Prečo mi po pôrode vypadávajú vlasy?
Ahojte
Už som nešťastná , z toho čo sa deje. Rozdiel medzi fotkami sú max. 3 roky. Otehotnela som - začali mi brutálne rýchlo rásť a hustnúť vlasy - ostali mi našťastie - dcéra má 5 rokov a posledný rok mi mám pocit všetky vypadali, zredli a preto som dala hentak ako je na poslednej foto ostrihať... originál farba je hnedá , farbim max raz do roka (vždy to tak bolo). Mala som baleyage vyzeralo super (dávala som asi 2 roky ) a potim to slo dole z kopca. Plus mám seboreu (od minulého roka, na istý čas zmizla, teraz na polke hlavy:( a svrbiacu pokožku. Čo mám robiť? Je možnosť, že mi vlasy narastú a budú opäť zdravšie ? Hovorilo sa všade že po pôrode a kojení (ja som rok a pól kojila) padajú vlasy , u mňa to bolo naopak a po 5 tich rokoch toto :( Viete mi prosím poradiť? Strava sa nezmenila , v podstate nič... Minuly rok bolo viac stresu, ale žeby to malo takýto vplyv na vlasy ? S nechtami a pokožkou problémy nemám...

@ivka67 och. Akoby si písala o mne... Celé roky som mala hustú hrivu, krásne prirodzene zvlnene vlasy. Tri deti, ani po jednom pôrode som nemala problém, dokonca počas tehotenstva mi vlasy ešte viac zhustli. Minulý rok v apríli mi ale nenormálne začali vlasy vypadávať. Z mojich vlasov po pás mám teraz jemne, skôr rovné po ramená... Nic vek i nepomaha, dr mi povedala, že to mám po covide. Tak sa pridám do tejto diskusie, možno tu tiež nájdem nejakú radu, ktorá pomôže.
Bola si aj u Dr, mas za sebou zakladne vysetrenia? Pripajam sa k prvemu komentaru. Myslim ze ako prve je na mieste smer doktor aby si vylucila zdravotny problem. Az potom sa zamyslat nad inymi vplyvmi...
@ivka67 áno stres v tom môže mať veľkú rolu
Ja odporúčam nájsť si trichológa. Vyšetrí ti podrobne pokožku hlavy, vyčistí, odporučí správne produkty na tú seboreu
Aj samotná seborea môže mať vplyv na samotný rast vlasov takže by som poriešila najskôr to 🙂
@nika_val keď tak nad tým premýšľam tak seborea sa objavila minuly rok , ale aj zmizla , no kvalita vlasov išla rapídne dole ... za rok toto...
Bola si aj u Dr, mas za sebou zakladne vysetrenia? Pripajam sa k prvemu komentaru. Myslim ze ako prve je na mieste smer doktor aby si vylucila zdravotny problem. Az potom sa zamyslat nad inymi vplyvmi...
@colsami bola som na preventivke na jeseň, všetko ok. Potom som bola asi dva mesiace dozadu , kvôli žalúdočným problémom, našťastie všetko ok, skôr neuróza (stres). Seborea začala minuly rok, ale aj zmizla a cca tri mesiace ju mam a je to len horšie, vlasy bez života
@ivka67 och. Akoby si písala o mne... Celé roky som mala hustú hrivu, krásne prirodzene zvlnene vlasy. Tri deti, ani po jednom pôrode som nemala problém, dokonca počas tehotenstva mi vlasy ešte viac zhustli. Minulý rok v apríli mi ale nenormálne začali vlasy vypadávať. Z mojich vlasov po pás mám teraz jemne, skôr rovné po ramená... Nic vek i nepomaha, dr mi povedala, že to mám po covide. Tak sa pridám do tejto diskusie, možno tu tiež nájdem nejakú radu, ktorá pomôže.
