icon

Pociťujete extrasytoly na srdci?

majkuska
6. feb 2014

Zakladam tuto temu. Trpim tym uz tri roky vlastne uz stvrty kedze mi to zacalo v 4 mesiaci tehotenstva a maly mal uz tri roky. Za tie roky je ich viac.Ak s tym mate skusenosti podelte sa ci ste sa toho zbavili, ci sa pridruzili aj ine stavy, co na to lekar a podobne. Tiez by sme chceli este jedno babo ale pravda je taka ze aj sa bojim pretoze od decembra sa mi druhykrat stalo akoby som mala dlhsie pauzy na srdci vtedy akoby srdce neudieralo len vibrovalo nahle potom slabost v celom tele a preslo to az ked mi srdce znova zacalo bit ako rychlik asi tak po 15-20 sekundach.Viem to opisat aj podrobnejsie. Skuste pridat svoje skusenosti.

Strana
z2
ichbinich
6. feb 2014

@majkuska:
Presne toto ma moj manzel a k tomu zvyseny tlak. Na tlak aj na tie extrasystoly berie lieky, v dost nizkej koncentracii. Okrem toho berie kazdy druhy den kalium. Chodi pravidelne na kontroly k internistovi. On ten pocit popisuje tak isto, najhorsie je to prenho, ked sa to stane pri zaspavani, potom sa mu este horsie zaspava. S liekmi je to dost pod kontrolou, ale samozrejme pri namahe a strese sa to stava, ze to citi sinejsie. Ked je do toho aj nevyspaty, o to horsie...

Kedze je chlap, ohladom tehotenstva ti poraadit neviem 😉 Ale odporucala by som ti ist k internistovi a dat sa kompletne vysetrit a samozrejme mu aj povedat o tvojom plane, mat dalsie dieta. Potom bude vediet vybrat terapiu.

Vsetko dobre!

katkas1
6. feb 2014

jednoznacne treba ist k lekarovi, ja mam oapcny problem ale uz asi desat rokov ze mne zase bije az prilis, normalne som mavala tep medzi 110 az 120, len tak ked som lezala pred telkou ale posledne som napr. isla len vyniest sme co je par schodov z domu ku kuka nadobre a tep vyletel na 138 ze som si myslela ze uz ani nepredycham tak som sa teda uz vybrala k dr., nasadil lieky a od vtedy klo, klop, mozem robit cokolvek a nezvysi sa nad 90, uz aj po schodoch zvladnem ist 😀 , s takymito vecami netreba naozaj cakat, sme este mlade 🙂

aristka
6. feb 2014

len si nenapísala čo na to lekár..toto sú stavy ,ktoré bez lekára nevyriešiš ...

majkuska
autor
6. feb 2014

@ichbinich ďakujem za odpoveď. Viem, že to ma kopec ľudí. Skúsim to o sebe napísať viac.
No tie moje extrasystoly, mam ich rôzne. Tiež ich pociťujem najhoršie to bolo na začiatku, keď som nevedela o čo ide. Ale vtedy som ich cítila v priemere asi 1-3 za týždeň niekedy aj menej. Teraz ich mam resp. cítim tak 50-100 za deň. Keď je lepši deň tak menej. Ale štve ma že pri športe jej ich moc a vtedy neviem či prestať či pokračovať každý tretí štvrtý uder v krku. Nikdy som preto nestratila vedomie. Ale skúsim opísať čo sa mi stalo naposledy v utorok. Prišlo to v kľude keď som sa líčila pred zrkadlom. Náhle som zacítila krátku vibráciu na hrudníku. Ale potom nič žiadne údery len veľká slabosť v rukách nohách, hlave na hrudi ako keby mi ani krv neprúdila v žilách, (myslím že keby bola tak dlha pauza-zástava na srdci tak stratím vedomie a neviem o svete,ale ja som sa tak postupne "skľagavala" k zemi s tou slabosťou a neudiera ním srdca) už keď mi bolo hmlo aj pred očami už som bola na kolenách vtedy začali tie silne údery a srdce išlo ako rýchlik. Akonáhle začalo bit srdce vrátila sa mi sila do tela . Ja si to vysvetľujem tak, že mi srdce prestalo biť ale. akýmsi spôsobom vibrovalo tým pumpovalo krv inač by som totálne skolabovala. Neviem niesom odborník ale zjavne sa tam niečo dialo. Tak uvidíme. Lieky neberiem lebo ja som bola naposledy u kardiologa keď som ešte dojčila, tak mi lieky ešte nedal. Ale ako som písala vtedy išlo len o tie extrasystoly, ktoré som mávala len málo v porovnaní s tým počtom čo mám teraz. No napriek tomu som sa naučila s tým žiť a nespanikáriť. Ale neviem čo s tým stavom, čo sa mi udialo teraz v utorok, bolo to druhý krát, prvý krát sa to stalo v decembri, ale bolo to kratšie. Už som sa objednala na kardio, ale najskôr až na 5, marca, do vtedy viem, že budem rozmýšľať, tak ak mate skúsenosti podelte sa s nimi. ďakujem

