Prečo ma trápi nepríjemné nutkanie na kašeľ?
Ahojte. Už roky trpím tým, že mám často nutkanie na kašeľ, aj keď nie som chorá. Takmer vždy je to na meistach, kde je viac ľudí (MHD, kostol, kino...). Normálne sedím a odrazu, z ničoho nič ma začne štekliť na pravej strane hrdla a proste musím kašľať, no neodíde to hneď. Keď dýcham, je to šteklenie ešte horšie. Stále sa snažím zadržať dych a nekašľať lebo vidím, že to veľmi nepomáha a navyše som medzi ľuďmi a až mi z toho slzia oči. Vždy to je len chvíľkové. Po minúte-dvoch to prejde. Je to strašne otravné a nepríjemné. Máte to aj vy? Čo to môže byť?
A nemôže to byť zo stresu? ... ja sa napr. necítim dobre na miestach, kde je viac ľudí ... nemáš fóbiu z takýchto situácií? ... aj zo stresu ľudia kašľú.
Aj mne sa to stava medzi ludmi. Ja myslim ci to nebude nejaka alergia na vonavku co niekto ma mozno. Ale alergie mi zatial neboli zistene. Ale este idem na alergo zas v juli mam termin, tak snad nieco zistí. Lebo nieje to prijemne v autobuse, v praci, atd....tam kde su vela ludi. Alebo viac
A nemôže to byť zo stresu? ... ja sa napr. necítim dobre na miestach, kde je viac ľudí ... nemáš fóbiu z takýchto situácií? ... aj zo stresu ľudia kašľú.
@dzulli1980 Mám trochu stres keď som medzi ľuďmi, no nie keď som v MHD, či kine alebo kostole. Vtedy som úplne pokojná, to viem. Je pravda, že som alergická na nejaké trávy, pele a roztoče, ale mne sa to stáva najmä medzi ľuďmi, v ktoromkoľvek ročnom období.
Toto aj ja mám, dusivý záchvat suchého kašľa z ničoho nič, z nula na sto, zrazu mi len tak vyschne v hrdle, tiež neviem príčinu, a áno, je to strašné keď sa to stane na verejnosti, v mhd počas jazdy, v kostole, v obchode....ja som sa naučila neustále so sebou mať vo vačku cukríky, žuvačky, vodu v kabelke, rýchlo musím zvlhčovat hrdlo. Je to také trápne, ľudia vždy pozerajú na mňa, asi rozmýšľajú, či volať záchranku alebo odsudzuju, že som chorá medzi ľuďmi. Ale kto to nemá, nepochopí. Ja som si myslela, že aj dedičné či to nie je, lebo moja mama to mala, nikdy som ju nechápala, že všade cukríky nosí, a v dospelosti sa mi to tiež vyvinulo.
Toto aj ja mám, dusivý záchvat suchého kašľa z ničoho nič, z nula na sto, zrazu mi len tak vyschne v hrdle, tiež neviem príčinu, a áno, je to strašné keď sa to stane na verejnosti, v mhd počas jazdy, v kostole, v obchode....ja som sa naučila neustále so sebou mať vo vačku cukríky, žuvačky, vodu v kabelke, rýchlo musím zvlhčovat hrdlo. Je to také trápne, ľudia vždy pozerajú na mňa, asi rozmýšľajú, či volať záchranku alebo odsudzuju, že som chorá medzi ľuďmi. Ale kto to nemá, nepochopí. Ja som si myslela, že aj dedičné či to nie je, lebo moja mama to mala, nikdy som ju nechápala, že všade cukríky nosí, a v dospelosti sa mi to tiež vyvinulo.
@adreena ked sa tak zamyslam, tak aj moja babka to mala. To v kostole vzdy sme vedeli, ze ju dusi. Aj mne sa to stava v kostole. Nic, nic a zrazu bum.....take neovkadatelne. Tiez mam sucho velmi. Mam Sjogerov syndróm, slinne zlazy mi neprodukuju takmer sliny, tak vsade nosim so sebou vodu a umele sliny
@adreena Ja stále žúvam v kostole žuvačku a aj tak sa mi to deje.
Môže to byť reflux.
