Prečo necítim emócie po autonehode?
ahojte, pred dvoma dňami sme mali celá rodina vážnu autonehodu, leteli sme 8 kotrmelcov autom do poľa, ja a deti nemáme ani škrabanec, manžel je doudieraný na pozorovaní. Hneď po autonehode som zapla mód prežitia a jednoducho emócie šli nejako bokom, nebola som v šoku, s chladnou hlavou som riešila deti, bolo to šialenstvo, sanitka, hasiči, vrtuľník...som doma a akosi žiadne emócie. Neplakala som, nehysterčila som, proste nič. Asi som divna že to riešim ale nechápem tomu, je to normálne? Po niečom takom? Do očí mi bolo povedané že čakali v aute mŕtvoly...alebo ma to môže dobehnúť a je to len časovaná bomba a mozem očakávať čosi neskôr...asi divna otázka ale neviem s kým sa o tom poradiť 🤷 ďakujem 🙂
mne sa stalo že syn mi zavolal, že mal nehodu.. sadla som do auta, odšoférovala 100 km a takisto žiadne zrútenie... inak som precitlivelá, plač vždy nakrajíčku a teraz práveže radosť a šťastie, že sa mu nič nestalo, a ani inému neublížil.. tiež som sa čudovala.... alebo keď som zletela z koňa, mozog vyplo a ja v pohode .. myslím že budeš OK a nič nepríde... iba sa teš, že ste mali šťastie v nešťastí... odbornejšie to pomenovať neviem
Neboj ono to príde ,len si daj potom pozor ,aby si do toho nespadla .Bud rada ,že si to zvládla s chladnou hlavou
Príde to.Ja som mala nehodu a zďaleka nie takú vážnu ako vy a revala som tak 3-4 dni potom.To už bolo všetko ukludnene,poisťovňa vybavená,situácia pod kontrolou.A ja som doma plakala,natierala si modriny a proste som revala.A potom som si povedala,že ok.Hlavne,že sa nikomu nič vážne nestalo,auto zamrzí ale je to len vec.
Ahoj, ono to este pride, ocakavala by som ze vtedy, ked manzela pustia domov.
Ak mas cas, skus sa uz teraz nakontaktovat na psychologicku, keby bolo treba neskor. Aj pre deti najdi, ked aj len predbezne, ze by o vas vedela, keby bolo treba prist nieco prekonzultovat.
Este je velmi skoro po nehode, ale ono to skor ci neskor mozgu dojde a potom aby si sa mala na koho obratit, keby si potrebovala.
(Ps: u kamosky to bol polrok po udalosti, ked sa zrutila. Dovtedy riesila veci, doktorov, stale nieco, vyzerala sice smutna, ale v pohode. Po pol roku to vsetko ustalo a prisiel cas na psychiku.)
Je pravdepodobné, že to ešte príde. Tvoj mozog zrejme emócie vytesnil a zapol sa racionálny mód prežitia. To znamená emócie bokom a anajvskor vyriešiť to, čo treba. Zvyčajne to celé začne dochádzať až neskôr - kľudne aj mesiac po udalosti, keď si organizmus vydýchne, že "je v bezpečí", resp. Ma zabezpečené všetko, čo treba po nehode. Vtedy to emóciám začne dochádzať.
Ja som mala veľmi náročný a traumatický pôrod ... Našťastie všetko dopadlo dobre, ale prvé dni som vôbec nevnímala, že vlastne čo sa stalo a že som mohla takmer zomrieť. Prišlo to neskôr - keď sme boli doma a ja som si uvedomila čo všetko som vlastne prežila. Dôležité je povedať tie pocity niekomu. Pozdieľať sa.
Držím palce, aby ste to ľahko spracovali 💪
Môže prísť aj nemusí. A ako to bude u teba ti nikto nepovie. Dôležité je ak by sa ti vracali spomienky na tie chvíle, ak by začala zle spávať prípadne mať nočné mory vyhľadať pomoc. Hovoriť o Tom , nedrzat to v sebe.
do pol roka môžu prísť problémy s psychikou.
pozri odbornú literatúru - tam to nájdeš.
To je stále adrenalín, telo je v napätí. O pár dní to príde... hlavne sa treba teraz opatrovať a dať si veľa času na zotavenie. Fyzické aj psychické. Držím palce ❤
Nemusis to vobec riesit. Niekto sa zrúti a niekto to ma len ako spomienku, niekto potlači. Zameraj sa na to, ze ste zdravi
Rieš to s odborníkmi. Aby potom, keď to nedajbože bude treba, si vedela čo a ako...
Aj takto sa prejavuje sok. Do mozgu sa ti to zapisalo,zjavne to ale este nemas spracovane. To pride neskor,moze sa ti to objavovat v snoch,moze sa ti to prejavit uzkostou. Zalezi na mnohych faktoroch.
môže aj nemusí.Načo hneď utekať za psychologmi ak jej nič neni.Na to bude dosť času ak to nebude zvládať.Mám známeho čo mal ozaj škaredú autonehodu.Skoro zostal na vozíku dlho ležal v nemocnici a neni mu ani korela.Veselo znovu jazdí a čo sa psychiky týka tiež nič.No má rešpekt to áno pred jazdením ked sme to preberali ale inak nič viac.Každý je iný.Uvidíš časom ako to budeš zvládať.Prečo by si sa hneď mala rúcať.Možno si práve ty tá odolnejšia čo sa psychiky týka
Tiez si myslim ze to pride. My sme sa zrazili s autobusom, auto na srot a neplakala som. Prislo to az po par dnoch. Nastastie sa nikomu nic vazne nestalo, len skoda toho auta, no.
...si v šoku je to normálne... každý prežíva rôzne situácie inak...

ja som sa vyrevala az ked sme boli doma vsetci ok. mozno tvoja psychika este caka v adrenaline co bude