zabka79
6. feb 2014

@majkuska na extrasystoly trpím už dlhšie asi 5 rokov, ale v tehotenstve sa mi to veľmi vystupňovalo, naviac som bola v období silného stresu. Mala som to snáď každých 5 minút. Myslela som si, že odpadnem a už nevstanem. Bola som aj u doktora, mala som holter, ten prístroj mi ich aj zaznamenal, ale moje extrasystoly nie sú podľa doktora nebezpečné. Je druh ktorý nebezpečný je, ale to ti zistí iba lekár po dôkladnom vyšetrení. Pila som vtedy silno mineralizovanú vodu na doporučenie. Liečbu mi nenasadili pre plánované tehotenstvo. Po tom ako som odišla z práce a skončili mi každodenné stresy extrasystoly ustali. Takže u mňa je to podmienené tým.

ichbinich
6. feb 2014

@majkuska:
No neviem, s takymito stavmi by som urgovala skorsi termin... Ved to je este mesiac!!! Minimalne k obvodnemu. Ten ako prvy dal manzelovi lieky, najprv tie na tlak. Uz presne neviem, ci mu on dal aj tie na extrasystoly.
Ten pocit znie pre mna logicky. Ono srdce naozaj vynecha minimalne jeden uder. Ale sval pracuje - to chvenie- ale ten impulz nestaci na to, aby naozaj buchlo, teda stiahlo sa. Na lepsi prenos tych vzruchov je prave to kalium a magnezium. Ale to kalium urcite nesmies brat na vlastnu past. Manzel ho ma na predpis a presne tu davku. Ked ho vezme v neskor, napr. az vecer a nie pocas dna, tak to citi.
Zatial si mozes pripadne pomoct bananmi, tie kalium obsahuju tiez.

Sport: manzelovi povedali, ze mierny sport je v pohode. Takze ak nehras prave squash, nemal by to byt problem. Ale zase, ked ich mas pri sporte ovela viac, tak by som skusila napr. iba chodzu namiesto behu, alebo podobne.

Internista alebo kardiolog ti da asi 24-hodinove ekg a meranie tlaku, mal by ta posadit na stacionarny bicykel, odobrat krv, pripadne spravit/poslat ta aj na ultrazvuk. To 24-hodinve meranie tlaku je ale o nervy, lebo ta to v noci vytrhne zo spanku, takze ti to namera tlak ako keby si bezala sprint 😉 Ale ak je ten lekar rozumny, tak si to uvedomi, ze pri vytrhnuti zo spanku budes mat tlak kdesi hore... To budilo aj mna, aj to som ho "iba" pocula vrcat.

Si super, ze to vies v klude "predychat" a vsetko si to uvedomovat. Mozno aj vdaka tomu si este neodpadla. Ale v kazdom pripade co najskor k lekarovi, aj ked iba obvodnemu. Najme ten pocet a tie etxra silne stavy treba riesit co najskor!
Vsetko dobre!

majkuska
autor
6. feb 2014

Akurat ma napadlo že mi vtedy napisal Cardilan napriek dojčeniu ale to je zmes niejakych vitaminov.

ichbinich
6. feb 2014

@majkuska: To nepoznam. Ale pripadne sa spytaj obvodneho. Ak to boli "iba" vitaminy, bude ti to moct predpisat...

