Počujem zvuky v hlave pri zaspávaní. Zažili ste to tiež?
Ahojte, je tu niekto kto trpí niečím podobným? Zatiaľ len Pri zaspávani počujem zvuky v hlave a keď zatvorím oči vidím rôzne obrazy. Z čoho to môže byť spôsobené? Som objednaná ku psychiatrovi. Poprosím ľudí, ktorí to nezažili aby to ani nekomentovali. Je to skôr do plaču ako na posmech. Ďakujem.
@anna883 vôbec nemusí isť o nejaké začínajuce psychiatricke ochorenie...
1.skús jesť uzemnujúcu stravu, tzn. niečo teple pred spanim-polievku, obilnu kašu...v ziadnom pripade ti neodporucam veganstvo...
2.Skus nejake relaxacne techniky- najjednoduchsia -koncentruj sa na svoje dychanie...len sledujes nadych a vydych a snazis sa pri tom na nic nemysliet...ak zistis ze na nieco myslis, vratis sa pozornostou opat k dychaniu....rovnako ak by sa ti objavili hlasy alebo obrazy....jadnoducho sa napriek tomu koncentruj len na dych
3. Ta joga je super vec, pomoze ti skludnit sa
@janne318 @mamba13 ahojko, užívam lieky ginkoprim sa to tuším volá také zelené tabletky v zelenej krabičke. Mám ich radšej prestať užívať ? Potom ak mi je už naozaj zle tak si dám magnezko, ale to zaradím asi na každodenné užívanie. Potom užívam chlorellu a zelený jačmeň, ale to sú zelené potraviny. To by mi hádam nemalo škodiť. Potom mi psychologická odporučila sedatív Pc čo je na prírodnej baze. To som si raz za týždeň davala. Inak žiadne iné tabletky neuzivam na nic. A energetaky nepijem, to neznášam ale colu som pila každý deň vo veľkých množstvách. Ale už ju nepijem- pred dvoma týždňami som ju vylúčila. Snažím sa zdravo jesť ovocie zelenina ryža zemiaky ovocné tyčinky a také zdravé veci, maso a vajíčka si dám raz za cas. Mliečne výrobky jesť nemôžem, kvôli intolerancii Raz za čas si dám sladké alebo vyprážané.
Ešte som rozmýšľala, že teraz mám pred menštruáciou tak som precitlivena tak môže to byť nejaký príznak precitlivenosti alebo ja neviem čo. Bojím sa. Uvidím čo mi povie doktorka v pondelok.
@anna883 sedativ pc je ok, aj zelene potraviny...jacmen by som nepila vecer, skor len doobedu a chlorelu skor vecer pred spanim.
Urcite pred menzes sa vsetko zintenzivnuje.
Super ze si vylucila colu 😊. Naozaj skus tu relaxaciu, pomoze ti zbavit sa strachu....hlavne si musis jasne uvedomovat ked to pride...ze to neni nic realne, co by ta mohlo ohrozit 😊 da sa s tym pekne pracovat...len to chce zvyk
@anna883 vyčerpany, unaveny a vybicovany organizmus
Podľa mňa to nemá s tvojim zdravotným stavom vôbec nič, ale to je môj skromný názor, kedy ti to začali?
@danielahamar no v apríli som mala prvý krát taký pocit že ako keby som ani neexistovala, také pocity nerealnosti ale to som mala tiež stresy, lebo mi skončila brigáda a začali maturity. Potom to prešlo a prišlo iba pár krát. A toto mi prebieha pár dní. Ale proste chcem to podchytiť od začiatku čo to je ako sa na to vykašľať a neriesit to
Inak neviem či si Pamätáte ale asi pred rokom alebo dvoma chodilo také video že rodičia boli zúfalí, lebo ich dievčatko každý večer nechcelo ísť spať a plakalo a rozprávalo, že vidi nejakú tetu a strašne sa jej bála A rodičia už nevedeli od zúfalstva, že čo... chodilo to aj po Facebooku to video A rodičia hľadali pomoc či im niekto nevie poradiť niekoho takéhoto čo by im vyčistil dom a zbavil z toho lebo Evidentne to dieťa niečo videlo,poculo..
@niky21 áno ničím sa 🙂 tvoj príspevok mi veľmi prehodnotil pár veci v mojom živote.
