icon

Pocit cudzieho telesa v krku

23lenka
12. okt 2018

Ahojte, takže cca 3tyzdne do zadu som cítila, že ma skriabe v hrdle k večeru to začalo byť také silnejšie. Skočila som na pohotovost tam Dr povedal ze mam zapálené hrdlo dal mi ATB penicillin... Dobrala som ho ale stále som mala pocit bolesti v krku nie v hrdle.... Tak som šla k Dr samozrejme ten spravil krvné testy spravil stery... A poslal na na orl... Tam som prišla pozrel do krku nejakým prístrojom a jeho odpoveď bola že nič tam nie je. Bola som šokovaná lebo naozaj cítim ze mam niečo v krku skoro v tej jamke... Krvné testy výsledky prišli podľa môjho Dr ukážkové... Ze všetko čo pozeral v krvi je OK hladina crp 1.4 stitna vraj tiež OK... Poslali ma domov s liekmi na uvoľnenie... Ze sa nemám čoho báť nič nemám.... Ešte orl ma ubezpečil ze žiadny tumor tam nie je ze ukážkové hrdlo ako z knižky. Myslite ze to mam nechať tak alebo riešiť niečo iné? Fakt mam pocit ze niečo v krku mam zabudnuté... Ale v noci ako som sa prebudila ten pocit nebol taký prišlo mi ze je už všetko OK a dnes ráno zas prišiel... Snažím sa na to nemyslieť 🙁 mate niekto skúsenosť? Ďakujem za radu

23lenka
autor
24. okt 2018

@bobricek1979 Dr mi dal dačo na svalové uvoľnenie.... Ze to by malo uvoľniť ten akože kŕč v hrdle... Aj keď nechápem z čoho to mam... Hovorím hypochonder čistý... Ale tak mi kázal prísť o 10dni keď to neprejde takže zas budem čakať 😵😵

bobricek1979
24. okt 2018

@23lenka oki tak buď žalúdok psychika alebo tá chrbtica

jajo1
24. okt 2018

@23lenka Všetky príznaky zodpovedajú tetanii (aj hrča v hrdle, aj vykrúcanie končatín, aj sťažené dýchanie, aj nadmerné pozorovanie ...), skús si niečo o tom prečítať ... nevravím, že to bude aj tvoj prípad, je treba to vyšetriť, ale určite by som riešila neurológiu

bobricek1979
24. okt 2018

@jajo1 to oste okrem vykrucania som mala no žiadna tetania to nebola ale niečo na báze psychickej to už potom je, súhlasím

23lenka
autor
25. okt 2018

@jajo1 dnes som absolvovala neurológiu... A nič p tetanii nevravela.... Podľa ma k fyzioterapeutovi q na rehabky ale je plno takže dva týždene čakám a mesiac magnetická rezonancia aj tam ma poslala s chrbticou

23lenka
autor
25. okt 2018

@lilijana no bola som na neurológii a tvrdila mi ze ztažené prehltanie a guľa v hrdle isto nie je z chrbtice... Ale dala ma na rehabilitácie a k fyzioterapeutovi plus magnetická rezonancia krčnej chrbtice neviem ci tam hneď aj ten krk bude vidieť že či tam dačo je.... Lebo to je posledná moja možnosť ja už fakt neviem kam inak a dala mi injekcie ze dnes zajtra víkend voľno a ešte tri neviem na co sú dobré

lilijana
25. okt 2018

@23lenka no vidíš zas jedna z viac variant vylúčená, fajn no ked si už vydržala ten mesiac tak už vydržíš aj tie týždne, hlavne nepanikár, určite sa to vyrieši , verím tomu!

niky21
25. okt 2018

@23lenka a nemôžeš tam mať vnútri zubný kameň? Moja mama ho mala pod jazykom v tej žľaze...

23lenka
autor
25. okt 2018

@lilijana no 6.11 ráno gastro ptm 6.11 na obed fyzioterapeut..... Ale ešte pred tým ak to do piatku neprejde tak k orl zase nazad... Magnetická 20.11 no akože úplne som hotová takto sa nedá fungovať

23lenka
autor
25. okt 2018

@niky21 ako kde? Idem k zubarke v pondelok môžem sa jej spytat

lilijana
25. okt 2018

@23lenka verim ti je to riadna zataz na psychiku,ale ver tomu ze to prejde...ani ja som tomu neverila a to som s tym "zila"pol roka,dlhsie ako ty 😉 takze hlavu hore ,bud trpezliva a co chvila bude ten pocit prec 👍

23lenka
autor
25. okt 2018

@lilijana ale mňa už aj hrdlo boli.. Akoby zapálené hrdlo začínam mať pocit

lilijana
25. okt 2018

@23lenka mozno mas len pocit a ked nie tak si kup nejake pastilky na cmulanie.

