Pocit cudzieho telesa v krku
Ahojte, takže cca 3tyzdne do zadu som cítila, že ma skriabe v hrdle k večeru to začalo byť také silnejšie. Skočila som na pohotovost tam Dr povedal ze mam zapálené hrdlo dal mi ATB penicillin... Dobrala som ho ale stále som mala pocit bolesti v krku nie v hrdle.... Tak som šla k Dr samozrejme ten spravil krvné testy spravil stery... A poslal na na orl... Tam som prišla pozrel do krku nejakým prístrojom a jeho odpoveď bola že nič tam nie je. Bola som šokovaná lebo naozaj cítim ze mam niečo v krku skoro v tej jamke... Krvné testy výsledky prišli podľa môjho Dr ukážkové... Ze všetko čo pozeral v krvi je OK hladina crp 1.4 stitna vraj tiež OK... Poslali ma domov s liekmi na uvoľnenie... Ze sa nemám čoho báť nič nemám.... Ešte orl ma ubezpečil ze žiadny tumor tam nie je ze ukážkové hrdlo ako z knižky. Myslite ze to mam nechať tak alebo riešiť niečo iné? Fakt mam pocit ze niečo v krku mam zabudnuté... Ale v noci ako som sa prebudila ten pocit nebol taký prišlo mi ze je už všetko OK a dnes ráno zas prišiel... Snažím sa na to nemyslieť 🙁 mate niekto skúsenosť? Ďakujem za radu
Dobrý deň
rád by som sa aj ja pripojil k tejto téme. V prvom rade sa ospravedlnujem za chyby v gramatike. Skoro totožný problém mám aj ja. Začalo to dusivým kašlom a klasickou chorobou. Potom to prešlo na týždeň a vrátilo sa to náhlym kašlom, potom bolesť hrdla a teraz pocit niečoho v hrdle. Ako keby mi na jednej strane jedlo išlo ťahšie a to na pravej strane. Celé to začalo 14.6.2019 a do dnešného dňa sa mi to nepodarilo vyriešiť. Bol som na všetkých možných vyšetrenia. Bol som konkrétne u 7x rôznych ORL doktoroch!!!, 2x videoendoskopia cez nos a 1x endoskopia do krku, bol som 2x na USG, 2x rozne Neurologičky, 1x Gastro vyšetrenie. RTG pluc, RTG stoloidných výbežkov, RTG chrbtice, RTG krcnej chrbtice, bol som u zubára (vytrhol mi mrtvy zub po 5rokoch asi), bol som na EKG, odber krvi, CRP, výter z nosa, výter z krku a všade skvelé výsledky bez závad či chýb alebo hocijakého náznaku. Takisto som bol aj na MR krku a nosohltanu a proste nič, bez nálezov. Všade skvelé výsledky. Celé to trvá 7 týzdnov ale som z toho zúfaly. Schudol som 8kg a zatial je vyriesenie problému v nedohladne. V pondelok ma este čaka rehabilitcaia krcnej chrbtice ci to nieje z toho, v pondelok ma caka aj videoendoskopia pri ktorej budem prijimat potrvau a oni budu sledovat kde sa to zasekava a kde to robi problémi pri prehltani. A takisto už mám v pondelok dohodnutého ľudového liečiteľa a mám odporučací lístoček k psychologovi. A este imunologia Ale však ešte mm problém ako keby mi išli hlieny pozadu za podnebím a to podnebie ma na jednej strane z toho strasne stekli. Na to mi doktori povedali ze to je alergia ale to sa mi nezda. A este ma niekedy prehltanie zaboli a mám obcas sucho v ústach ale to je podla ORL doktorov Okey. Takže toto je moja cesta tímto problémom a som z neho zúfaly a v koncoch. O mesiac sa so snubenicou berieme a toto mi berie energiu a silu a už som fakt v koncoch a neviem čo robiť. Ak máte ešte niekto nejaké tipy alebo veci ako pomoct tak sem s nimi. Prajem kazdemu skore vyzdravenie a nech ste okey. Pekný den
@tomas_simon no ja sim tiez bola kade tade vysetrena.. A pozeram, že vy este viac ako ja za pol roka... Na toľko vysetreni by som sa asi ani nedostala... Tento problém s hrdlom poznam bude to presne rok co sa mi to vracia... Podla mna su to hlieny.. Uz nikam k dr s tym nejdem aj keby co.. Lebo si mal len pohadzovali... Tak treba si davat pozor na jedla co zahlienuju... A hlavne treba sa upokojiť lebo tym sa clovek viac stresuje... Ja som si spôsobila to že som schudla 10kg mala som uplne nechutenstvo.. Stale som na to myslela
.. V prvim rade ste boli vsade na vyšetrení.. Výsledky ukazkove ste zdravý!!!