@nika23t dúfam, že si pomôžeme , bola si na tricho? Ja stále neviem či tricho alebo ist k dermatológovi... len čo keď mi predpise ďalšie kortikoidy a bohvie čo, to mám aj na ekzemy atopicke ktorými trpim. Sranda, že ten sa mi zmiernil oveľa, ale seborea je silnejšia. Kedy problémy s nechtami a pleťou , teraz sú v super stave ale vlasy ko:(
@nika23t mne o rednuti po covide povedala kaderníčka. Viac zákazníčok tak mala. Ale železo, štítnu žľazu, B12 by som si dala vysetrit.
Ries stravu, vyluc sladke, pridaj mineraly a kup si vitaminy na vlasy napr. Revalid bol u mna velmi ucinny. 6krat denne precesavaj pokozku, prekrv, dostatok tekutin, kvalitna strava plna vitaminov. Pories dr, daj si skontrolovat stitnu, zuby, imunitu, a chod ku trichologovi. Kamoska mala toto mesiace po covide, uz sa to upravilo. Ale su aj infekcie aj stres co toto sposobuje. Moze byt aj genetika, vek… po trichologickom vysetreni budes vediet viac.
Stres je zasadny, aj seborea o tom svedci. Daj si vysetrit stitnu zlazu, zelezo, hormony, oci, zuby, mandle, hladaj skryte zapaly.
@mandzula no začala som nosiť okuliare, mávam obcas neurozu žalúdočnú zo stresu (mám pod kontrolou- bolo stresujúce obdobie kvôli zdravotnému stavu a sťahovaniu, vlasy však "držali") zuby sú ok nemám problémy... jedine čo ma napadá tak obcas mandle - mandlove kamene ale to mám už roky na striedačku s dlhými pauzami.. chorá nebyvam akurát jedine čo tak som prekonala minuly rok jeseň- zima covid - rýchly priebeh , ale silná angína (3tyzdne chorá) plus kasel trval ešte asi tak dva týždne a hlieny snáď aj mesiac
Joj, keby si videla moju hrivu kedysi a teraz? Isla som na kratky bob, strasne jemne, preriedene vlasy, inak som mala hrivu ako lev, kucery. No ale tak ja mam za sebou 4 porody a kojenie cca 2 roky kazde dieta, to najmladsie ma 2,5 a stale kojim. Kadernicka mi teraz povedala, ze ak mam vsetko ok, ze skusit menej cukru a viac bielkovin, co v zasade ano, suhlasim, treba. Ale ja mam aj autoimunotne ochorenie SZ, mne po porodoch z hypertyreozy sa az kuty spravili, guce vlasov. No teraz to mam kludne a aj tak padaju hrozne. Ale Ty uz nekojis a od porodu si daleko. Tak neviem...😪
Ries stravu, vyluc sladke, pridaj mineraly a kup si vitaminy na vlasy napr. Revalid bol u mna velmi ucinny. 6krat denne precesavaj pokozku, prekrv, dostatok tekutin, kvalitna strava plna vitaminov. Pories dr, daj si skontrolovat stitnu, zuby, imunitu, a chod ku trichologovi. Kamoska mala toto mesiace po covide, uz sa to upravilo. Ale su aj infekcie aj stres co toto sposobuje. Moze byt aj genetika, vek… po trichologickom vysetreni budes vediet viac.
@liv1 štítnu som nedavala nikdy kontrolovať inak u nás nemá v rodine nikto nič , skôr žalúdok ale našťastie nič len obcas neuroza keď je stres.. treba ist na tricho (špecializované salóny) alebo normálne dermatológ?
