Prečo mi po pôrode vypadávajú vlasy?
Ahojte
Už som nešťastná , z toho čo sa deje. Rozdiel medzi fotkami sú max. 3 roky. Otehotnela som - začali mi brutálne rýchlo rásť a hustnúť vlasy - ostali mi našťastie - dcéra má 5 rokov a posledný rok mi mám pocit všetky vypadali, zredli a preto som dala hentak ako je na poslednej foto ostrihať... originál farba je hnedá , farbim max raz do roka (vždy to tak bolo). Mala som baleyage vyzeralo super (dávala som asi 2 roky ) a potim to slo dole z kopca. Plus mám seboreu (od minulého roka, na istý čas zmizla, teraz na polke hlavy:( a svrbiacu pokožku. Čo mám robiť? Je možnosť, že mi vlasy narastú a budú opäť zdravšie ? Hovorilo sa všade že po pôrode a kojení (ja som rok a pól kojila) padajú vlasy , u mňa to bolo naopak a po 5 tich rokoch toto :( Viete mi prosím poradiť? Strava sa nezmenila , v podstate nič... Minuly rok bolo viac stresu, ale žeby to malo takýto vplyv na vlasy ? S nechtami a pokožkou problémy nemám...

Admini sa zase cinili 🤦♀️
@ivka67 kyselina listová a zelezo nemá priwmo extra vplyv ako vyššie spomínané minerály.. Samozrejme kýs listová je súčasťou B komplexov a rôznych komplexov aj na vlasy ale dôležitejšie si tam iné prvky... Ja osobne odporúčam nehladat v tom nieco viac, veľa ženám začnú vypadavat vlasy len tak.. Darmo budeš hľadať príčiny napríklad v štítnej keď nemáš doplnené základné minerály a výživnu stravu.. To je alfa a omega.. Určite by som nasadila spomínané doplnky, a čistý kolagén vstrebatelny.. A pokračovala v strave a cvičení
@okm221 ďakujem tie vitamíny určite objednam
@okm221 ahoj dakujem za tipy. Presne som dnes premyslala, že či si mám kúpiť nejaký komplex vitamínov alebo brat zvlášť. Počas a pred tehu som užívala aj kyselinu listovú a železo čo som niekedy predtým ani po neužívala napríklad ...
@ivka67 Biosil Plus. Pomohol keď mi vlasy zredli tak, že som mala tromi radmi jeden vlas. Poradila mi ho kožná lekárka Beriem ho niekoľko rokov. Berie ho aj manžel, ktorému sa spravila lysina. Nezarastla celkom, má tam vlasy redšie, ale lepšie ako holá hlava.
Začni výživou z vnútra, kvalitná strava plná bielkovín, kvalitných tukov a komplexné sacharidy. A vitamínová bomba odporúčam kolagén od kolagén drink, do toho biotin z dr max, kyselinu hyaluronovou.. V podstate kolagén, hyal kyselinu, biotin, selén, zinok, kremík.. Všetko to treba doplniť.. Dala si si robiť aj rozbory vitamínov a minerálov z krvi? To sa robí veľmi málo.. Ja čakám tretie dieťa, vždy ku koncu tehu som nasadila túto bombu.. Po porode medzi tehotenstva mi už len nejaké obyc vitamíny z dmky... A vlasy mam krásne dlhé po zadok a nevypadá aj u.... Kamarátke som poradila to isté a zabralo.. Takže odporúčam samostatné čisté vitamíny a minerály, nie nejaké komplexné doplnky... A všetko naraz 2-3m, potom pauza a znovu.. A strava strava strava, žiadne spracovávané pitchoviny, vyberajú kvalitné suroviny, mäso, vajcia, Syry,ovocie zelenina od lokalov.. Ver mi ze sa to dá dokopy.
@okm221 ahoj myslíš že nie napr. Revalid....ale zvlášť zinok, biotin....?

@okm221 ahoj dakujem za tipy. Presne som dnes premyslala, že či si mám kúpiť nejaký komplex vitamínov alebo brat zvlášť. Počas a pred tehu som užívala aj kyselinu listovú a železo čo som niekedy predtým ani po neužívala napríklad ...
@ivka67 kyselina listová a zelezo nemá priwmo extra vplyv ako vyššie spomínané minerály.. Samozrejme kýs listová je súčasťou B komplexov a rôznych komplexov aj na vlasy ale dôležitejšie si tam iné prvky... Ja osobne odporúčam nehladat v tom nieco viac, veľa ženám začnú vypadavat vlasy len tak.. Darmo budeš hľadať príčiny napríklad v štítnej keď nemáš doplnené základné minerály a výživnu stravu.. To je alfa a omega.. Určite by som nasadila spomínané doplnky, a čistý kolagén vstrebatelny.. A pokračovala v strave a cvičení