majkuska
autor
6. feb 2014

Prave som to vygoglila cardilan obsahuje horčik a draslik (kalium) magnezko mam doma už som nasadila a horčik doplnim v strave. Obvodakovi mmoc neverim zbytočne ma vystresuje a nechcem isť aj z toho dovodu že nechcem nejake lieky kym dostanem mrchu lebo sme sa tento mesiac snazili. Hadam nejako vydržim kym pojdem na kardio len som chcela vaše nazory a skúsenosti a skor sa ukludniť pochopiť že niesom sama a tak..

maslenka47
6. feb 2014

@majkuska k obovdakovi urcite nie. Arytmiu moze sposobovat mnozstvo faktorov, a na kazdy su ine lieky. Ak by zrovna netrafil, sposobi ti vacsie problemy, ako mas teraz. Niektore lieky na upravu srdcoveho rytmu je mozne uzivat aj v tehotenstve.

Ja sama som od 6m liecena na kardio. V 16tich mi bolo povedane, ze neexistuje, aby som otehotnela, ze to nemam sancu prezit. Dneska mam 2rocneho syna a za sebou tehotenstvo bez subjektivneho problemu. Rodila som sekciou, "pre istotu".

Co sa tyka tvojej arytmie, je potreba to vysetrit a podla toho predpisat lieky. Urcite ziadaj holter a echo (ultrazvuk), lebo na obycajnom kratkom EKG sa tovj problem vobec nemusi za tu dobu prejavit. Lekarovi povedz, ze by si chcela mat este dieta, on ti podla toho predpise lieky. A povie ti, do akeho velkeho rizika s pripadnym tehotenstvom ides, zakazat ti to nemoze (pokial vam pri tom nedrzi sviecku...). Ak sa rozhodnes byt tehotna, urcite by som pockala aspon rok od zaciatku liecby, na zaklade jedneho vysetrenia totiz ziaden doktor nezhodnoti, ci ti lieky ucinkuju tak, ako maju a ci sa tvoj stav dalej nezhorsuje.

maslenka47
6. feb 2014

Co sa tyka vyzivovych doplnkov, tak mozes k magneziu, horciku a drasliku este doplnit koenzim Q10, Omega 3, B-komplex, Lecitin, a komplex Vit. E, Selen, Zinok. Nic z toho ti neublizi, ale bez cielenej liecby liekmi zrejme nebude stacit ani keby si vyjedla celu lekaren....

aristka
6. feb 2014

@majkuska treba ísť k dr...treba zobrať krvičku ,či si neni anemická a biochémiu a treba vylúčiť ,aj inú príčinu ..môžeš mať panické ataky ,alebo nejaký problém z chrbticou ,treba vylúčiť problém zo srdiečkom..píšeš ,že ako dieťa si bola u kardiológa ..asi si mala prečo...neviem prečo čakáš a riešiš to cez koňa ...treba ťa komplexne vyš. ...určite nečakaj ,ak niekde odpadneš aj na ulici ..možno ti nebude mať dať kto prvú pomoc a zbytočne sa môžeš pripraviť o svoj mladý život....

majkuska
autor
6. feb 2014

@aristka nemala som žiadny problem v destve. Mne to začalo pred par rokmi v tehu ale išlo o neškodne extrasystoly. Teraz sa niečo zmenilo , už som objednana ku kardio skvor ako 5 . marca sa nedalo aj to som prednostne za poplatok. A to som saobjednavala priamo u lekara, nie u sestričky. A kedže je to ešte mesiac chcela som sa tu viac menej s osobami ktore to maju ukľudniť nie viac vystresovať.

aristka
6. feb 2014

@majkuska tento problém máš dlhodobejší ,ako čítam ...takže podľa mňa o stresovanie nejde ...,ale obozretnosť je namieste ,plus ak už si objednaná na kardio ..asi už odbery máš za sebou ..takže treba len čakať...

