icon

Panická porucha a úzkosti

nikuskaakolarova
7. mar 2021

Ahojte trpíte niekto panickou poruchou aké máte ešte príznaky okrem búšenia srdca kolisajuceho tlaku tlaku na hrudi niekedy mam aj taky zvláštny pocit v žalúdku a na celej ľavej strane vďaka za odpoveď

styrizuby
26. apr 2021

@rehabe Dakujem velmi pekne za taky pekny komentar.

rehabe
26. apr 2021

@styrizuby Nasla som sa v nom a velmi si cenim ludi, ktorí bez servítky napisu svoj pribeh a pomozu tak aj iným. A chcela som sa aj opýtat, ci ti tie AD nedvíhali tlak.

pauli2807
30. apr 2021

@nikuskaakolarova aj ja to mávam väčšinou tak že cez deň fajn a večer má to chytí a poslednú dobu dosť silne mne sa to väčšinou prejavuje tak že mám pocit že sa mi buď ťažko dýcha alebo že sa neviem nadýchnuť a poslednú dobu pri chôdzi to je strašne

styrizuby
30. apr 2021

@rehabe Dakujem velmi pekne, no ja som vtedy hladala kde sa dalo, nejake informacie, hlavne ohladne paniky a uzkostnej poruchy v tehotenstve, pytala sa aj lekarov, kde hladat pomoc, vacsinou odporucili najst si nejakeho psychoterapeuta. To som aj urobila, ale v mojom pripade nepomohlo. Myslela som, ze sa to deje castejsie, ze lekari maju s tym skusenosti, ale vela rad, nasmerovani som veru nedostala. Preto budem velmi rada, ak niekomu tento pribeh pomoze, uz len v tom, ze sa nebude citit tak sam, ako taky mimozemstan.;) Nie, Seroxat mi nezdviha tlak, praveze ho mam velmi nizky (mala som pred AD a aj teraz stale mam).🙂

rehabe
30. apr 2021

@styrizuby ani mne veru psycholog nepomohol, skor mi pomaha komunikacia s ludmi, ktorí si tým presli alebo prechadzaju. A tiež je pravda, že ludia to nechápu, pokial nemaju tento problem a potom sa človek naozaj citi ako mimozemštan. ☹

styrizuby
1. máj 2021

@rehabe Ano, komunikacia s ludmi, ktori s rovnakym problemom zapasia je vynikajuci terapeuticky prostriedok. Pomaha pri vsetkych diagnozach a problemoch, aj preto je tolko roznych skupin aj pre ine diagnozy a zivotne trapenia, zavislosti...Ak sa potrebuje niekto s podobnym problemom porozpravat a ma pocit, ze mu to pomoze, kludne mi mozete napisat spravu, ked budete mat potrebu.

rehabe
1. máj 2021

@styrizuby ďakujem za ústretovosť, určite využijem Vašu ponuku, nakoľko nikoho v okolí nemám, kto by mi rozumel 😔 v tomto trápení.

lukas772013
3. máj 2021

@nikuskaakolarova
áno ja to mám už 4tý rok.......uplne som zanedbal liečbu a liecil to len benzom(rivotril, neurol, diazepam...atd.....mam strasne abstaky.....nikdy alebo fakt v krajnej núdzi pouzit benza..
Priroda prec od ludí.....nechcem naozaj strasit nikoho ale len pre to to pisem aby ludia nezrobili tu chybu ako ja......ja uz mám dni spočitané....pracujem v zahranici a som prvý den bez benza a tu to asi aj končí.......Rozpravat z clovekom a liecit to terapiou.....ja som si túto cestu zvolil sam a lutujem to......

irusa
3. máj 2021
gabo1975
29. máj 2021

@nikuskaakolarova ano hlavne v noci akolo jednej prebudenie a dve hodiny hore

dadadadula
3. jún 2021

@karinaaaa a pomáha ti ten olej?

karinaaaa
6. jún 2021

@dadadadula miestami som mala.pocit ze hej. Niekedy zas nie nebrala som ho tak dlho asi mesiac potom.som.za.tehotenstvo prestala

carinka888
7. jún 2021

@monca0021 jaj pripajam sa do debaty.. momentalne nespim uz 4 hodinu nakolko som sa zobudila na to ze mam atak, vysoky pulz, potila som sa, neviem dychat... a stale to odznieva..:( a mam to kazdy den a velmi silne..:( uz nedokazem existovat

lucymaud
7. jún 2021

@carinka888 chápem Ta aj ja som také mala..mne pomohli lieky

dadadadula
10. jún 2021

@carinka888 ja zas som bola vcerau internistu urobil ekg vzal krv aj na stitnu všetko ôk, ale aj tak som sa objednala v pondelok na echo, bojím sa stále, vkuse si meriam tlak a pulz