Kto má suchý dráždivý kašeľ z ničoho nič a berie lieky na vysoký tlak?
ja som to mavala z refluxu a kolega nado mnou sa dobre pyta. istycas som kasla z liekov na vysoky krvny tlak. pospekuluj
reflux?
ja som to mavala z refluxu a kolega nado mnou sa dobre pyta. istycas som kasla z liekov na vysoky krvny tlak. pospekuluj
@lija22 Neberiem žiadne lieky. A bola som aj na gastro vyšetreniach, lebo som mala nejaké tráviace problémy a reflux nebol potvrdený.
astma? necitala som prispevky vyssie
Kto má suchý dráždivý kašeľ z ničoho nič a berie lieky na vysoký tlak?
@sevrin mala som suchy dusivy kasel z liekov na tlak.
Trvalo minimalne pol roka, nez mi to trklo. Ziadnemu lekarovi to vobec nenapadlo.
Az sa cudujem, lebo to bolo aj v pribalovom letaku ako jeden z vedlajsich ucinkov, a dost casty. Len ja som si to nevsimla, a lekarov to netrklo.
A to som pochodila svoju vseobecnu, ORL aj plucne.
Milion vysetreni, kvapiek, sprejikov, antibiotik a houbele z toho.
A to bolo v case covidu, takze si isto vies predstavit, ako na mna vsetci zarezali, ked ma chytil taky fajny dusivy rapel. Este stastie, ze pohlad nedokaze zabijat...
Lieky som brala poctivo kazdy kazducky den. Az asi po vyse pol roku, som jedneho krasneho dna zabudla. Proste rano - puf - uplne mi to vyfucalo z hlavy.
Ja som si vsimla, ze menej kaslem, aj muz mi poobede hovori, ze pocuj, sak ti dako nekasles... Reku, hej, tiez sa cudujem. No a potom mi to az skoro po polnoci vrtalo hlavou, ze co bolo v ten den inak, nez bezne. Pomaly sa mi z hlavy dymilo, jak som nad tym rozmyslala, az mi zrazu trklo, ze ved ja som lieky na tlak zabudla.
Idem do skrinky pre krabicku, lustim v pribalovom letaku, a bum, tak cierne na bielom, ze kasel ako casty vedlajsi ucinok.
Na druhy den idem k svojej dr., reku ha uz viem preco mam kasel, na tot lieky na tlak. A ona ze, jaj, no moze byt.
Dala mi ine, a po kasli ani stopy. Klop-klop.
@sevrin mala som suchy dusivy kasel z liekov na tlak.
Trvalo minimalne pol roka, nez mi to trklo. Ziadnemu lekarovi to vobec nenapadlo.
Az sa cudujem, lebo to bolo aj v pribalovom letaku ako jeden z vedlajsich ucinkov, a dost casty. Len ja som si to nevsimla, a lekarov to netrklo.
A to som pochodila svoju vseobecnu, ORL aj plucne.
Milion vysetreni, kvapiek, sprejikov, antibiotik a houbele z toho.
A to bolo v case covidu, takze si isto vies predstavit, ako na mna vsetci zarezali, ked ma chytil taky fajny dusivy rapel. Este stastie, ze pohlad nedokaze zabijat...
Lieky som brala poctivo kazdy kazducky den. Az asi po vyse pol roku, som jedneho krasneho dna zabudla. Proste rano - puf - uplne mi to vyfucalo z hlavy.
Ja som si vsimla, ze menej kaslem, aj muz mi poobede hovori, ze pocuj, sak ti dako nekasles... Reku, hej, tiez sa cudujem. No a potom mi to az skoro po polnoci vrtalo hlavou, ze co bolo v ten den inak, nez bezne. Pomaly sa mi z hlavy dymilo, jak som nad tym rozmyslala, az mi zrazu trklo, ze ved ja som lieky na tlak zabudla.
Idem do skrinky pre krabicku, lustim v pribalovom letaku, a bum, tak cierne na bielom, ze kasel ako casty vedlajsi ucinok.
Na druhy den idem k svojej dr., reku ha uz viem preco mam kasel, na tot lieky na tlak. A ona ze, jaj, no moze byt.
Dala mi ine, a po kasli ani stopy. Klop-klop.
@elanor ano, aj mne sa to pritrafilo. Tiež som sa divil, prečo mám furt taký kašeľ z ničoho nič. Potom som si to vygúglil a povedal si: "aha!"

Ja to niekedy mavam. Presne viem o com pises, je to velmi neprijemne. Alergia mi nikdy nebola zistena. Nastastie klop klop mam uz zatial dva mesiace pokoj