petronela950
18. jan 2016

Ahoj, tak prečítal som si Vaše príspevky ohľadom arytmie.Tiež ich mávam, no keďže pracujem v oblasti vedy a výskumu, neuspokojil som sa s lekárom, ktorý samozrejme nič nenašiel a povedal, že to treba len pretrpieť. Tak som začal googliť a natrafil som na meno Mathias Rath, špičkový nemecký lekár, ktorí zakladá svoje výsledky na reálnych výskumoch. Tento lekár kašle na univerzity a farmaceutické firmy a robí svoj vlastný výskum vo svojom inštitúte, ktorý spozorujú ľudia. Poviem Vám zo svojej skúsenosti, že dnes nie je žiadna veda objaviť liek na hocičo, len ten farmakobiznis je diabol. Dr. Rath sa zapodieva bežnými diagnozámi - arytmia, vysoký krvný tlak, rakovina, ..., na ktorých farmakobiznis rižuje. Prečítal som všetky články ohľadne arytmie - extrasystoly, ktoré ma k dispozícii a veľmi jednoducho popisuje, že na liečbu extrasystol je dôležitá celulárna nutričná liečba. Vo svojej štúdii dáva návod, ako extrasystoly liečiť. Vyskúšal som si to na sebe a epizódy s extrasystolami sa mi zredukovali na minimum. Asi jedná epizóda na 4 mesiace, keď som s liečbou začal (samozrejme, že najprv bola návšteva kardiológa, aby mi potvrdil, že srdce je OK). Berie to už pol roka a pokračujem. Ak máte záujem o štúdiu, ozvite sa, preložím ju a zašlem aj s tabuľkou nutrientov, ktoré treba užívať. Uvedomijem si, že nie každý je vedec a vie s takýmito textami pracovať a preto sa obyčajní ľudia nemajú ako k takýmto stránkam dostať. mail: bahdi@seznam.cz

petronela950
29. nov 2017

Opät reagujem na túto tému, nakoľko sa ju snažím pochopiť a zháňam o nej informácie kade sa len dá. No najlepšie sú informácie zo zahraničných intern. stránok. Jedno si treba uvedomiť - farmakobiznis nepotrebuje vyliečiť, len potlačiť príznaky. Z doterajších poznatkov som zistil nasledovne: arytmiu môže sposobovať: 1. zápal (baktérie Streptoccocus, Helicobacter, ...), 2. nedostatok minerálnych látok a vitamínov (deficiency of cell nutrition components - K, Mg, vitamín C, B, Q10, ...), 3. autonómny vegetatívny systém. Toto sú tri možné prípady vzniku arytmie, ktoré nespôsobujú morfologické zmeny na srdci. Potom sú to už tie prípady ako upchávanie koronárnej cievy, problémy s chlopňami, ..., ale na to Vám kardiológ hneď príde. Vo väčšine však udávate, že nemáte žiadne morfologické zmeny na srdci, že srdiečko je OK a teda lekár nevie zistiť presnú príčinu extrasystol. Aby sme pochopili podstatu, tak za elektrický impulz je zodpovedný Sinuatriálny uzol (SA node), ktorý sa nachádza v pravej predsieni. Odtiaľ sa šíri impulz po určitých dráhach do celého srdca. Dostupné je niekoľko metód liečby: antiarytmika, kardioverzia, ablácia, kardiostimulátor. Čo je však na týchto metódach prekvapujúce? Nie sú podložené dlhodobými klinickými testami (aby sa dnes uviedol liek na trh, trvá to aj 15 rokov, pri správnej sume peňazí aj kratšie). Antiarytmiká majú dosť blbé vedľajšie účinky (z doteraz dostupných štúdii môžu spôsobiť iné arytmie alebo zhoršiť aj tú súčasnú). O ďalších účinkoch antiarytmík nebudem hovoriť (aby som Vás nevystrašil). Kardioverzia je len o šťastí, buď to zafunguje a máte na určitý čas pokoj, alebo nie. Ablácia je už priamy zásah do srdcového tkaniva, kde sa vypaľujú určité zóny vraj zodpovedné za arytmiu. Tiež Vám lekár povie, že na určitý čas máte pokoj. No u niektorých pomôže, u niektorých nezaberie. Je veľa prípadov, kedy ablácia spôsobila horšie arytmie, neodstránila tú pôvodnú alebo po niekoľkých rokoch ste museli ísť opäť na tento zákrok. A ak si už nevedia dať rady, tak Vám do srdca dajú kardiostimulátor, ktorý generuje impulzy. Všetky tieto metódy nie sú podložené žiadnymi klinickými testami typu, čo sa bude diať so srdcom, resp. ako to zasiahne srdce, ak sa dané metódy aplikujú. Len jedna pikoška ohľadom kardiostimulátora: Viete ako sa zisťovala úspešnosť tejto metódy? Tak, že Vám lekár každý mesiac zavolal, či ste ešte nažive a ako sa cítite. To potom išlo do tzv. štatistík. Až nakoniec zistili, že to môžu aplikovať. Potom je to zápal. Je veľa štúdii, kde sa popisuje, že arytmiu spôsobuje zápal (niekde vo Vašom srdci). Nie sú to vedecky dokázané metódy, údaje sa zbierajú len na základe toho, či pacient prežije, ako dlho sa dožije po zákroku. Nie sú žiadne štúdie, ktoré by popisovali, čo sa deje so srdcom po aplikácii jednej týchto metód.

