icon

Platby u lekárov - nezaručené doklady a zlé praktiky

9. júl 2025

Teraz prvýkrát behám po lekároch skrz zápal pľúc, jedno rtg 3€, u plucnej 1€, 3€ za takú hlúposť na spirometriu, ktorú vraj mám stále nosit so sebou keď prídem a nestratiť, na rtg ziaden záves pri vyzliekani, na hulvata len chrbtom k rtg pracovníkovi, ako mám dost, to, že som nikde doklad o zaplatení ani nedostala, ani nehovorim. Veď mame zdravotníctvo, údajne, to nevie jedno rtg pracovisko systémovo zaslať vysielajúcemu lekárovi do systému?

Strana
z2
sara07
9. júl 2025

tak to máš malé platby , bežne sono 30 €, doplatok za odber krvi aj ked vycaluju od poistovni 4€ a podobne lakocinky
to máš len symbolické platby, u nás aj za objednanie na orientačny čas 10€

mane01
9. júl 2025

@anonym_autor ja som dnes nechala u lekara 40€, takze 1€, 3€, to ani nepocitam. Ale doklad si treba pytat. To bez toho ja nejdem prec.

riskoh
9. júl 2025

Tak ja som zostala nemilo prekvapena, ked som objednavala syna na odborne vysetrenie-30€, este si aj za potvrdenie do ziackej vypytali 1€

conta22
9. júl 2025

Treba sa poďakovať voličom súčasnej vlády bude to horšie a horšie všetky peniaze ide do vrecák nie pre ľudí a pacientov. Ani sa nečudujem že si lekári pýtajú…

autor
9. júl 2025
@conta22

Treba sa poďakovať voličom súčasnej vlády bude to horšie a horšie všetky peniaze ide do vrecák nie pre ľudí a pacientov. Ani sa nečudujem že si lekári pýtajú…

@conta22 čo s tým ma vláda prosim??

anonym_0a4569
9. júl 2025

Nezastavam si to, ale sa cudujes? Nase zdravotnictvo je v totalnom rozklade, taha to tu stara generacia, ktora mala byt davno na dochodku, absolventom mediciny chodia osobne kazdemu listy od ministra zdravotnictva, kde žobroní, aby tu mladi lekari ostali… Ambulantna sfera je totalne podfinancovana - zo srandy, ak mas cas, pozri si, kolko jednotlive poistovne zaplatia lekarom za dane ukony… a skuste si predstavit, ake ma vydavky mesacne. 1-3€ je najmenej, bude horsie.

gab1sol
9. júl 2025

@anonym_autor pred týždňom a pol ma odpálila choroba tak, že som prvýkrát s plačom uvažovala, že zavoláme sanitku (v nedeľu večer). Zvolila som cestu objednania hneď v pondelok ráno k svojej doktorke. U doktorky padlo podozrenie na meningitídu. 4 dni som len ležala a takmer nič nejedla. A aj napriek takémuto stavu som zaplatila za vyšetrenie 50e. 1, 2, 3e je ešte v pohode. Samozrejme, doklad o zaplatení treba pýtať vždy.

anonym_0a4569
9. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vdaka vlade a jej dlhodobemu (ne)zaujmu je nase zdravotnictvo tam, kde je - poddimenzovane financne, personalne, materialne, technologicky… a doplacaju na to bezni ludia ako ty, ja, my…

mk1111111111
9. júl 2025

Juj, to mas este dobre. My v stovkach platime, neurologov, zubarov, ortopedov, koznych, zakroky a pod.

pieksamaki
9. júl 2025

@anonym_autor ake smiešne sumy...inunolog vstupný poplatok 120 eur.....rtg bezne 40-80 u zubara...keby to boli take sumy 1, 3 eur by bolo super

mandzula
9. júl 2025

Okrem zubara neplatim nic. Obvodak, gynda, cievne, kozne, endokrino, sono prsnikov nic.

diewcatqoo
9. júl 2025

Fuha, ja rozmyslam, ci som vobec niekedy platila u lekara, okrem zubara a gynekologa (za jednorazove zrkadlo alebo za fotku plodu) 🤔

luteam
9. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to vazne sa pytas co s tym ma vlada? Velmi vela! Vsetky finan ia sa pchaju do ustavnych zariadneni a ambulantna sfera je zaplatena. Tych systemovych problemov v zdravotnictve je velmi vela o tom by sa dalo pisat dlho...

rozculena
9. júl 2025

platím len u zubára a 3 eurá za CD na rontgene,lebo ortopéd nesídli v poliklinike,v ktorej je rontgen,inak to posielajú emailom.
Pred rokmi som platila u jednej reumatologičky 30eur za prvý prednostný termín.
Potom som prešla k inej,objednávala som sa cez apku za 12eur,potom som už neplatila nič nikdy.
Platím ešte 10 eur za denzitometriu

luccija
9. júl 2025
@gab1sol

@anonym_autor pred týždňom a pol ma odpálila choroba tak, že som prvýkrát s plačom uvažovala, že zavoláme sanitku (v nedeľu večer). Zvolila som cestu objednania hneď v pondelok ráno k svojej doktorke. U doktorky padlo podozrenie na meningitídu. 4 dni som len ležala a takmer nič nejedla. A aj napriek takémuto stavu som zaplatila za vyšetrenie 50e. 1, 2, 3e je ešte v pohode. Samozrejme, doklad o zaplatení treba pýtať vždy.