Joj, keby si videla moju hrivu kedysi a teraz? Isla som na kratky bob, strasne jemne, preriedene vlasy, inak som mala hrivu ako lev, kucery. No ale tak ja mam za sebou 4 porody a kojenie cca 2 roky kazde dieta, to najmladsie ma 2,5 a stale kojim. Kadernicka mi teraz povedala, ze ak mam vsetko ok, ze skusit menej cukru a viac bielkovin, co v zasade ano, suhlasim, treba. Ale ja mam aj autoimunotne ochorenie SZ, mne po porodoch z hypertyreozy sa az kuty spravili, guce vlasov. No teraz to mam kludne a aj tak padaju hrozne. Ale Ty uz nekojis a od porodu si daleko. Tak neviem...😪
@nevenka možno ďalšie dieťa by mi pomohlo :D ale nie zetaz vazne ja som nikdy nemala take super vlasy ako počas tohto celého procesu.. a to som sa bála že mi vypadaju a nemala som špeciálnu nejakú starostlivosť. Ale keď spätne spomínam brala som kyselinu listovú a železo... ale žeby až takto to zabralo? Neviem... s tými vlasmi mi to je ľúto, je to take smutne , my zeny sme na vlasy citlivé :/
len pri jednom tehu som mala krásne vlasy ktoré vôbec nemastneli. Bola som zvedavá aké vlasy bude mať dieťa keď podrastie..... úplne iné ako moje ostatné deti...
ak si háklivá na stresy tak jednoznačne to máš zo stresov. mne pomohlo až keď som sa dala psychicky ako tak do poriadku - magnézium na ukľudnenie, popr. ad od lekára.
@ivka67 kozne kozne kozne
Seborea je podla mna problem
@mandzula no začala som nosiť okuliare, mávam obcas neurozu žalúdočnú zo stresu (mám pod kontrolou- bolo stresujúce obdobie kvôli zdravotnému stavu a sťahovaniu, vlasy však "držali") zuby sú ok nemám problémy... jedine čo ma napadá tak obcas mandle - mandlove kamene ale to mám už roky na striedačku s dlhými pauzami.. chorá nebyvam akurát jedine čo tak som prekonala minuly rok jeseň- zima covid - rýchly priebeh , ale silná angína (3tyzdne chorá) plus kasel trval ešte asi tak dva týždne a hlieny snáď aj mesiac
@ivka67 mas tam viacero faktorov - stres (zaludok ti to jasne ukazuje), ktory ti moze odcerpavat zasobne zelezo a sposobit problem so stitnou zlazou (moj pripad) plus kovid a ta angina. Po kovide som zazila vlasove peklo, takze presne viem, co to narobi s vlasmi a nasledne psychikou.
len pri jednom tehu som mala krásne vlasy ktoré vôbec nemastneli. Bola som zvedavá aké vlasy bude mať dieťa keď podrastie..... úplne iné ako moje ostatné deti...
ak si háklivá na stresy tak jednoznačne to máš zo stresov. mne pomohlo až keď som sa dala psychicky ako tak do poriadku - magnézium na ukľudnenie, popr. ad od lekára.
@deti95060810 naša dcéra má vlasy presne ako ja kedysi, jemnejšie ale veľmi rýchlo rastú ... inak u nás v rodine nikto nemá problém s vlasmi a ani nikdy nemal... iba ja :/ no a keď tak spätne premýšľam, tak som brala aj dosť silne magnezium v prášku od dr - magnosol, zo zdrav. Dôvodov
@ivka67 môžeš byť rada, toto je môj aktuálny stav za posledné 2 mesiace a netuším kde nastal zdravotný problém.
@trisha_r z ničoho nič sa toto deje ? Boze to má marži, viem si predstaviť ako sa cítiš, zeny sú na vlasy háklivé , ja sa citim nanič, mne až takto nepadajú , ale behom roka extrémne sa vysušili odpadali zredli... však vidno na foto:( držím palce aby sa ro vyriesilo
@ivka67 mas tam viacero faktorov - stres (zaludok ti to jasne ukazuje), ktory ti moze odcerpavat zasobne zelezo a sposobit problem so stitnou zlazou (moj pripad) plus kovid a ta angina. Po kovide som zazila vlasove peklo, takze presne viem, co to narobi s vlasmi a nasledne psychikou.
