Poradíte mi, keď som stále chorá?
Ženy čo by ste mi poradili keď som stále chorá? Musím si hneď dávať antibiotika? Ide o to že som za tento týždeň bola s veľkým počtom ludí (pohreb, kar, škola) a spravil sa mi herpes na pere, začalo ma bolieť hrdlo, hlava, sopeľ, som vyčerpaná, nevládzem stále spím, davam si paralen aj cukriky na hrdlo. Viete mi ešte niečo iné poradiť? mám pestrú stravu,vitamíny cvičím a chodím aj často na prechádzky. Ráno idem k obvodnej, a rozmýšlam že sa objednám aj na infekčné. Bohužial všetko to pramení u mňa zo stresu.
Tak ale rovnako mozes mat vitamin D v uplnej hlbke (na to treba extra odber), nizku hladinu vitaminu B, nizku hladinu zeleza, chybat ti mineraly... a ten stres ako bonus... skontrolovat stitnu zlazu kvoli tej unave a potom uvidis... vyluc fyzicke problemy a potom sa povenuj psychike...vacsinou je to kombinacia oboch veci...
@anjelicek26 Na štitnej som bol to mam dobre, vitamin B železo magnesium beriem
@martinmmartin Ano ja viem, ale teraz som chorá a nechcem znova antibiotiká nerobia mi dobre na trávenie, ale viem že mi ich doktorka zajtra predpíše😞
Dko este pridaj... a vstrebava ti dobre z krvi tieto veci, lebo pridat doplnok je vec jedna, ci ho vstrebe vec druha..je velmi dolezita otazka, ja zelezo beriem a stale som niekde na hranici s infuziou zeleza, preto mi ho hematolog kazde tri mesiace doplna... musim brat aj kyselinu listovu 🙄 Tieto otazky presne smeruj smer lekar, stres ano, zhorsuje stav, ale primarne ho nevyvolava...
Ak máš herpes, pravdepodobne ti chýba Riboflavín. Vitaminy a minerály sa musia aj vstrebať. To, že ich berieš ešte nezaručí, že sa dostanú tam, kde ich treba. 🙂 Daj si spraviť stery na mykoplazmy a chlamídie, tie sú tiež potvorky.
@loliki No herpes mávam často ale teraz som ho dostala od jednej baby ktorá ho mala a popriala mi uprimnu sustrasť čiže sme si dali pusu na lice😞
Čo to znamená stále chorá?ak je to po nejakom čase ,zhoda okolností,tak to nemusí nič znamenať.
Herpes sa vyhodí vždy,keď je telo oslabené,takže možno si už začala bojovať s chorobou-je teraz veľa chrípky...
Ale ak sa.ledba vyzdravies a kydnes hneď do inej choroby (ako to je u mňa ) tak je problém....
Ja mám ale problém s B12 , sledovania kvôli na štítnej žľaze,imunita dosť slabá....
Ale veľmi mi pomohli infúzie vit c.
Ale je to len dôsledok,treba hľadať príčinu.
Mne tu B12 kontrolujú ,pichaju ak je zlá....
@fantaghiro21 Chodila som na infuzie vitaminu C
Načo sa bozkávaš s niekým, kto má herpes??? Ale aj tak, herpes sa ti prejaví, ak mu ty dáš šancu, že nemáš odolnosť, lebo ti chýbajú vitamíny a všetko čo ťa bráni.
Nasaď si kapucínku, nás teda dala na poriadok na parádu 👍
@loliki ona mi na pohrebe popriala uprimnu sustrasť neskoro som si to všimla….
@fantaghiro21 2.12 som bola u obvodnej tiež s tymto istym aj s herpesom a zajtra 20.1 tam idem znova s tym istym a zase antibiotika🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@dzulli1980 to su kvapky?