No ženy, ja som sa na to gastro ani len nedostala u nás to funguje tak ze prídete do nemocnice ráno o piatej a tam už halda ľudí čaká na lístky a keďže je to obmedzený počet tak nemáte šancu.. Objednať cez net ani chýru ani slychu cez telefón tak maximálne o 2 3 mesiace.. Keďže. Mam male deti a nemám ich komu nechať je to kua problém.. Najlepšie je ze som v hrdle za lalockom nahmatala hrcu ktorej keď sa dotkne. Tak je teda bolestivá.. Doktorka ma má za hypochonder nechce mi skratka veriť ze keď mam krvné testy dobre ze mi niečo je..
Hlavne ze mi dala diagnózu reflux...
@doga666 a @23lenka mám nové informácie o svojom stave ak Vás to zaujíma. Zabudol som ešte povedať že 2-3 týzdne pocitujem steklenie na pravom podnebi ako ked mi stekaju hlieny poza podnebie a na pravej strane citim ako keby steklenie. Ked prehltam tak tam cítim tlak. Doktori mi na to povedali ze alergia ale to sa mi trošku nezdá. Bol som teda na MR ako som písal vyššie kde mi pôvodne výsledky vyšli že žiaden nález. Zhodou okolnosti som si den pred MR zaplatil clenstvo v Procare a bol som tam u ORL kde mi robila videoendoskopiu a tam mi povedal aze tam mám nejakí polyp do 1cm....zosypal sa mi zivot uplne, na druhy den som bol na tom MR a tam mi vysli výsledky ze tam ni nieje...tak som sa tesil ze chvala bohu ALE ja som z tých ludi ktorým to nedá tak som napisal na MR kde mi robili ze ako je mozne ze doktorka tam nieco videla a rezonancia nie. Tak mi napisali spat ze som im mal napísat ze je tam polyp....o den na to mi prisla odpoved ze tam polyp je o velkosti 8mm a výski 3mm. Opat sa mi svet ruti....bol som teda u dalsich dvoch doktoroch nech mi spravia videondoskopiu ale nic tam nevidia. Ze to tam vraj nieje. Tak som bol tam kde by mi mali urobit biopsiu ale ani tam nic nenasli a nevedia to najst. Robil sa mi medzi tím este hltaci akt screening s RTG a to je v poriadku vraj. A este mi robili pomocou videoendoskopie kde sa mi jedlo zasekava a zistili ze na mnadli pravej ze tam je problem ze ta je zvacsena trosku voci lavej a ze by mala ist von. Ale to sa mi nezda...preco si to nikto nevsimol doteraz, preco najpr tam to je potom na MR to nevidia, potom na MR to vidia, potom to doktori nevidia, stekli ma na podnebi na pravej strane citim ako keby tak na pravej strane podnebiia ked prehltam a zasekava s ami jedlo na pravej strane, trpne mi tvár na pravej strane a casto mám tlak v pravom uchu az bolest.....je tam strasne vela otázok a uz fakt neviem co mám robit lebo som uz bol u kopu doktorov, za 3 týzdne mám svadbu a sa strasne bojim a neviem sa sustredit na nic, som zufaly. Bojim sa rakoviny a sstrasne lebo mi povedali ze je to stale 50 na 50. A bojim sa proste rakoviny ustnej dutiny alebo mandle alebo hocicoho na hlave a krku a bojim sa strasne , az tak ze uz uvazujem o psychatrovi :(
@tomas_simon to ma mrzí 😔 ja uz nechodím s tym nikde, ale uz ani nevnímam, ze tam nieco je.. Teda občas sa to akiby vráti ale zas to zmizne... Takze ja sa v mojom pripade otacam na smer ze ri budu hlieny...tvoj stav ma velmi mrzi 😔 duuufam 🙏 ze budes ok 100%
@tomas_simon neskúšal si zmeniť lekárov? Viem ze sa mi to ľahko povie ale ísť do nejakej špecializovanej ambulancie do iného mesta.. Alebo kraja.. Skus po pátrať na nete nejaké špecializovanejsie pracovisko tam určite bude..
Ja idem zajtra konečne na to gastro po mesiaci.. Musela som čakať kým mi manžel príde domov z nemecka.. (2 mesiace bol preč :( ) ráno musím ist o piatej busom a to je ešte otázne ci stihnem zobrať číslo aby ma vôbec objednali na nejaké vyšetrenia.. :(
@doga666 spominal som to vyssie, vystriedal som uz 7 ORL doktorov v roznych nemocniciach. Som z Košic tak dufam.ze tu niesu len zly ORL doktori...uz uvazujem zobrat peniaze a ist do rakuska lebo som znechuteny z nasho zdravotnictva, platis cely zivot zdravotne odvody a proste nic...niesu schopny sa dopatrat k problemu. hanba!!
