icon

Podozrenie na Alzheimerovu chorobu: Ako postupovať?

zlatarybka7
8. okt 2024

Ahojte ľudkovia, hladam pomoc skusenosti , začnem od začiatku moja mamina 55 rokov zo dňa na deň sa u nej objavili priznaky alzheimera ...zabúda , opakuje nam jednu vec stale do okolo ..povie mi niečo ..a o pät minut mi rozprava to iste ..noekedy plače že sa bojí..potom hovori že jej nič nieje ...zapne trubu necha ju tak ...toto všetko sa udialo za tri dni , pred tromi dnami bola uplne v poriadku..necahpem ..dnes ju brala sanitka lebo bola uplne dezorientovana..v nemocnici urobili CT mozgu vraj je všetko okey..ze ma ist na kontrolu ku svojej neurologičke .veömi sa bojim čo s nou bude dalej...

Strana
z3
ahhola
9. okt 2024

@gubcikova lsneboze, dostal sa z toho nejak?

gubcikova
9. okt 2024

@ahhola berie lieky na epilepsiu,takže je to pod kontrolou.

zlatarybka7
autor
9. okt 2024

@apolka77 tak psychiatrička určila Diagnozu tažká depresia s s psichyckou poruchou....ja uz neviem čo si mam myslieť...tabketky vobec nezmenila nechala tie čo mala pedtym a ktomu dala daco na prekrvenie mozgu a na pamät..o sva mesiace na kontrolu...este hej urobime termin na neurologii nech sa vyjadri neurolog...ja uz neviem

cukroska
9. okt 2024

@zlatarybka7 Tak žiaľ sme mali pravdu. Ale musí niekto dozrieť aby brala poctivo tabletky. Psychické choroby su žiaľ také. Áno na prekrvenie mozgu treba.Ale aj tie nie sú dobré všetkým. A neurológ je potrebný .Ak sa jej nebude stav zlepšovať vybavujte nemocnicu. Lebo to je trápenie nie len pre ňu,aie pre všetkých. Tak jej pomôžu.

cukroska
9. okt 2024

@zlatarybka7 A ak budete potrebovať raz nedajbože riešiť nemocnicu tak Rs je veľmi dobrá. Aj keď zrejme vy máte bližšie. Ale Rs môžem odporučiť. Pomôžu.

zlatarybka7
autor
9. okt 2024

@cukroska dakujem

zlatarybka7
autor
9. okt 2024

@cukroska mne sa Bars nechce veriť ze pri depresii Moze mat niekto taketo vypadky pamäte ze nevie co robi a čo mi kolko krat povie napriklad stale sa opakujuci pribwh abo otazka

cukroska
10. okt 2024

@zlatarybka7 Môže ,ale môže byť za tým aj iné.

eliska13
11. okt 2024

@zlatarybka7 môže mať aj také prejavy.Nechceli ju hospitalizovať?Zobrala si ju k sebe?nemala by byť teraz sama doma

maryetta
11. okt 2024

@zlatarybka7 toto ale asi nebude taka ta klasicka depresia ako si to predstavujeme my.

zlatarybka7
autor
12. okt 2024

@maryetta ja už som zúfala neviem ako dalej

hradnapani
12. okt 2024

@eliska13 tiez si myslim, ze by hospitalizacia nebola odveci. Poriadne zdiagnostikovat a nastavit liecbu, co trva aj par tyzdnov. Ale pri stave dnesneho zdravotnictva asi aj tazko, pokial nema nejaku akutnu zmatenost alebo neohrozuje seba ci okolie.

zlatarybka7
autor
16. okt 2024

Tak ahojte ...neviem či niekto bude vediet o čom je reč...diagnoza organicky psychosyndrom ...ma niekto skusenosti alebo počul o tom niekto?

Strana
z3