Chcem ísť do roboty asi a odsťahovať sa do vlastného bytu, kde si to pekne zariadim kúpim si psa. Spravím si kurz výživy a budem robiť jedálničku na mieru. A ešte by ma bavilo robiť aj fitness trénerku. Takže asi tu vysokú školu ukončím.
O týždeň idem domov, porozprávam sa o Tom s mamou a uvidím čo mi na to povie.
Ďakujem 🙂
@anna883 podľa mňa si veľmi unavená a necítis sa na internáte dobre.Si taký typ hneď vystresovaný, keď píšeš, že aj pred maturitou si bola vyčerpaná.Teraz je to taká úzkosť a čím viac sa toho bojíš, tým viac sa Ti to bude objavovať.Drzim palce magnézium, šport, šport prípadne lieky na ukludnenie dočasne.pocuvsj svoje telo, dusu
Si preťažena treba ti lieky na spanie chod za lekárom on ti predpíše nemusíš sa trápiť lebo tvoje telo sa vyčerpáva stále viac môže to spôsobiť potom aj horšie veci ja beriem lieky na spanie už 20 rokov
Treba ti lieky na spanie chod k o vodnému ten ti zatiaľ predpíše niečo ľahšie
@ticko
@caroline_ lieky nechcem zatiaľ, kým to este nie je až také vážne 🙂
Ostala som na internáte na víkend sama, spolubývajúce išli domov a spalo sa mi super žiadne zvuky ani nič som nepočula. Síce som sa trochu obávala ako to zvládnem byť tu sama na izbe, ale zvládla som to. Pred spaním som si uvarila čaj , dala som si sprchu, masku na tvár, ukludnila som sa
Chvalabohu .. no nikdy nemôžem vedieť kedy zvuky prídu znova. ale robím všetko pre to aby som sa ich zbavila.
Ďakujem dievčatá za rady
Rozhodla som sa nakoniec, že skúsim prekonať svoj strach a samu seba a vydržím aspoň do konca zimného semestra a uvidím či tie skúšky dam alebo nie. Ak nie odídem ak áno ostanem. Ale to ešte uvidím ako mi bude. Aj keď najradšej by som odtiaľto odišla ale život je aj o prekonavani samej seba. Tak to skúsim tou ťažšou cestou čiže sa postaviť tomu to problému ako tomu podľahnúť a zvoliť si ľahšiu cestu.
@anna883 super držím palce
Tak dneska som bola u doktorky, bola strašne dobra, ale predpísala mi antidepresíva Elicea. Neviem, či ich mám užívať alebo nie. Máte niekto s nimi skúsenosti? Alebo celkovo a antidepresívamj? Ďakujem
@anna883 prosim te, na tyhle kecy se vykasli. Zajimave je, ze na zlucnikovy zachvat nebo zlomenou nohu ti nikdo lasku a pritele neporadi. Deprese apod. jsou dany chemickou disbalanci, to neni obycejny smutek. Je to nemoc jako kazda jina. Zkus a uvidis, po nejakych trech tydnech zjistis, jestli ti to sedlo nebo ne.
@anna883 Ja stale nechapem, co sa ludia tak zamerne vyhybaju antidepresivam, ked ich zjavne potrebuju. Ked ma niekto zacinajuci zapal priedusiek, nasadi antibiotika. Ked su chore priedusky, liecia sa. Ked v mozgu neprebiehaju chem.procesy spravne, lieci sa antidepresivami. Ked ma niekto cukrovku, pichne si inzulin.
Tazko sa priznava niekomu, ze psychika nie je v poriadku, viem....no nic s tym nevyhras a ani nevyliecit.
Treba cim skor nasadit lieky.
Ja som mala niečo podobné, ja som v noci nemohla spať, lebo mi v hlave stále hrala hudba a nemohla som ju "vypnúť".Zistili mi nedostatok B12 a už po vybratí druhej injekcie to prestalo.

@anna883 presne tak, treba sa pozitívne naladiť, vytvoriť si okolo seba pekne prostredie, aby si sa citila prijemne. Držím palce, aby ti doktorka nič vážne nenasla a všetko sa dalo do poriadku😊 samozrejme, kľudne mi hocikedy nápis, budem mysliet na teba❤️