Si vyčerpaná. Treba sa zastaviť, natankovať, doplniť si zásoby, spraviť si také "STK". Daj vyšetriť krv, moč, stery a uvidíš. Nie že piate ATB po sebe.
@loliki Ano som vyčerpaná veľmi ja to viem. To mi vyšetri obvodná? aj keď tento rok nemam narok na preventivku?
Začali sme ich brať na radu jednej kočky tu z MK, lebo sme boli od októbra furt chorí ... kúpila som najlacnejšie z Dr. Max, už som unavená toľko vrážať do liekov ... naozaj pomohli, sama som prekvapená ... teraz sme ukončili trojtýždňovú kúru, týždeň pauza a zas ideme.
Aaael prosim ta, to je ok, neboj sa, doktorka je urcite zvyknuta, to nie je nic take nezvycajne teraz v zime, ak ts to upokoji ja som uz viac ako mesiac na hromade, ucim na zakladnej skole, to je ina skuska imunity 🙈
a cvičenie jogy osamote +otužovanie
@renesance80 na jogu chodim 1x do tyzdna
@loliki No minule mi len pozrela do hrdla a dala antibiotiká, som zvedava ci mi zoberie krv a moč na vyšetrenie.. Ja som predtym chodila k detskej ale odišla tak táto staršia jediná ma zobrala
Choď ráno nalačno, moč zober zo sebou a stery sa robia tak, že si nemáš umyť zuby, aby všetok ten hnus tam bol ako na tácke. 🙂 Musíš sa patrične sťažovať a pekne ju poprosiť, aby si ju nechodila otravovať každý týždeň.
@loliki Ďakujem
@loliki Ale aj tak neviem čo si mam dať vyšetriť štitnu zlavu vitamin d železo? ci to tam vsetko bude?
Napis mi spravu. Ja ti napisem co pomohlo mne az tak ze som rano davala von veci ktore neuveris zlé. Mala som atb za 5mesiacov 4 x. Chore. A teraz mi neni uz nic. Atb ta zozeru a budes si davat do poriadku zaludok a ine veci rok dva lebo to neni len tak to budes stale chorá.. a zas len atb..a o mesiac zas chora. A kolotoc
nie chodiť niekam komerčne na jogu , cvičiť ju ako ranný rituál ,krátku pomalu ozstavu ,alebo 5 tibeťanov, + dýchanie wim hofa , sprcha od teplej po studenu vodu a späť , to sú overené posilnovacie metody proti stresu a ktoré posilnuju aj zdravie
Herpes si od nikoho nedostala. Teda dostala kedysi davno. Herpesovy virus mas odvtedy v sebe a ten len striehne, kedy budes mat oslabenu imunitu a prejavy sa vysypom. A kedze mas herpes, tak mas oslabenu imunitu. Bud je to z nejakeho virusu alebo bakterie, ktore u teba vyvolavaju bolest hrdla a vsetko ostatne. Ak je to virus, tak ATB su zbytocne. Ak sa chystas k lekarke, tak si daj spravit CPR ak nebude vysoke, tak su ATB zbytocne a virusove ochorenia sa liecia len symtomaticky a zvysenym prisunom vitaminom, kludovym rezimom. Vsetky ostatne vysetrenia a odbery si daj spravit ked sa budes citit dobre. Akutna infekcia mnohe vysledky moze skreslit.
Antibiotika sa nedavaju preventivne ale ked clovek pomaly umiera. Najhorsie co sa moze stat je ked ozaj antibiotika potrebujes a telo zostane rezistentne.. ked si mala antibiotika predtym ber aj probiotika,
Odporucam pomodlit sa a citat Bibliu hlavne zo Zalmov, v takomto pripade, je to dobre na dusu.. mam to odskusane🙂
Na to je tam doktorka, ona by mala vedieť. A bola si u nej dnes? Ako to dopadlo?

atb na stres nezaberaju, zabijaju iba bakterie a to aj tie ktore potrebujes na dobru imunitu.