@tomas_simon ahoj, citam cim vsetkym si presiel a som na tom podobne az na to, ze ja uz kvoli tomu pokasliavam a zle sa mi dycha, na pravej strane citim blokadu, este by som mala ist na gastro, tiez si myslim, ze mam polyp, lebo s ami jedlo na tej pravej strane aj zasekne a dusim sa tym
Dobry den, uz 2 tyzdne mam pocit ze mam cudzie teleso v krku v tej jamke. Hrozny pocit . Bola som na ORL a tam vsetko v poriadku. Doktorka mi povedala ze ak to bude pretrvavat treba na gadtroenterologiu a tam sa bojim ist. Daju sa este nejake i e testy urobit? Dakujem za radu mam 38 rokov
@vanini to je u nich štandardný postup to gastro a tak.. Ja som bola tiež na gastro, na hadičku, nebojte sa to zvládnete.. Nieje to príjemné ale preskúmať musia všetko.. Zvyknú sa tieto nepríjemnosti s tým krkom prejavovať aj keď máte žalúdočné vredy. Mne ich síce nepotvrdili ale aspoň odobrali zo žalúdka vzorky aj na neznášanlivosť potravín a tak.. Ešte vás možno pošlú na sibo test, dychovym sa zisťuje ci nemáte nejaké potiaze s crevom...no kým. Človek obeha všetkých tých doktorov a mnoho vyšetrení tak je to aj o nervy.. A hlavne kým sa Dr dopátrajú co vám je.. Je to hrozne ja ešte stále neviem z čoho mám tie problémy.. Aj som im vravela ze mam hrcu za lalockom v ústach a úplne to ignorujú.. Žiadne rtg ani ct mi nerobili..
@vanini ja som pobehala milión Dr bola som na gastre tiež, ale hadicu som odmietla.. Prezeral mi cievy sonom..meral mandle.. A všetko v hrdle...dalej aj na endokrinológii som bola, tam mi robil sono štítnej.. Nikto nič do dnes nenasiel. Orl lekárov som vystriedala asi 4 ci 5..a každý mal rovnaký záver 🤷♀️ nič tam nie je... Ptm som sa začala sledovať viac co jem... A nakoniec ako sa tu píše vyššie pravdepodobne je to zahlienenim. Keď vypijem ráno mlieko, alebo mam byt chorá je to nazad.. Začala som viac športovať, nerieši tu guľu v hrdle.. Občas sa objaví a vždy zmizne.. Keď som to riešila denne som ju cítila.. Už som sa bála... A pomaly som si stresom privodila dačo horšie.. Takže ak budete mat výsledky krvi, orl, endo, gastro ok.. Môže to byť aj stres, zahlienenie. Samozrejme nenechajte to tak choďte k lekárovi, lebo to neznamená, že ja som takto rok a pol že máme to isté... Držím palce
Dakujem, ja som bola chora mala som zapal hrdla a antibiotika. K tomu mam maminu vazne choru a stale nanu myslim. Ci to nemoze byt aj stres.
@vanini môže byť určite.. Mne sa gula objavila presne po atb... Od vtedy som si namyslala, čo mám v hrdle.. A zbytočne si robila stres.. Dokonca taky stres som si sama privodila, že som schudla asi 6kg za mesiac 🤷♀️🤦♀️
Verím, že sa všetko dá do poriadku aj v tvojom prípade a mamina sa tiež vylieči... 🙏
Jaj dufam, je to taky hrozny pocit ako sa mi cele hrdlo zviera. Uvidim ak by mi to nepreslo za 1 tyzden tak pojdem este k lekarke no na gastro nechcem. A dakujem moc za podporu.
Urcite napisem.😉
@michal9999 dobry den, chcem sa spytat, ci ste nahodou nemali popri tom hrdle a pocitu hrce v krku aj nejake bolesti ucha, resp. take vnutorne pnutie az k uchu? Ja uz skoro rok problemy, tiez kadejake vysetrenia, vsetko ok, okrem krcnej chrbtice, ale tu som si uz poriesila fyzio cvicenim a sportovanim. Jedine toto som si vsimla, ze mam dost zahlienene zadne hrdlo, v nose nic, obcas mam pocit, ze mam kvoli tomu hlienu stazene prehltanie, akoby bol husty. Len ma prosim zaujima, ci nahodou aj to ucho ste necitil... ja to mam vsetko cele na pravej strane pd hrdla az k uchu. Dakujem pekne a vela zdravicka 🙂
@katiqa dobry deň áno mala som bolesti v uchu. A Asi tak 2 týždne ma to trápilo. Tak aj v lekárni som sa pýtala ze ci mi nevedia pomôcť a dali mi selén zinok forte. Začala som to užívať a musím povedať že nejak to všetko prestalo a nemám žiaden problém. Ale ak sa liečite na štítnu žľazu tak žľaza sa niekedy o pár milimetrov zvetsi a a na to nie je človek zvyknutý. Ja sa liečim a dosť som bola vystrašená ale fakt mi to prešlo z ničoho nič.

Je ale divne ze na ultrazvuku brušných orgánov doktor nevidel nič.. Skratka normálny nález.. Hovorím na margo tej kyseliny lebo ja naozaj pravidelne vraciam žlč a mala som aj to pálenie záhy.. Ešte moja obvodná spomínala vred na pažeráku žeby to mohol byť ale spomenula aj veľa iných veci.. Na budúci týždeň mam ísť na to gastro tak dam info.. Mne robili aj výter z nosa a hrdla ale všetko výsledky dobre..