icon

PN a koronavírus

emi_emi159
28. mar 2020

Ahojte, chcem sa spýtať ako dlho môžem byt na PN s “chrípkou” z dôvodu zatvorenia mojej prace kvôli korone. PN som dostala a nemám napísané do kedy. Môžem byt s tou “chrípkou” na PN aj mesiac+? Lebo aj PN je lepšie ako nič. Dostanem aspoň niečo. Ale neviem do kedy môžem? Ďakujem za odpoved.

liz_lemon
28. mar 2020

o PN rozhoduje lekar, na PN mozes byt 52 tyzdnov

koronavirus
28. mar 2020

Alebo pracovat v amazone ten nikdy nezatvoria...

korunka1
28. mar 2020

@emi_emi159 no ak tam maš napisanu chripku,tak na SP asi nie su az taki blbci,aby tomu verili,ze ju mas viac ako mesiac.

bubu62
28. mar 2020

Do PN moze lekár dopísať aj iné diagnózy ak ich máš..

mircalla
28. mar 2020

@bubu62 Pokiaľ to je poctivý lekár, tak by nemal. Neznášam odrbavanie
@emi_emi159

evittam
28. mar 2020

Zavedenie inštitútu Karanténna PN a OČR. Dávku v PN a OČR (55 % z hrubého platu, cca 70 % z čistého platu) by od prvého dňa (najskôr od 9. 3.) hradila Sociálna poisťovňa. Karanténna PN sa uplatní, ak musí ísť zamestnanec do karantény alebo o nej rozhodne zamestnávateľ, lebo musel zavrieť/obmedziť prevádzku. Opatrenie by platilo len pre prevádzky v bode 6.

6. Odloženie povinnosti platiť zdravotné a sociálne odvody za február, marec a apríl 2020 bez záznamu v registri neplatičov. Odvody za máj by boli splatné v riadnom termíne (jún). Výška dočasne nezaplatených odvodov sa rozpočíta bezúročne na 18 mesačných splátok, ktoré budú splatné od júla 2020 do decembra 2021.

Opatrenie by platilo len pre maloobchodné prevádzky a prevádzky poskytujúce služby, ako aj konkrétne odôvodnené prípady (firmy, ktoré dodávajú výlučne maloobchodu a pod.) a tie prevádzky, ktoré boli postihnuté zatvorením škôl (napríklad súkromné škôlky).

skotulik
28. mar 2020

@evittam ahoj. Zaujalo ma co pises. Moj pripad. Som socialny pracovnik v zariadeni soc.sluzieb kde ambulantny pobyt pre klientov zatvorili. Lekar mi moze dat teda karantennu PN lebo zamestnavatel zavrel prevadzku? Takato PN je ako platena? Dakujem za informacie 🙂

evittam
28. mar 2020

@skotulik Od prveho dna od SP. Ale ak by si čítala co som sem dala tak uz to vies.

bubu62
28. mar 2020

@mircalla ja som napísala ak ich má,tiež som PN a diagnóz mám viac.

mircalla
28. mar 2020

@bubu62 Tak ona nema ani tu chripku

loginexistuje
Autor odpoveď zmazal