icon

Prečo ma bolí žila po odstránení kanyly?

dominika1277
28. feb 2025

Ahojte už som hľadala v dostupných témach čo sú tu a neukrizujte ma prosím vás možno sa medzi vami nájde sestrička alebo lekárka. Pointa je minuly týždeň v stredu som bola na urgent, nebudem sa vyjadrovat že som bola vyšetrená na stoličke a sestrička prišla do nočnej služby a po 10 minútach mala konflikt s pacientom( klobúk dole týmto silným ženám) spomínam to preto lebo mi zaviedla kanylu , kázala mk obliecť a čakať na výsledky , obliekla som sa hovoril že môžem ohýbať ruku , že to je okej že to je ohybný nejaká trubička(asi chifaflexka). Pointa? Týždeň teda dnes 9 dni ma to miesto stake boli , nemám modrinu, a ja som hypochonder najväčší na svete takze si hovorím že to nič neni ale keď to neprejde pondelok pôjdem lekárovi. Otázka je , môže sa kanyla v tej žile zlomiť a ostať tam? Lebo neviem si vysvetlit bolesť po takom čase..ide víkend a neviem čo si mám myslieť. Ďakujem za každú normálnu odpoved a som pripravena na hejty aj samozrejme 🙏🏻😁

lenuska9999
28. feb 2025

@dominika1277 neboj sa určite sa nezlomila a neostal ti v ruke 😁 to by si sestrička snáď aj všimla pri vyťahovaní, okrem toho kanyla je gumená, nie je možné ju zlomiť. Máš pravdepodobne trochu zapálene to miesto, predsa si mala cudzie teleso v ruke a možno ti tá kanyla tlačila niekde aj o stenu žili , preto to teraz boli. Koľko dni si ju mala v ruke ? Ja mám inak podobný problém, že mne sa to dosť zapaluje a po max troch dňoch mi musia dať novú kanylu do iného miesta … v zahraničí v nemocnici dostať dokonca aj také naplaste na kozu, ktoré ti to miesto umrtvia, až potom dostaneš kanylu. Ale tak tu si na Slovensku, tu také čakať nemôžeš 😁

denkabemommy
28. feb 2025

Zlomenie je nepravdepodobné, je to gumené a dlhé, takže pri vyťahovaní by si to sestrička všimla. Dosť záleží ako dlho si mala kanylu zavedenú. Mne napríkad za 8 dní v nemocnici museli vystriedať 5ks, lebo ma to bolelo 😅. Tiež záleží čo ti do infúzie podávali. Je tam veľa premenných ale mňa ešte mesiac po boleli miesta kde som mala kanylu 🙂

stanulienkat
28. feb 2025

Určite sa ti to nezlomilo. V zile zostanete iba gumená hadička, tá sa ti mohla opierať počas tečenia infúzie o stenu cievy a mohla ti urobiť mikrozranenie. Ak zila bola podráždená, kľudne tá ruka môže bolieť aj dva týždne. Kup si Heparoid, je to masť na modriny a cievy. Pomôže ti to.

diewcatqoo
28. feb 2025

Zlomit sa asi nezlomila, to je fakt nepravdepodobne. Ale to miesto mas podrazdene, tak boli. Mna po kanyle vzdy dost boli ruka aj dva tyzdne.

kiki68
28. feb 2025

Mna to bolelo raz rok po. Podla mna sa to zapalilo a vznikla tam jazva. Tu vidiet aj po 20 rokoch… No niekedy sa to asi zle podari. Po porode som napr nic take nemala, vobec som ju necitila. Nemam ani stopu po nej

mamina7070
28. feb 2025

kup si ibalgin duo mast natieraj a nestresuj
nic sa nezlomilo ani nic podobne

andrejka1974
28. feb 2025

@dominika1277 boli tá to preto lebo ti asi pichla nejaký nerv ja si toto iste pamätám že keď mi raz dali kanilu tak ma to dosť zabolelo musela ju až vytiahnuť a dať inam potom ma to miesto bolelo niekoľko týždňov stáva sa to prejde to

dominika1277
autor
28. feb 2025

@lenuska9999 no to je ten problém že som ju mala v žile tak hodinu dve maximálne , iba čas urgentný na zrealizovanie vyšetrenia a infúzie 😂🤷🏻‍♀️

dominika1277
autor
28. feb 2025

Ďakujem ženy, trochu ste ma ukludnili , ja som stressmen, sestrička mala toho veľa, tak som sa bála či náhodou nemohla hej ruka nejak uletiet 😂🤷🏻‍♀️ ale super skúsim si kúpiť nejakú mast len sa mi to nestalo a tu kanylu som mala že dve hodiny v žile, a tým že som sama bola na urgente tak som sa sama musela obliecť, a ohýbala tu ruku tak som si myslela že či náhodou 🤷🏻‍♀️ ale ďakujem , ste skvele 🫶🏻🫶🏻

tinka_1807
28. feb 2025

@dominika1277 no ja som mala kaniku asi 5-6 dní a to miesto ešte nejaký čas bolelo. Ale ja som mala aj veľké modriny po vytiahnutí. A miesto bolo citlivé tuším ešte asi 2 týždne. Proste žila bola podráždená. Natri si to heparoidom ;)