icon

Používa sa pri odbere krvi vždy nová ihla?

28. jún 2024

Ahojte,

Chcela by som sa opýtať či je možné že by zdravotnícky personál nepoužil novú ihlu keď ide na odber další pacient? Nevšimla som si totiž že by ju menili, absolvovala som vytery a aj odber krvi. Materiál na odber vyterov som videla že vyberajú nové ale ihla už bola vo vaničke..

jazula
28. jún 2024

Pri každom vpichu dávajú novú ihlu, nielen že pri ďalšom pacientovi. Napr mne nie vždy nájdu dobrú žilu na ruke a musia pichnúť aj druhú ruku. Aj vtedy berú novú ihlu a tú použitú na prvý neúspešný vpich vyhadzujú.

kaia
28. jún 2024

Tak v to dúfam 🫣

basska_b
28. jún 2024

To musia, ved co keby mal ten pred tebou HIV. Ono, podla mna ak by to aj nespravili z nedbanlivosti, mohla by im krv tu dierocku upchat, kedze sa rychlo zráža a teda taka ihla by bola aj tak nepouzitelna

autor
28. jún 2024

@basska_b to si má upokojila. Bol to veľký odber takze asi by sa im nepodarilo zobrať tu krv. Ja som akurát prišla do ambulancie keď už riešila sestrička akú farbu skúmavky.. takze je možné že to prosre predomnou vymenili… nikdy sim si nejako extra tieto veci nevšímala ale dnes úzkosť vyhrala a toto má prvé napadlo..

jazula
28. jún 2024

Ja som odberov pochodila dosť a nikdy som ani nevidela, že by použitú ihlu po odbere vôbec položili, rovno do tých nádob na biohazard to hádzali. Takže podľa mňa si len sestrička priebežne chystala novú sadu, náplasť a ihla je pre každého rovnaká, tak len skúmavky už podľa tvojich odberov doplnila 🙂

autor
28. jún 2024

@jazula práveže keď ten odber už vykonali tak to opäť dali do vaničky 😂 takze preto som aj z toho taká

mamina7070
28. jún 2024

urcite davaju vzdy novu

nadejna7
28. jún 2024

To si nemozu ani len dovolit na taketo nieco pomysliet preboha, vies co by to bolo potom? Ako mna toto teda v zivote nenapadlo a tiez som to takto videla pri odbere krvi ci uz mojej alebo u detskej doktorky. Sestricka si to popredu predsa nachysta a potom ma robotu s oznacovanim vzoriek a vypisovanim papierov. Ihly zrejme nehadzu len tak do kosa, ale musia ich nejako zabalit.

diewcatqoo
28. jún 2024

Jasne, ved to by bol pruser jak svet, keby sa nahodou nieco stalo kvoli pouzitej ihle.

stellarstar
28. jún 2024

Ja chodím každé 3 m na krv a krv mi odoberajú s takouto ihlou - viď foto. A bud to vyberu predo mnou z šuplíku alebo už je to nachystané aj so skumavkami.
Jasne ze zoberú vždy s novou sterilnou ihlou ako už jedna vyššie vysvetľuje ta krv sa za pár minút zrazí a ptm by nevedeli odobrať tu krv takže nestresuj

stanulienkat
28. jún 2024

Dufam, ze srandujes s touto otazkou....

basska_b
28. jún 2024

@stanulienkat Sestricka to nevymenila pred jej ocami, tak zostresovala 🙏🏻 ja to chapem, v tom strese z odberu....

autor
28. jún 2024

@stellarstar áno presne takáto sada to bola, ďakujem za vysvetlenie.

autor
28. jún 2024

A ak som niekoho pohoršila tak sa ospravedlňujem. Ale mám v poslednú dobu zdravotne problémy, ktoré riešim už dlho, a tak stres a úzkosť prevládol moje pocity, čo je asi pochopiteľne. Už to vypustím z hlavy.

iwesska
28. jún 2024

Nie,s jednou ihlou odoberaju vsetkym,kt.v ten den pridu😂🙈 Ako ti toto vobec moze napadnut.

autor
28. jún 2024

@iwesska odbery absolvujem dosť časť a nikdy mi takéto niečo nenapadlo. Ma tu rovno ukamenujte že som sa opýtala, pritom keď tu ženy každý deň fotia negatívne tehotenské testy a hľadajú tam čiarku ktorá tam nie je, tak čo sa nepúšťate takto aj do nich.

777januska777
28. jún 2024

Mame internet, mame modry konik a osobne som rada, že sa ľudia takéto veci spýtaju tu ako aby si občas hľadali informácie na nete, keďže na nete je dosť hoaxovych stránok a tie by isto z takejto otázky urobili fakt, že to tak doktori isto robia a bolo by to medzinárodné sprisahanie. Bude to zverejnené na žltom sloniku a áno aj baby sa na otázke smejú, ale za mňa je dobre, že si sa to spýtala a ze si dostala rozumne odpovede, ktoré ta ukludnili. Strach je zlý pán v hlave a dokáže často vytvoriť zvláštne scenáre, takže chápem ta.

ktochytavzite
28. jún 2024

Jasne už b, to ani použitiu ihlou neslo

michaela329
28. jún 2024

Samozrejme, mne je ťažko nájsť žilu a vždy ku každému vpichu otvára sestra novú.