icon

Pocit cudzieho telesa v krku

23lenka
12. okt 2018

Ahojte, takže cca 3tyzdne do zadu som cítila, že ma skriabe v hrdle k večeru to začalo byť také silnejšie. Skočila som na pohotovost tam Dr povedal ze mam zapálené hrdlo dal mi ATB penicillin... Dobrala som ho ale stále som mala pocit bolesti v krku nie v hrdle.... Tak som šla k Dr samozrejme ten spravil krvné testy spravil stery... A poslal na na orl... Tam som prišla pozrel do krku nejakým prístrojom a jeho odpoveď bola že nič tam nie je. Bola som šokovaná lebo naozaj cítim ze mam niečo v krku skoro v tej jamke... Krvné testy výsledky prišli podľa môjho Dr ukážkové... Ze všetko čo pozeral v krvi je OK hladina crp 1.4 stitna vraj tiež OK... Poslali ma domov s liekmi na uvoľnenie... Ze sa nemám čoho báť nič nemám.... Ešte orl ma ubezpečil ze žiadny tumor tam nie je ze ukážkové hrdlo ako z knižky. Myslite ze to mam nechať tak alebo riešiť niečo iné? Fakt mam pocit ze niečo v krku mam zabudnuté... Ale v noci ako som sa prebudila ten pocit nebol taký prišlo mi ze je už všetko OK a dnes ráno zas prišiel... Snažím sa na to nemyslieť 🙁 mate niekto skúsenosť? Ďakujem za radu

tarvika
21. okt 2018

ahoj ja som to dlho mala nevedeli prist na to co to je. napokon vysvitlo ze pelova alergia. citis to permanentne? ja hlavne ked je pelova sezona alebo zjem nieco co by som nemala (mam aj potravinove alergie). samozrejme je to aj zcasti psychicke, zo strachu a stresu cloveku zviera hrdlo. drzim palce!

peterfeher1975
21. okt 2018

@lily14 panicka porucha uzkosti

bobricek1979
21. okt 2018

@23lenka verím ja som mala až taký problém, že som mala pocit, že v noci nemôžem dýchať spala som pomaly posediacky na orl bola zo mňa zúfalá gastro taky tak nejako potom ten helicid a krčná pomohlo

bobricek1979
21. okt 2018

@23lenka ale isto to bolo aj stresom takže neobchadzaj aj neurologa ja som bola všade pre istotu

23lenka
autor
21. okt 2018

@bobricek1979 no toto sa aj mne stalo... S tým dýchaním....ale to som si hneď sadla reku isto si to robím sama dala som vodu magnezko ľahla a snažila sa dýchať prirodzene a zaspala som takže vždy to prešlo takto... Čiže to je psychické isto... Človek sa zlakne a hneď si privodi aj iné veci... Mňa tak v hrudi pichalo v decembri ja som myslela ze infarkt a do toho mi začalo ruku ľavú vytáčat a už hotovo som bola... Na nemocke ze som hyperventilovala... Mi povedali..... dali magnezko do žili a hneď dobre

23lenka
autor
21. okt 2018

@tarvika to cítim cca od septembra v tom hrdle.... Najprv to bol nepríjemný pocit akoby zápal ale ptm z toho ostalo len to ze akoby tam mam dačo zaseknute.... Samozrejme už má to aj boli lebo zo strachu cítim ze mam v kuse napäté hrdlo.... Úplne keď prehltnem sliny hnus pocit... Keď jem pijem nič necítim....

bobricek1979
21. okt 2018

@23lenka môžeš mať aj tetaniu mne sa nepotvrdilo no keď si hyperventilovala plus ti ruku skrucalo presné znaky

23lenka
autor
21. okt 2018

@bobricek1979 toto sa mi stalo len raz takéto ze mi skrucalo.... Od vtedy ee... Takže neviem ci tetania.... Ale nikam ma vtedy neposlali dali magnezko a spravili EKG a všetko bolo OK.... Skor teraz trpím tou krcnou chrbticou od rána ma zas boli... A celu noc ma bolela lebo som nespala syn zvracia takže plus únava dnes.... A cítim aj tlaky do hlavy také neprijemne do licnych kosti... Ako hypochonder hovorim

bobricek1979
21. okt 2018

@23lenka psychika

bobricek1979
21. okt 2018

@23lenka nesleduj sa toľko povedz si nič mi nieje

23lenka
autor
21. okt 2018

@bobricek1979 strašne sa zaoberám sebou... Az ma boli aj to co nebolelo... Lenže už neviem ani ako ležať aby som necítila krk...

bobricek1979
21. okt 2018

@23lenka to si len nahovaras papaj magnezko

23lenka
autor
21. okt 2018

@bobricek1979 je mi to jasne ze si sama robím zle ale nejak to nejde ovplyvniť..... Je ved vieš aké je to nepríjemné mat niečo v hrdle.... A zároveň ti tvrdia ze nic tam nie je... Ale snažím sa psychicky nemyslieť na to stále... Ale príde myšlienka a vtedy ma boli aj to co nebolelo 🙈🙈🙈

lilijana
21. okt 2018

@23lenka urcite je to z krcnej som si ista, z tej krcnej mozu vzniknut rozne problemy aj tie co si pisala aj hucanie v usiach... co najskor zajdi za obvodnym dr.nech ti ta odporucanie,objednaj sa telefonicky na rehabilt.vysetrenie ked nemozes osobne,len to neodkladaj a ries cim skor nech sa toho uz zbavis 😉 drzim palce a daj vediet potom ako si dopadla 🙂