23lenka
autor
25. okt 2018

@lilijana spravila som teply čaj a dala pastilky halls a ukludnilo mi to trošku ale zdá sa mi zacervenane ako trafí ma... A môjho Dr tiež keby ma zbadá zas.... No pocit hnusný mam zas... Pri prehltani k večeru vždy najhorši...ako psychicky sa snažím byť úplne OK.... Celý deň sa to darí ale príde večer 🙈

tesari
25. okt 2018

Ja som mavala tlak v krku - taky pocit hrce. Prestala.som pit kavu a zlepsilo sa to. Moze to but z napatia.

23lenka
autor
26. okt 2018

@tesari Ja pijem jednu kávu denne max dve sem tam..... Takže neviem ci by to mohlo byt tým... Akože keď Dr nevedia tak ptm neviem

mircalla
26. okt 2018

@23lenka podľa mňa to máš psychiku

23lenka
autor
26. okt 2018

@mircalla ja myslím že nie psychika lebo už som našla miesto kde to aj boli a viem to pekne zatlačiť a posunúť nižšie a boli to Menej keď to stlačím... Ale nedarí sa mi to stále tak posúvať dobre... Mňa už to začalo totiž to od včera pichať na tej pravej strane presne v tej ako ma boli Krčná a sija.... Keď to ale zatlacim tak Pichanie prestane ostane len pocit niečoho zabudnutého v krku... Takže neviem ci sa to trosku nezhorsuje... Keď to už až bolí teda pichá...

tesari
26. okt 2018

@23lenka ja som tiez pila jednu a max 2. Skuste prestat pit kavu napr na tyzden a uvidite

chikitacmuk
30. jan 2019

@23lenka ahojcek. Precitala som celu diskusiu a mam uplne totozne priznaky ako vy. 2mesiace citim nieco v hrdle. Len pri prehltani. Schudla som uz vyse 5kg. Nervy mam v kybli. Uz som bola vsade mozne a vysledky ukazkove vsade. Aj krvne tedty ok..uz neviem ze co robit. Kam idt...preslo vam to? Boli ste na tej magnetickej? Ja premyslam uz ze sa vypytam na ct krku alebo co. Tskto sa neda fungovat 😥

michal9999
8. feb 2019

@chikitacmuk

Lenka a chikitacmuk,
to cudzie teliesko v krku je hustý hlien. Zbytočne sa stresujete nad úplne bežnou vecou. Ja mávam tieto pocity už roky. Prešiel som si podobnými vyšetreniami ako vy a aj s podobným výsledkom , že všetko je v poriadku. Nakoniec som si to musel odsledovať aj tak sám. Zistil som že mi zatekajú hlieny z nosa do hrdla. Nejdú predom von ale zadom do hrdla. To spôsobuje , že sa mi zapaľuje hrdlo v pravidelných intervaloch hlavne v prechodných obdobiach a v zime. Na "liečenie" stačí ak budete brať prípravok na riedenie hlienu. Su ich mraky. Len sa treba spýtať , ktorý sa môže brat dlhodobo a treba to brat dlho. Keď sa to hrčka vyskytne hneď začať brat prípravky na riedenie hlienu. Vy a ja máme organizmus , ktorý proste hlieny riedi málo. Nie je to choroba. Da sa tomu pomôcť prevenciou. Ja to beriem v podstate celu zimu. Je to v priamom súvise s bežnou chrípkou alebo nachladnutím. Ani sa nemusí veľmi prejaviť inými príznakmi ako len tým pocitom cudzieho telieska v krku. Ja mam dokonca niekedy pocit akoby som tam mal zapichnutú rybaciu kosť. Takže žiadne stresy. Ak ORL nič nenašlo sú to len husté hlieny.
PREVENCIA: Zistil som že mi pomáha preventívne predchádzať tomuto pocitu keď :
- pijem veľa tekutín (1,5 - 2 litre denne). Toto je veľmi dôležite.
- chodím často do sauny. Riedi hlieny, utužuje imunitu a odolnosť. Skúste stráviť 2 - 3 v saunách
a zistite , že pocit cudzieho telieska je preč. Bohužiaľ vráti sa. Nasledujúci alebo ďalší deň.
- vyhýbam sa pobytu vo väčšej skupine ľudí počas chrípkového obdobia. Toto samozrejme
nie je jednoduché. Hlavne ak pracujete vo veľkej open space kancelárii.
- zmenil som životný štýl. Začal som sa zdravšie stravovať a hlavne hýbať. Pri športe telo začne
fungovať v úplne inom režime. Najviac pomáha plávanie. Hlieny sa pri plávaní začnú riediť
intenzívne aj bez prípravku. Po polhodine neustáleho plávania najlepšie s plaveckými
okuliarmi vám to zriedi tak hlieny , že teliesko zmizne. Opäť ale len na deň. Isté obdobia
chodím plávať , intenzívne, každý druhý deň.

Takže takto som to riešil ja. Vy to máte podstatne ľahšie ako ja. Preto možno nebude treba urobiť všetko čo som musel ja. Ale skúste aspoň niečo.

