icon

Pozitívne protilátky po prekonaní Covid-19

1natalka123
4. mar 2021

Po 3 mesiacoch po prekonaní covidu som si dala urobiť testy na pritlatky a vyšli mi pozitívne. Môžem sa týmto dokladom preukázať a mať aj naďalej výnimku z testovania? keďže všade píšu, že človek sa musí preukázať bud pozitívnym PCR, antigenovym testom alebo protilatkami.

Strana
z2
panelacikova
6. mar 2021

@zumbulka20 asi si nesprávne pochopila, čo sa autorka pýta. to, že ty máš potvrdenie o pozitívnom teste v období menej ako je 90 dní formou napríklad SMS, je OK. ale tu ide o ľudí, ktorí prekročili hranicu 90 dní a ešte stále majú dostatok protilátok. a vtedy nastupuje lekár, ktorý ak je ochotný, tak môže vystaviť potvrdenie o výnimke z testovania z dôvodu dostatku protilátok. samozrejme, musí mať potvrdené laboratórne výsledky z odberov krvi pacienta. a podľa nich to dáva obmedzene. nie na rok alebo pol roka. možno na 2 týždne, na mesiac... podľa objemu protilátok. odhadujem, že na 2 týždne je v pohode dať takého potvrdenie. a potom nech si pacient dá znovu skontrolovať, ak by chcel nové tlačivo (hoci aj ako samoplatca, lebo ZP nie všetky preplácajú protilátky a nie každú chvíľu...)

zumbulka20
6. mar 2021

@janai1 toto je cerstve, priamo z nariadenia ministerstva zdravotnictva... A nie clanky z noveho casu 🤷🏻‍♀️

janai1
6. mar 2021

@zumbulka20 toto je z februára o tom viem... Ale od 3.3 to menili... Ale tak ak ti to povedal lekár 🤷‍♀️ my sme všetci dostali resp. dostaneme cez týždeň potvrdenie od lekára 🤷‍♀️

alexandraz1402
24. mar 2021

Ahojte, prosím neviete niekto ako to je s tými protilatkami 8 februára mi vysiel pozitívny test, Manžel šiel somnou do karantény mal vysoké horúčky.. /ťažší priebeh...na 8mi deň od môjho pozitívneho šiel na test-negativny.minuly týždeň štvrtok bol na krvy ci ma protilatky. Dr. mu povedala ze ma hodnoty Igm pozitivne že ma byt ďalšie 2 týždne v karantene, že igm sú pozitívne v prvej fáze nákazy, a sak on už je vyše mesiac po priznakoch. Ale ako pozerám aj @1natalka123 ich ma pozitívne. Tak ako to je? Nieje už infekčný? Ďakujem🙂

1natalka123
autor
24. mar 2021

@alexandraz1402 a ma len Igm protilatky pozitívne ci aj igg?

0310slavka
14. máj 2021

@panelacikova Dobrý deň, prosím vás, vedela by ste mi vysvetliť výsledok testu na protilátky? Bola som na platenom teste, a tam je že referenčná hodnota je 12, a ja mám IgG 3,8. Čiže záver protilátky neprítomné. Že čo je to tých 3,8. Mohla som mať podľa toho niekedy dávno, cca rok dozadu Covid? Ďakujem

panelacikova
14. máj 2021

@0310slavka poslala som IP

elizita
12. nov 2021

Baby, taketo nieco este plati? Ze ked vyjdu niekomu protilatky tak sa moze povazovat za prekonaneho?

Strana
z2