icon

Pochopí ma psychológ?

23. feb 2025

Chcela by som ísť prvýkrát psychológovi. Mam problém ktorý len tak niekomu nemôžem povedať, lebo ked som povedala, vždy boli odsudzovania, ľudia ma nechápali. Neviem si s tým dať rady a zabíja ma to. Pochopí ma psychológ? Alebo mi bude hovoriť typické reči že takto by som nemala premýšľať že to nie je pekné a tak.

marianarem
23. feb 2025

V kazdej profesii sa najdu babraci, ale drviva vacsina psychologov nikoho neodsudzuje. Psycholog, ktory robi terapie, sa musi predtym dlho vzdelavat a vie, ako sa v takychto situaciach zachovat.

lindous
23. feb 2025

So psychológom si musíš, tak trochu aj sadnúť, a žiaľ je možné, že sú psychológovia a "psychológovia" a teda že aj medzi nimi sa nájdu takí, ktorí sa nechovajú vždy profesionálne, ale ja osobne som sa s odsudzovaním určite nestretla a ani nikto koho poznám nemal takýto problém, všetci moji známi, ktorí sa k terapii odhodlali a hovoria o tom si pochvaľujú, mal by to byť naozaj safe space a ak sa tých myšlienok chceš zbaviť, psychológ ti vie pomôcť tie pocity pochopiť a pracovať s nimi...

taktotedanie
23. feb 2025

Ak si s nim sadnes tak pochopi

majo111222
Odpoveď bola odstránená
luccija
23. feb 2025

Určite áno, psychológ ta nebude poučovať, sudit a kárať, ale skôr povzbudzovať a aj vysvetlí prečo sa cítiš zle atď...ale určite to nečakaj na prvých pár sedeniach je to dlhodobý proces

dadka1997
23. feb 2025

Pochopí, ako čo pochopí.. on ti nastaví spravne myslenie, vypočuje ťa, navedie ťa na spravnu cestu, povzbudí ťa

vanilkovazmrzka
23. feb 2025

A aky nepochopitelny problem teda mas?

bolarazjedna
23. feb 2025

Určite ťa nebude odsudzovať, a hovoriť, že takto by si nemal rozmýšľať. Však práve o to ide, že zmýšľanie sa nedá zmeniť lusknutim prsta, len tak, že ti niekto povie. On ta samozrejme navedie na to, ako to zmeniť, svoje myslenie a správanie. Napr keď nadávaš partnerovi a osocujes ho, ale vies te to nie je správne a chceš to zmeniť.... Tak určite ti psycholog nepovie, že je to v poriadku a správne, čo robíš, ale nesprdne ťa, naopak, pomôže ti pochopiť prečo to robiť, čo k tomu viedlo (napr výchova, atď) a ako to postupne zmeniť.

biba_18
23. feb 2025

psychológ nie je na to aby chápal a tým pádom ani na to aby odsudzoval… psychológ je na to aby si sa naučila chápať ty sama seba…

marsmykkok
23. feb 2025

je profesionál a ak chce, aby si mu dôverovala, tak nebude ťa spochybňovať, skôr bude pátrať prečo to tak cítiš a tak... Teda na 99,9 percent obavy mať nemusíš. Samozrejme môžeš sa stretnúť s babrákom, ale je to málo pravdepodobné. To je podobné ako keby sa pýtaš že zajtra pôjdeš vlakom, či rušňovodič zvládne jazdu vlakom. Je profesionál, teda je veľká pravdepodobnosť že áno, ale 100 percent istotu nemáš nikdy.

vikt343
Autor odpoveď zmazal
margotka17
5. mar 2025

Nikto by nemal nikoho odsudzovať, pretože nikto nevie, čo ho o pár rokov čaká. Psychológ by mal byť tým človekom, ktorý ťa vypočuje a hľadá riešenie vhodné len pre teba. Už len to je u teba dobré, že si sa to takto rozhodla riešiť. Držím palceky, aby to dopadlo k tvojej spokojnosti 👍.

margotka17
5. mar 2025

@vikt343 áno, platí sa u psychológa, kamarát bol, no zaplatil len prvé stretnutie a zvyšok už išiel cez zdravotnú poisťovňu.

vikt343
Autor odpoveď zmazal
margotka17
5. mar 2025

@vikt343 pocit úzkosti, nespavosť, stres zo starnutia.....

vikt343
Autor odpoveď zmazal
margotka17
5. mar 2025

Teraz minulý rok išiel do dôchodku 63 +.