Plastika zarasteného nechta
Ahojte! 👋🏼
Nájde sa tu niekto, kto má za sebou plastiku zarasteneho nechta? Potrebujem súrne podstúpiť tento chirurgický zákrok, no mám panický strach. S nechtom som bola v nemocnici ukázať to chirurgovi a už pred ordináciou som sa rozplakala od strachu bez toho aby som vedela aké riešenie mi navrhne. Samozrejme to chcel hneď rezať, spanikárila som a odišla odtiaľ. Doma mám mesačné babatko, nedá sa takto existovať.
Chcela by som vedieť ak s týmto niekto skúsenosť má, či je zákrok bolestivý, ako dlho to trvá s všetko okolo toho. Potrebujem sa nejak ukľudniť a nabrať odvahu bez toho aby som sa zrútila od strachu 😓
@zeytin zial, takych je malo. Skusila aom viacero pedikerok. Ani jedna nesterilizovala. Dokonca boli spindiry ak co sa tyka uterakov, alebo pilniky zanesene od koze inych zakaznicok... brrr. A tam si dat rypat do ziveho, prekrveneho, casto krvacajuceho masa? ....mne pedikerka dokonca stav zhorsila. Nevybrala vsetko a po jej "zakroku" mi to zacalo este viac hnisat.
@so_nya ano, je to http://www.centrumpedikury.sk/
@evica01 ano. Viem co je plastika palca. Hlboky rez, viac ako 1 cm do hlbky, 45 min na stole, sitie nechtoveho valu, vypalovanie laserom..... tot na sikromnej klinike. Potom na opacnej strane palca masiarina ...odfikli mi kus palca a bolo.... detaily nepopisujem. Uz s tym uz problem nemam. Citaj spatne diskusiu. Ale citlivost zostala, aj averzia voci pedikerkam, kedze tam tecie krv, hnis a nepouzivaku sterilne nastroje. Vacsina. Maximalne dezinfikuju.
@katka0123 jasné že pedikerky musia sterilizovať nástroje,bez sterilizatora, ktorý sa musí navyše preskúšavat na hygiene raz do roka, by nemohla pedikerka ani otvoriť prevadzku.Ale čítam tvoj príspevok že aké si mala skúsenosti a je mi z toho na blití... To by trebalo nahlasovať takéto šarlatanky!
@andra201 zial dnes je vela pedikeriek, ktore si len urobia kurz a je to. Odvtedy si davam sakra pozor. Je to nebezpecne nie len koli plesniam, ale hlavne infekcne choroby. Hocikedy sa porani koza, nehovorim o krvi. Kazdopadne neprajem nikomu ani plastiku nechtoveho lozka. Da sa to vydrzat, ale za mna horsie ako porod.

@so_nya neboj sa toho. Naozaj. Si zena. Vydrzis. Mojej svagrinej robili plastiku na oboch palcoch naraz. O 3 tyzdne isla na svadbu. Letecky a v crocsoch 😂
Zajtra tam chod. Budes mat vies aky pokoj? Budes tu pisat aka si hrdinka a zvladla si to 😉