petronela950
29. nov 2017

A čo teraz s tým? Všetko, čo som vymenoval, nielieči príčinu, len potláča príznaky. Príčina je stále niekde vo vnútri. Ako to eliminovať. 1. Predpokladaný zápal - tu určite nžiadne antibiotiká alebo iné lieky. Odporúčam koloidné striebro (max 10 ppm), po stáročia osvedčený prípravok na vnútorné zápaly. Na zahraničných stránkach si o tom prečítate dosť. Aže funguje, o tom niet pochýb. 2. Nedostatok minerálov a vitamínov - tu odporúčam brať doplnky stravy ako Mg, K, Q10, B komplex, vitamín C, Zn, L-lyzín, ... (zmieňoval som sa o tom v predošlom príspevku). Zoberte si takých Cardilan, je to liek na predpis, ale je to zmes K a Mg. To si viete doplniť stravou alebo doplnkami. Treba to brať dlhodobo a hlavne pravidelne, výsledky sa dostavia do pár mesiacov. A že Vám krvné testy ukázali dostatok tých minerálov, neverte tomu, nakoľko testy neukážu vnútrobunkovú kapacitu tých látok.

petronela950
29. nov 2017

3. Autonómny veget. systém - o tomto fenoméne sa nedočítate v žiadnom odbornom periodiku, lekári sa tomu nevenujú, farmakobiznis možno o tom vie, ale prečo to riešiť. Ide o to, že tí, čo máte zdravé srdce a máte arytmie, za tie arytmie môže pravdepodobne Váš autonómný nervový systém. Podstatou celého problému arytmií je vzťah SA uzla a autonómného veget. systému. Aut. veget. systém súvisí s cervikálnou a vrchnou časťou thorakálnej chrbtice. Doteraz neexistujú žiadne články popisujúce vzťah vzniku a liečby arytmií s aut. veget. systémom. A to je rozhodujúci kľúčový faktor pri liečbe akejkoľvek arytmie. Už po niekoľkých týždňoch došlo k vymyznutiu arytmie, ak sa pacient zveril do rúk chiropraktika, resp. ak začal pracovať na svojej krčnej a hrudnej chrbtici. Lekári podľa naúčených metód neriešia vzťah SA uzla – arytmia – aut. veget. systém, ale hneď predpisujú antiarytmiká a iné typy liečby, ktoré nemajú s aut. veget. systémom nič spoločné. Pri liečbe arytmie je dôležité zamerať sa na aut. veget. systém a teda na krčnú a hrudnú chrbticu. Pre srdce je dôležitý parasympatický systém (hlavový nerv 9 a 10) a sympatický systém (Th1-Th4) V literatúre je len malá zmienka o pars symp. at parasympt. na činnosť srdca (SA nodus) SA uzol je kontrolovaný cez aut. veget. systém Momentálne popri doplnkoch stravy som začal riešiť svoju krčnú a hrudnú chrbticu cez videá (youtube), kde sú popísané cviky (joga, pilates) na krčnú a hrudnú časť chrbtice. Tie výsledky by sa mali dostaviť pri každodennom cvičení a správnom držaní tela (v stoji a v sede) už do niekoľkých týždňov (jeden lekár to aplikuje už roky a príznaky arytmie pominuli do niekoľkých týždňoch). Veriť tomu? Neviem, no za skúšku nedám nič a cvičím poctivo, aby tieto nervy, ktoré idú cez krk a hrudnú časť chrbtice voľných priechod a aby neboli ničím dráždené. Ak by ste mali nejaké dotazy, otázky, rád Vám odpoviem na: bahdi@seznam.cz