@mandzula a koľko čakáš na vyšetrenie?to v Ba či tam, kde si bývala?Lebo tých čo si vymenovala, ak nezaplatim poplatok termín o pár mesiacov.
@gab1sol nepríjemné a čo ti bolo, ak to nie je netaktna otázka.

mandzula
9. júl 2025
@luccija

@mandzula a koľko čakáš na vyšetrenie?to v Ba či tam, kde si bývala?Lebo tých čo si vymenovala, ak nezaplatim poplatok termín o pár mesiacov.

@luccija stitnu mam raz za rok, to ma vzdy objedna (BB), ked od nej odchadzam, ocna (ZH) to iste, na gyndu (ZH) chodim len na preventivku, ku koznemu (ZH) tak raz za rok, na mamo cakam tak mesiac (ZH), sono (BA Mytna) dva tyzdne, cievne (BA Mytna) dva tyzdne.

gab1sol
9. júl 2025
@luccija

@luccija presne neviem, zajtra idem volať pre výsledky krvi. Ale kombinácia nejakej baktérie aj s vírusom. Plus pľúcne chlamýdie. Plus podľa mňa vyčerpanosť organizmu po náročnom období. Takže ma to tak poriadne driaplo…

ahyt
9. júl 2025

Hloupost spirometrie😅🤣,Tys hloupa👎,jednak je to nesmirne dulezite vysetreni funkce plic a jednak ten pristroj neni ZADARMO!!! , lekar ho musi koupit a ZAPLATIT ze sveho!Takze,si na nej musi u vydelat.

anjelok
10. júl 2025
@ahyt

Hloupost spirometrie😅🤣,Tys hloupa👎,jednak je to nesmirne dulezite vysetreni funkce plic a jednak ten pristroj neni ZADARMO!!! , lekar ho musi koupit a ZAPLATIT ze sveho!Takze,si na nej musi u vydelat.

@ahyt treba citat s porozumenim, ona nepise, ze spirometria je hlupost, ale ze zaplatila za nejaku hlupost na spirometriu, co musi nosit potom so sebou, predpokladam, ze ten naustok.

bielasovicka
10. júl 2025
@anjelok

@ahyt treba citat s porozumenim, ona nepise, ze spirometria je hlupost, ale ze zaplatila za nejaku hlupost na spirometriu, co musi nosit potom so sebou, predpokladam, ze ten naustok.

@anjelok áno, je to náustok

luba28
11. júl 2025
@luteam

@anonym_autor to vazne sa pytas co s tym ma vlada? Velmi vela! Vsetky finan ia sa pchaju do ustavnych zariadneni a ambulantna sfera je zaplatena. Tych systemovych problemov v zdravotnictve je velmi vela o tom by sa dalo pisat dlho...

@luteam nie vlada,ale poistovne a nezmyselne vysetrenia

mamina7070
11. júl 2025
@mandzula

@luccija stitnu mam raz za rok, to ma vzdy objedna (BB), ked od nej odchadzam, ocna (ZH) to iste, na gyndu (ZH) chodim len na preventivku, ku koznemu (ZH) tak raz za rok, na mamo cakam tak mesiac (ZH), sono (BA Mytna) dva tyzdne, cievne (BA Mytna) dva tyzdne.

@mandzula Ba mytna cievne a mas za dva tyzdne termin bez poplatku?

mandzula
11. júl 2025
@mamina7070

@mandzula Ba mytna cievne a mas za dva tyzdne termin bez poplatku?

@mamina7070 ano, presne tak. Ale nie mavam, bola som raz, viac zatial netreba.

mamina7070
11. júl 2025
@mandzula

@mamina7070 ano, presne tak. Ale nie mavam, bola som raz, viac zatial netreba.

@mandzula do dvoch tyzdnov? ved teraz ma volne az na konci septembra aj to je sice pre cievneho luxusny termin

mandzula
11. júl 2025
@mamina7070

@mandzula do dvoch tyzdnov? ved teraz ma volne az na konci septembra aj to je sice pre cievneho luxusny termin

@mamina7070 ked som sa pred par mesiacmi objednavala, proste to tak bolo.

mandzula
11. júl 2025
@mamina7070

@mamina7070 a este sestra mi vravela, ze nechape, preco sa ludia objednavaju cez net za poplatok, ked staci zavolat a je to zadarmo.

cina1
11. júl 2025

ono nezaskodi si ambulantného lekara pozriet aj na finstate...zdaleka nie su taki chudaci, za akych sa vydavaju...samozrejme neplatí to paušálne...a ak kasírujú cash, treba si vždy pýtať doklad...

skarletlanyiova
11. júl 2025

@anonym_autor aj ja mám taký problém môj obvodný lekár si pýta že všetko peniaze a to nevravím keď idem na hepadologiu tam zaplatím aj 250€

luteam
11. júl 2025
@luba28

@luteam nie vlada,ale poistovne a nezmyselne vysetrenia

@luba28 a kto asi ma vplyv na poistovne? Ved vseobecna je statna poistovna a doveru ma penta myslis ze si nepomahaju navzajom? Ale to je velmi obsiahla a zlozita tema

darijja
11. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ze co s tym ma vlada🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 kriste pane!!!!

Strana
z2