@mandzula ale ako to vyriešiť keď štítna aj všetko volo ok? Robili mi podrobnosti krvný obraz keď sa mi zisťovali či nemám niečo so žalúdkom a všetko bolo v poriadku.. predtým tiež... možno zanedbaná seborea :/ stále som myslela že však to prejde
Začni výživou z vnútra, kvalitná strava plná bielkovín, kvalitných tukov a komplexné sacharidy. A vitamínová bomba odporúčam kolagén od kolagén drink, do toho biotin z dr max, kyselinu hyaluronovou.. V podstate kolagén, hyal kyselinu, biotin, selén, zinok, kremík.. Všetko to treba doplniť.. Dala si si robiť aj rozbory vitamínov a minerálov z krvi? To sa robí veľmi málo.. Ja čakám tretie dieťa, vždy ku koncu tehu som nasadila túto bombu.. Po porode medzi tehotenstva mi už len nejaké obyc vitamíny z dmky... A vlasy mam krásne dlhé po zadok a nevypadá aj u.... Kamarátke som poradila to isté a zabralo.. Takže odporúčam samostatné čisté vitamíny a minerály, nie nejaké komplexné doplnky... A všetko naraz 2-3m, potom pauza a znovu.. A strava strava strava, žiadne spracovávané pitchoviny, vyberajú kvalitné suroviny, mäso, vajcia, Syry,ovocie zelenina od lokalov.. Ver mi ze sa to dá dokopy.
Začni výživou z vnútra, kvalitná strava plná bielkovín, kvalitných tukov a komplexné sacharidy. A vitamínová bomba odporúčam kolagén od kolagén drink, do toho biotin z dr max, kyselinu hyaluronovou.. V podstate kolagén, hyal kyselinu, biotin, selén, zinok, kremík.. Všetko to treba doplniť.. Dala si si robiť aj rozbory vitamínov a minerálov z krvi? To sa robí veľmi málo.. Ja čakám tretie dieťa, vždy ku koncu tehu som nasadila túto bombu.. Po porode medzi tehotenstva mi už len nejaké obyc vitamíny z dmky... A vlasy mam krásne dlhé po zadok a nevypadá aj u.... Kamarátke som poradila to isté a zabralo.. Takže odporúčam samostatné čisté vitamíny a minerály, nie nejaké komplexné doplnky... A všetko naraz 2-3m, potom pauza a znovu.. A strava strava strava, žiadne spracovávané pitchoviny, vyberajú kvalitné suroviny, mäso, vajcia, Syry,ovocie zelenina od lokalov.. Ver mi ze sa to dá dokopy.
@okm221 a samozrejme spánok, oddych keď máš stres, dávaj si nejaké dychové cvičenia, chvíľky pre seba kde vypnes, nejaké záujmy, beh, šport
Robím výživovu porsdkynu pre mamky po porode ale v malom blízkom kruhu
@okm221 presne toto pomohlo aj mne, plus som pridala este B5 (kyselina pantothenová). A presne ako pises, jest proste tie doplnky zvlast. Tiez mi po tretom porode dost padali vlasy, tiez mam kucerave. Dala som si kuru 3 mesiace, mesiac pauzu a znova 3 mesiace som uzivala a doteraz (som tri a tristvrte roka po poslednom porode) mam pokoj a vlasy nepadaju.
@mandzula ale ako to vyriešiť keď štítna aj všetko volo ok? Robili mi podrobnosti krvný obraz keď sa mi zisťovali či nemám niečo so žalúdkom a všetko bolo v poriadku.. predtým tiež... možno zanedbaná seborea :/ stále som myslela že však to prejde
@ivka67 mne obvodak robil testy - zelezo ok, no kedze som mala aj ine problemy (unava, depresia), bola som aj na endokrino, kde sa teda zistila znizena funkcia SZ a vycerpane zasobne zelezo - feritin. Mala som vtedy velmi stresujuce obdobie. Zelezo som brala roky, kym sa to ustalilo. A vidim, ze akonahle mam vacsi stres, o 2-3 mesiace sa to odrazi na padani vlasov. Ty pises, ze mas problemy so zaludkom a seboreu, aj za tym vidim ten stres a telo ti takto dava najavo, ze s nim bojuje.