23lenka
autor
21. okt 2018

@lilijana pôjdem hneď ako sa syn vyzerá vie nemám ho kam dat keď je chorý... Určite to bude riešiť takto byt nechcem to je jasne chcem svoj život späť.... Toto je týranie samej seba takto

ninka123
21. okt 2018

@23lenka ako pise bobricek1979 aj kolegyna mala zly pocit z hrdla, myslela,ze nador, lebo v jej rodine bol uz 2x, ale tiez helicobakter. Musi spavat vyssie, jest dietne.. priznaky pominuli.. ako porusi zivotospravu, vracia sa jej to....

mircalla
21. okt 2018

Tiez som to mala, zacala to pred letom, nechapacky...neprijemne. Bola som na vsetkych vysetreniach, co ty...nic nezistili. Sli sme na dovolenku a po 2 dnoch to bolo prec. Stres a psychika...

bobricek1979
21. okt 2018

@23lenka chápem drž sa rychlo po dr pories si

23lenka
autor
22. okt 2018

@ninka123 ja som mala helikobaktera tento rok v máji.. A ptm som už problémy nemala.... Tie začali v septembri... A od vtedy s som ho nedá zbaviť... Teda ráno bývam viac menej OK to prichádza až neskôr ten pocit 🙁

ninka123
22. okt 2018

@23lenka u kolegyne rovnako... v priebehu dna horsie.. podla krcnej to ma zo zaludocnych stiav, ktore jej drazdia pazerak.. kedze ma sedave zamestnanie, v praci je to horsie... ked sa cez vikend hybe, netlaci si tolko na zaludok a tazkosti nema..

23lenka
autor
22. okt 2018

@ninka123 no haluz ze to môžu šťavy za to... Kks to aby som prešla cele zdravotníctvo kým prídu na to co mi je.... Ja som napr doma od septembra dokonca viac menej sama len keď sú chorí mam spoločnosť... Takže ja nič nerobím len čo navarím upracem .... A stravu mam viac menej upravenú dobre... Nejem vyprážané, nič tukové... Teda sem tam malé prehrešky mam... Takže neviem ci to mam aj ja z toho boh vie

23lenka
autor
24. okt 2018

Idem sa ešte spýtať samozrejme pôjdem zas k Dr aj na neurológiu som sa chcela dostať ale dnes o 4:20 som bola 17nasta a bere 15ludi takže zajtra pôjdem skor aby som sa vybavila.... Ale chcem sa spýtať ti co ste mali ten pocit v krku prešiel do bolestivého? Neskutočne tri dni mam bolesti v hrdle nedokážem sa už poriadne najesť lebo samozrejme bolesť sprevádza nechutenstvo a tým mi aj váha prudšie klesá.... Úbytok váhy 2.5kg necelý mesiac 🙁

lilijana
24. okt 2018

@23lenka bolesť som nemala, ale nebude to tým, že stále prehĺtaš a máš pocit že ťa to až bolí?

23lenka
autor
24. okt 2018

@lilijana ja neviem už bola som u Dr teraz poslal ma na gastro a na neurológiu... Ze chrbticu nech pozrie neurologicka..... Ja mam tu bolesť v tom krku takú ze ako keď sa človek boji normálne stále takú tupu ako v krči.... Neboli to stále iba keď som akoby napätá ja už ani neviem a keď plačem boli to ešte viac.... Ja už som zúfalá

bobricek1979
24. okt 2018

@23lenka to bude chrbtica

23lenka
autor
24. okt 2018

@bobricek1979 no na neurológiu idem zase zajtra ako 29rokov a po Dr chodím viac ako moja babka 72rocna..... Katastrofa... Už dnes som mala byt na neurológii lenže pred pol 5 ráno som sa nezmestili do poradovnika... Tak zajtra manžel pôjde o 3rano

bobricek1979
24. okt 2018

@23lenka no taky tak som chodila nic sa neboj bude to oki

23lenka
autor
24. okt 2018

@bobricek1979 no sak som zvedavá ci s a vybavím zajtra... To hrdlo je veru Psycho... Dokonca teraz necim už hrcu v krku ale pocit bolesti iba akoby kŕč alebo ja neviem to opísať už... Alebo také keď je hrdlo zapálené.... Dúfam že už má da niekto dokopy sak takto som už mesiac presne ... Už nech sa to skončí

bobricek1979
24. okt 2018

@23lenka bolesť? A u zubára si bola že by ti prezrel dutinu

23lenka
autor
24. okt 2018

@bobricek1979 k zubarke idem budúci týždeň na prehliadku ale to chodím pravidelne zuby ma nebolia vôbec... A myslím že ani kaz nemám... Ale sak do dutiny mi pozerali dvaja orl a hlboko... Ci co myslíš?