najbezpečnejší ako tak sertralin. takže treba sa poradiť s lekarom a nie s internetm. Inak nič v zlom samozrejme, ale davať v mlieku zvyšky antidepresív, neurolu, rivotrilu, lexaurinu a je jedno v akom množstve, pretože nemáte urobený rozbor kolko sa ho tam dostalo, napr. ked kojíte hodinu po užití lieku ked sa pekne zase nastaví hladinka učinnej latky v krvi.
A baby rozmyslali ste z coho ta choroba vznika,preco nom trpime prave my?
Som zvedava, aka je šanca, že sa raz tych AD pozbavujeme ....
@slivka3 čo na tom narozmýšlaš? proste jeden chorie tak a druhý onak...su aj horšie choroby. Je to porucha v mozgu - konkrétne prenos neurotransmiterov. NIkto nevie 100% povedať prečo to vzniká ani presný mechanizmus len sa predpokaldá, že tie prenášače v mozgu nefunguju správne. Mozog je ešte stále velmi neprebádaný orgán. Prečítajte si kvalitné informácie o tejto pliage a možno porozumiete lepšie prečo práve vy, my a ako to vlastne vzniká.
@blondiegirl ja som sa ich ,,na zatial,, zbavila po 5 rokoch denneho užívania...sama to nechapem, musela som vysadiť koli tehotenstvu a som vpohode. Uvidíme čo po porode. Každopádne chodím dokine na kontroly...keby niečo. Ale je pravda, že po tolkých rokoch už človek aj pochopí niektoré veci....porozumie sam seba a ziska aj iný uhol pohladu na vec. Ja sa zase nejako nestresujem tým či ich ešte budem brat alebo nie tie AD. Aj cukrovkár berie denne inzulín aby si ,,vyrovnal hladinku,, a ja si to budem vyčítať? Podla mna čo sa týka AD - je možné že :1. preliečite sa a vysadíte a ste v pohode, 2. preliečite sa a vysadíte a vrati sa to ....po nejakom čase, po nejakom strese....a zase treba nasadiť.
@sardinka333 ved prave..ja som sa aj s mojim muzom rozpravala o tom..kwd lekarka povie ze nie,tak prestanen kojit..bude mi to luto,ale co sa da robit..radsej tak ako riskovat do buducna zdravue malinkej..
@mamkamiska tvoje materstvo a láska k dcerke sa nemeria tým ako ju krmiš. V náručí ju budeš mať tak či tak. Ty si pre nu tá najlepšia mamina a máš x možností ako jej prejavovať lásku. Ale na druhej strane pri diagnoze potrebuješ byť fit a to by som povedala, že je prvoradé. Lebo ak ty budeš v uzkostiach, panike, strese tak aj starostlivosť o dieťa bude náročná, vyčerpávajuca. Takže ja som osobne tak rozhodnutá, že ak porodím a začnu sa prejavovať nejake veci okamžite davam liek. Pred tým som trpela cca 2 roky...neustale som si myslela, že ved nejako to zvladnem, pomožu mi bylinky, homeo, kecanie u psychologa...prd...zbytočne som trpela a ušlo mi mnoho krásnych dní a prežila som velké muky kým iní naokolo ani netušili že sice ja sa usmievam ale každá minuta života je utrpením. Už to nechcem zažiť aspon nie v takej miere.
Na Xanaxe by sa dojčiť nemalo...povedala moja dokina...určite by som nekojila na benzodiazepínoch to su navykové látky a dlhodobo by sa nemali pravidelne brať.(Lexaurin, Neurol, Rivotril) a bolo by mi jedno ake male množstvo ide do mlieka. Su to lieky, ktoré predsa ovlyvnuju nervovu sustavu a činnosť a to pomerne s rýchlym nastupom učinku. A telo dieťatka sa vyvýja, jeho mozog sa tiež po narodení ešte stále vyvíja...toť moje postrehy. Okrem toho dojčenie a poporodné zmeny hladiny hormonov mozu sposobovať navrat neurotických poruch, tzv. relaps....Najbezpečnejší a ,,odsledovaní,, je vraj Sertralin...ale ja som si prečítala napr. tento článok a konzultovala to s mojou dokinou.
http://psychiatrie.med.muni.cz/res/file/Lecba_p...
http://www.lekarnici.cz/getattachment/Pro-verej...
ešte pridávam tento link o farmakoterapii v čase dojčenia a tehotenstva...samozrejme všetko konzultujte so svojim doktorom, nitkto z nás tu nie je odborník, sami si nič ,,neordinujte,, 🙂
http://www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf...
@sardinka333 Ja som ich užívala 2 roky potom som postupne vysadila a po pol roku sa mi stavy opäť vrátili,takže som opäť nasadila lieky,ale už len pol tablety denne a keď sa budem cítiť dobre,zas môžem začať postupne vysadzovať,len či to bude tento rok neviem,zle sa dostáva do normálu.
Máš pravdu nenarozmýšľame nad tým,ale aj tak ma to občas zaujíma,že prečo práve ja,som si myslela,že som silná osobnosť,že ma nič tak nepoloží a naraz bum,som sa zosypala ako domček z karát.
@slivka3 polka tabl. je podla mna super! To je fakt mini davka...ja som sa s vysadením neponáhlala načo aj? A praveže ver tomu, že ten kto toto prežil a dostal sa z najhoršieho, je pre mna osobnosť lebo si priznal že má problém, išiel ho riešiť na psychinu (neutapal to v alkohole a neviem čom) a podstupil liečbu, nelutoval sa kdesi a neotravoval svojimi stavmi celu rodinu odmietajuc liečbu .....tak to je osobnosť! a ty do tej kategorie spadáš!

@beazpk Baby a ke ked antidepresiva blokuju tvorbu enzymu DAO tak ked teraz zacinam brat ten enzym v tabletach a uzivam aj antidepres. bude mi ho tela prijimat?