irusa
10. jún 2021

Dievčatá všetko je psychika

kristin00
28. jún 2021

Ahojte mám podobný problém, nedokážem cez deň vôbec fungovať, stále mi je zle, cítim sa vyčerpaná, zle sa mi dycha, skáče mi tlak, točí sa mi hlava a busi mi srdce, v noci nespím stále sa budím, je mi hrozne, bojím sa že sa mi niečo stane. Lekárka mi predpísala AD ale je po nich akurát horšie, už ich beriem 3 týždne. Neviem ako ďalej

dadadadula
28. jún 2021

@kristin00 ja tiež tak ale musím fungovať som doma s detmi no je to boj , AD neberiem

rehabe
28. jún 2021

@kristin00 citim sa presne tak isto a kazdý den. A nedal Ti psychiater k AD aj nejaky ukudnovak ako je napr xanax, neurol? To by ti urcite ulavilo na zaciatku liecby s AD.

kristin00
29. jún 2021

@rehabe užívam neurol 0,5mg ale ráno a večer ale už by som ho skôr chcela vysádzať keďže je dosť návykový

styrizuby
30. jún 2021

@kristin00 Po 3 tyzdnoch by si uz mala citit pomaly zmenu k lepsiemu a presne ako pises neurol vysadzovat. Mali by uz zacat slapat AD. Nie vzdy vsak sadnu prve AD, ktore nasadia. Urcite mas po mesiaci uzivania kontrolu, povedz lekarovi ako AD zabrali/nezabrali a on to posudi. Ja som mala napr. najprv Escitalopram a ucinky boli minimalne, potom sme zmenili na Seroxat a ten mi zabral ovela lepsie. Drzim palce.

kristin00
1. júl 2021

@styrizuby sú lepšie a horšie dni ale mám pocit že tých horších je oveľa viac. Skúšam si zvykať na ten serlift ale nemám pocit že by mi to pomáhalo skôr naopak, lekárka vraví že treba vydržať ale to už sa niekedy naozaj nedá
@dadadadula ja beriem AD len chvíľku asi 3 týždeň ale nemám vôbec pocit že by stav zlepšovali

lucymaud
1. júl 2021

@kristin00 treba určite ešte počkať.. 3 týždne je ešte málo..

kristin00
2. júl 2021

@lucymaud akurát dnes mám taký lepší deň tak dúfam, že už pomaly zaberajú 🙂

sikea
7. júl 2021

Ahojte chcela by som sa s vami poradiť ….dlhodobo užívam AD všetko bolo v poriadku až od tejto soboty som začala mávať veľké úzkosti ale až take silne ze maká strach zo smrti a teraz to mám každý deň a nedá sa to vydržať …sem tam si dám neurol ale nič moc

sikea
7. júl 2021

@monca0021 dobrý deň prajem ja prežívam teraz niečo podobne a to dlhodobo užívam eliceu …,chcem aby sa vrátil čas a bolo mi fajn

rehabe
7. júl 2021

@sikea ahoj, ja prežívam niečo obdobné, každý deň je peklom na zemi a nemá konca, ale dúfam že u Teba to bude prechodné.

sikea
7. júl 2021

@rehabe ďakujem pekne za odpoved ….tak áno dúfam že to prejde ….takto mi už v minulosti bývalo ….som si myslela že už je dobre a teraz toto ….aj užívam nejaké AD?

rehabe
7. júl 2021

@sikea Este som nezacala s uzivanim AD, mam predpisany Brintallex, ale mam problem aj s tlakom a nalez na EKG holtri, tak nechcem zatial uzivat, lebo mam mat este vysetrenia na kardiologii a aritmologii a nechcem pre istotu ak by lieky ovplyvnili vysledky vysetreni. Uzivam len xanax zatial, ale nie je to ziadna slava. Ale ak to takto pojde dalej, tak do septembra to nevydrzim a budem musiet nabehnut na lieky. ja mam len obavy, ze mi nepomozu a zhorsia moje diagnozy. Ako si znasala prve dni, kým začali AD zaberat? Mala si nejake vedlajsie učinky?

sikea
7. júl 2021

@rehabe tak to ti teda nezávidím ….ja som bola tiež na kardiológii lebo moja dr mala podozrenie že tam mám nejaký nález ….ja užívam asi už zo 8 rokov a začiatky nechcem na to ani pomyslieť …kým mi AD zabrali tak to trvalo asi aj mesiac …takze som musela užívať aj neurol …a ako zázrakom som mal tých dlhých 8 rokov pokoj ….a teraz z ničoho nič ma to zase draplo a vôbec nechápem že prečo …mám dobrý život a som spokojná ….fakt nechápem