amelee
2. feb 2018

@petronela950 ďakujem ti veľmi pekne za veľmi podrobný opis, k niektorý informáciám som sa tiež dopátrala ustavičným hľadaním a nemožnosťou uspokojiť sa s vyjadreniami lekárov, že je to z vyčerpanosti, z dojčenia, stresu, chrbtice... no žiadny z nich mi´, bohužiaľ, nepomohol. U mňa to trvá asi 8 mesiacov, vnímam, že sa mení kvalita tých extrasystol, tiež občas cítim len akoby vibráciu, chvenie, potom vynechanie, niekedy úder akoby do krku a hlavy, cítim návaly tepla, pri ľahu sa mi hocikedy zrýchli tep, bežne mávam tep okolo 90, čo sa mi zdá tiež dosť veľa. Mám za sebou 3dńový ekg holter - tam boli zistené komorové aj supraventrikulárne extrasystoly, no neodporúčali mi antiarytmiká (betablokátory), lebo vraj, ako píšeš, to môže ešte zhoršiť arytmiu a nie je zaručené, že ju zlepší.. echo vyšetrenie bolo vraj ok, až na to, že sa mi celkom chlopňa nedoviera, ale je to vraj 1.stupeň, ktorým trpí asi 80% ľudí... vraj, ja už pochybujem o všetkom, čo mi hovoria... chodím pravidelne aj k internistovi, krv a hodnoty minerálov sú vždy v norme, ale tiež mi povedal, že to čo je v krvi, to nemusí zodpovedať hodnotám vo svaloch, a tie sa nedajú zistiť. chodila som na infúzky mg (asi 5), ale nepomohli mi. Okrem toho mg beriem celý čas, do toho aj milgammu N (lebo okrem búšenia som mala problémy s tŕpnutím rúk, krku, hlavy, tváre a už aj nôh, takže som častým návštevníkom neurológa aj neuro pohotovosti :() mám za sebou MRi krčnej, hrudnej chrbtice a hlavy (krčná - mierne vystúpená platnička C4-C5 a tiež C5-C6, hrudná zase Th9) ja, subjektívne, pociťujem stále blok medzi lopatkami a posledné týždne mám pocit akoby som bola zablokovaná aj pod lopatkou, bolí ma ľavá ruka aj ľavý prsník.... mala som dve etapy rehabilitácií, prvé mi stav zhoršili, po druhej etape mi tŕpnutie ustúpilo, no po dvoch mesiacoch znova pociťujem mravčenie v tvári a moje extrasystoly... sú dni, keď mám pocit, že je to úplne ok, keď som nevyspatá, je to horšie, tuším to reaguje aj na počasie, no už sa snažím nepanikáriť, ekg obraz aj tak nič neukázal...všimla som si, že si z Košíc, poznáš nejakého fyzioterapeuta, ktorý vie naozaj dobre napraviť? I keď mám problém, že medzi lopatkami mám vytočené stavce dovnútra (neviem, presne, ktoré to sú, ale asi prvé z Th chrbtice, možno aj koniec krčnej...) pýtala som sa, či aj to môže inervovať srdce, tak jeden lekár povie áno, druhý nie, tretí netuší.... bola som u jedného fyzio, ktorý mi úžasne ponaťahoval skrátené svaly na lopatky a prsné svaly a popritom spomenul, že takéto stiahnutie môže spôsobiť dráždenie nervu.. no nepýtala som sa viac... neviem ako sú tie nervy usporiadané, neviem si predstaviť, čo všetko ich môže dráždiť a som z toho dosť nanervy... posledné dva týždne ma zase intenzívne bolí hlava v okolí očí nosa, spánky a horná časť hlavy a už nemám chuť chodiť po lekároch...

fifozbs
1. dec 2019

Zdravím, chcem sa len opýtať, v poslednom období pociťujem (možno to divne vysvetlím ale...) akoby mi v krvi do srdca prišiel vzduch, taký chvíľkový stav, píšu, že ide o extrasystoly...
K tomu trpím 3.rok panickou poruchou a mám silné bolesti chrbtice.
Môže to byť aj z tej chrbtice a paniky? Chodím pravidelne na kontrolu ku kardiologovi a vždy mám všetko oki.... :( tak neviem .