Bola som aj na trichologii v Martine, dokonca hospitalizovana, absolvovala som zubne vysetrenie, hadicu do zaludka, zbieranie mocu, pred hospitalizaciou vysetrenie zraku, hormonalny profil na gynde, vsemozne sona... a az nakoniec, ked som isla na endokrino, zistil sa ten feritin a to bol zrejme kamen urazu. Cudujem sa, ze to nerobili v ramci vysetreni na trichologii. Aj som sa to lekarky pytala a len skonstatovala, ze robia len bezne zelezo (to bolo ok).
Tak idem písať čo pomohlo mne prešla som na prírodnú kozmetiku ( nepíšem žiadne značky je toho milión) ale po 2tyzdnoch sa mi vlasy začali meniť , ja osobne som prešla na indické produkty tiež používam bahna rôzne na korienky na vlasy a neskôr som prešla aj na henna farbenie také vlasy ako mám som nikdy nemala aj v kaderníctve keď som išla len na podstuhnutie mi chválili ale pozor henna ma svoje pre a proti nedá sa už zosvetlovat len odrast! Mne začali vlasy hustnúť lesklé zdravé a rýchle rastu predtým som mala už skoro plešiny na niektorých miestach a to som používala drahé produkty kerastase olaplex atd ale nič mi nepomohlo a samozrejme strava je ďalší bonus držím
Palce treba si to všetko vyhľadať rôzne videá atd
@okm221 ahoj dakujem za tipy. Presne som dnes premyslala, že či si mám kúpiť nejaký komplex vitamínov alebo brat zvlášť. Počas a pred tehu som užívala aj kyselinu listovú a železo čo som niekedy predtým ani po neužívala napríklad ...
Tak idem písať čo pomohlo mne prešla som na prírodnú kozmetiku ( nepíšem žiadne značky je toho milión) ale po 2tyzdnoch sa mi vlasy začali meniť , ja osobne som prešla na indické produkty tiež používam bahna rôzne na korienky na vlasy a neskôr som prešla aj na henna farbenie také vlasy ako mám som nikdy nemala aj v kaderníctve keď som išla len na podstuhnutie mi chválili ale pozor henna ma svoje pre a proti nedá sa už zosvetlovat len odrast! Mne začali vlasy hustnúť lesklé zdravé a rýchle rastu predtým som mala už skoro plešiny na niektorých miestach a to som používala drahé produkty kerastase olaplex atd ale nič mi nepomohlo a samozrejme strava je ďalší bonus držím
Palce treba si to všetko vyhľadať rôzne videá atd
@klaudia90210 objednala som si nizoral na tu seboreu v akútnom stave a sampon masku a kondicioner od značky oway je to talianska prírodná značka , kamoska odporučila a(Kadernicka) tak uvidíme , plus skúsim tie vitamíny , snáď zaberie lebo som z toho na nervy :/ aj keď umyjem tak vlasy o ničom bez života nič nepomáha aj fen som vymenila plus teda som objednala vitamíny tak uvidíme . Strava je ok dávam si dlhé roky pozor (váha, aj kvôli mlieku) a športujem 3-4krat do týždňa , skôr ten stres a vitamíny inak fakt neviem...
@ivka67 Šla by som na gastro. Skontrolovať, či nemáš helicobaktera. Seborea súvisí so stavom žalúdka, tráviaceho ústrojenstva. Podľa mňa tam bude problém.
@mameha7 helicobaktera nemám, robili mi krvné testy plus vyzera plus test na helico a našťastie nič , na hadicu nemusím , keď by zasa žalúdok bolieval mám lieky pantezomil alebo tak nejak sa volajú, ale posledné dva mesiace už neberiem (brala som len týždeň po zime kedy som mala bolesti)... žalúdok je ok aj som upravila stravu

Stres je zasadny, aj seborea o tom svedci. Daj si vysetrit stitnu zlazu, zelezo, hormony, oci, zuby, mandle, hladaj skryte zapaly.