A dajte vedieť či niečo pomohlo.

Ahoj

Michal

23lenka
autor
9. feb 2019

@michal9999 dakujeeeeem za rady... Ja sa cítim brutaaalne zahlienena... Veru to sledujem dlhú dobu... A často ma boli hrdlo....ork som navštívila 4roznych každý sa mi tam pozrel po tracheu... A dokonca som tbehala k jednému na 3x a stále to isté... Krv a aslo negatívne... A tiež máš niekedy pocit akoby aj bolesť pri prehltani... Ako nie vždy sem tam take nepríjemné akoby napätie pocit v krku? ... A to ma núti viac a viac prehltat...

doga666
2. júl 2019

@23lenka ahoj ako to u teba dopadlo? Ja mam presne rovnaký problém s tým krkom už viac ako rok.. Tiež všetky testy krvné ok bola. Som aj na ultrazvuku brucha a tam tiež ok všetko.. Teraz ma. Dr poslala na gastro len tam sa je ťažko objednať keďže je všade plno ludi.. Ja kvôli tomu krku aj dosť veľa vraciam ale zase na váhe som práveže pribrala, myslela som ci to nebude štítna žľaza ale testy boli dobre.. Bola som aj na orl tam ma ani poriadne nepozrel len na mandle a neriešil vôbec môj krk ale uši.. Tie sú tiež ok.. Cítim sa ako hypochonder totálny a to som nebola 2 roky u žiadneho Dr až teraz som začala konečne som sa dostala(pri dvoch deťoch ťažko nájsť niekoho kto mi ich postrazi) moja lekárka už na mňa pozerá ako na blázna keď jej donesiem výsledky z iných ambulancii co ma poslala a všetko v poriadku..

oli18
2. júl 2019

@doga666 niekde vpredu som prispela do tejto diskusie a chcem ti napísať, ako som dopadla ja. Stratila som úplne hlas, keď sa mi ani po ANTB nevrátil, išla som na krčné. Mala som poškodené hlasivky od žalúdočnej kyseliny, ktorá sa mi v noci vracala do hrdla. Skrátka reflux. Beriem lieky na kyselinu, hlas sa mi vrátil a pocit cudzieho telesa v krku pominul.

23lenka
autor
2. júl 2019

@doga666 ahoj no ja som mala to iste v kuse som chofila kadr tade.. Mne sa dokonca 4ja orl pozerali do krk a to ozaj ze az po hlasivky... A nikto nic nenasiel... Raz mi tu jeden pan poradil.. Ze mal to iste co ja, ze treba sledovať co jes... U mna je to skor asi hlien, ktory sa vracia podla toho co jem... Cize pocit v krku mavam este obcas ked vypijem vela mlieka alebo aj kava mi to robi...treba sa odsledovat... Samozrejme ze ja mam aj mandle vacsie stale dokonca ma casto bolia ale uz nikam nejdem kaslem na to... Teraz som bola na imunologii co je vlastne posledne kam idem som povedala... Na vysledky sa caka cca 6tyzdnov....ale vyšiel mi z joznych prick testov mierny histamin a alergia na vajíčko... Takze takto som dopadlo..chudla som skor zo stresu a strachu co mi je..zacala som pracovať a kaslala na dr lebo som ozaj spravila vela pre to aby zostili co mi je... Do dnes neviem presne.. Je to lrn moja domienka ze je to hlien... Ale lieky na to odmietam brat a nejak som si zvykla ze sa to sem tam objaví

doga666
3. júl 2019

@oli18 fuha... Tak moja doktorka tiež predpokladala že reflux tak mi predpísala emaneru ale zatiaľ necítim žeby pomohli tie lieky.. Stále sa mi stane ze vy vraciam žlč.. zistili mi aj zvýšené aslo takže streptokok niekde v tele.. Ale či to mám z toho.. Nervózna som už lebo dlho mi ten krk strpcuje život v noci sa mi zle spí lebo to tam. Stále cítim.. Ešte keď si predstavím že po koľkých doktoroch mam ešte chodiť a možno zbytočne..

doga666
3. júl 2019

@23lenka áno všimla som si ten komentár toho pána.. Nuž pár bodov bežne mam zaužívanych.. Niekedy mám pocit že by sa u nás hodil nejaký ten doktor house 🙂 ale nie taký nevrlý :p

oli18
3. júl 2019

@23lenka tak to nebude hlien, čo sa ti vracia po vypití mlieka, či kávy. To je kyselina. Toto povedz na gastre.

23lenka
autor
3. júl 2019

@oli18 ale ja viem co je kyselina... Ja som to mala prinoboch tehotenstvach... A toto veru nie je kyselina... Myslela som to tak, že zahlienenie citim po mlieku a kave so smotanou napr. Ze treba si sledovat potraviny.. A ja to na 100% nedržím

oli18
4. júl 2019

@23lenka tak to som sa dozvedela niečo nové. Človek sa učí celý život 😉