amelee
1. dec 2019

@fifozbs Podľa mňa je to z chrbtice, pociťovala a stále to občas pociťujem (tento stav trvá asi dva roky) rovnako - a tie úzkosti som mala práve z toho, že som nevedela o čo ide a čo sa stane, myslím, že tá panická porucha môže byť buď príčinou alebo následkom tohto stavu. Mne v podstate ani neurológ, ani kardiológ ani ortopéd nepovedali, čo konkrétne to je, ale zhodli sa na tom, že asi chrbtica. MR ukázala vystúpenú platničku v krčnej chrbtici,ktorá by to vraj nemala spôsobovať. Najpravdepodobnejšie sa mi zdá možnosť, ktorú mi opísala bývalá zdravotníčka, že to bude tzv. nervus vagus- blúdivý nerv, ktorý ide od krčnej chrbtice popri srdci až k žalúdku, a ten môže tieto extrasystoly vyvolať najmä ak sa človek hrbí, resp. skláňa hlavu. Niekedy som ja napr. mala pocit, akoby mi prestalo biť srdce, ale keď som si chytila tepnu, bilo..

irusa
12. sep 2020

Žienky prišli ste na to, čo spôsobovalo tie vaše stavy ???

kubkovamama
12. sep 2020

@irusa ahoj,náhodou som otvorila túto tému,mne to zistili v 26r,teraz mám 35.Pricina,že dedičnosť.Otec ma nedomykavost chlopní,vysoký tlak,zistilo sa to až v 50tke.Sestre v 30tke.Mne to spustil stres a potvrdili vyšetrenia do zamestnania.V období pohody nič nepociťujem,možno tak mierny odvar z predchádzajúcich stavov na exitus(😄).Pri rozvode sa to v priebehu roka veľmi zhoršilo.Teraz mam dlho klud,tehotná,spokojná a už cez pol roka nič.Mozno mierna dýchavičnosť.Lieky neberiem.Recept som si ani nevyzdvihla.Magnezium,kalium,veľa tekutín.Presvedcena som,že nervy a nepohoda to okamžite spustia.Plus mi dr.hovoril žiadne xtremne športovanie.Ale to bolo davno Na kontroly nechodim

irusa
13. sep 2020

@kubkovamama no ja som bola na katetrovu ablacii srdca pre supraventikularnu tachykardiu,to už by malo byť v poriadku..nič iné mi nezistili, no mám pocit,že nervy mi dokážu zvýšiť pulz na 140 a dvihnúť tlak

sara0909
22. okt 2020

@majkuska ako si dopadla u lekára? Mam veľmi podobné stavy ako ty a tiež mi to začalo v tehotenstve...

majkuska
autor
13. dec 2020

@sara0909 naučila som sa s tým žiť. Niekedy je ich menej, niekedy viac. V tehotenstve som brala lieky, mam už ďalšie babo ktoré ma už 6 rokov. Niekedy je ich viac niekedy menej. Len už ich vnímam menej

jkinderko
16. júl 2021

@majkuska dobry vecer. Vidim, ze uz starsia tema, ale spytam sa, aj uzivate nejake lieky na tie extrasystoly? Tiez mam uz dlhsie s tym problem, sonografia srdca v poriadku, na ekg holteri za 24 hodin okolo 90 extrasystol. Dali mi vasokardin, ale nepocitujem zmenu. A uz som s toho zufala 🥴😖
Dakujem za odpoved

irusa
19. júl 2021

@amelee ahoj .. poriesila si tie extrasystoly ??? Ja mám rovnaký problém a som ako v bludisku

lenuska9999
23. sep 2021

@petronela950 poriesili ste to nakoniec tým cvičením na chrbticu ??

cheska1
17. okt 2021

@majkuska ahoj ako sa darí? Som rada že som si prečítala tvoje príspevky lebo ma dosť upokojili. Trpím extrasyst. Ktorē ma doviedli až k panickým atakom. Pretože je to hnusný nepríjemný zážitok a hlavne ak je to silné presne ako si to aj ty mala s hmlou pred očami a vibrovanim srdca. Chcela by som vedieť či máš ešte stále také silné extras. Alebo miernejšie.

Strana
z2