icon

Prečo priberám?

6. nov 2022

Uz som naozaj zufala. Nemam pocit, ze sa stravujem zle. Kalorie si sice nepocitam, ale jedla ktore si do prace objednavam podla mna nie su take strasne. Rano si davam vacsinou nejaku kasu a kavu s cukrom(pozerala som, vsetky kase maju do 300kcal.). Obedy mavam vacsinou nejake sote s ryzou alebo kasou, maso na prirodno s ryzou, vegetarianske obedy, salaty atd. Nic vyprazane, nic sladke, ziadne knedle a pod. No a vecere sa snazim mat bezmasite - casto polievky, omeleta so zemiakmi, cestoviny s omackami, atd. Veceriam najneskor o 18:00, spat idem do 22:00 a po veceri uz nejem. Doobeda si dam v praci aj malu sladkost(rozmyslam vymenit za proteinovu tycinku) ale doma uz nic take nejem. Problem je, ze po praci ma doma prepadne velky hlad a kym navarim veceru, tak si casto krat dam nieco ako syr, sunku, calamdu, cviklu s chrenom a pod. proste nieco, ale nie sladkosti alebo slanosti. Nemam pocit, ze sa stravujem nejako nezdravo. Zase nemam ani chut zit nejakym asketickym zivotom a vynechat vsetko okrem regulerneho jedla.
No a do toho samozrejme cvicim. Minimalne 3x tyzdenne, niekedy sa podari aj 4x. Striedam HIIT, tabatu a silove cviky na zadok a stehna s gumami. A ja proste stale priberam. Ja to uz naozaj nechapem. Kolko zien necvici, je rovnako alebo horsie ako ja a aspon si drzia vahu, ale nepriberaju. Mam po 30-tke. Neviem uz co zmenit. Varit jedlo do prace si nechcem, je to casovo narocne, mam male dieta ktoremu sa musim venovat a aj tak si nemyslim, ze si objednavam nejake kaloricke jedla. Podobne by som si aj sama varila. Krv co mi naposledy brali, tak mam v poriadku len malo zeleza. Tak ho doplnam tabletkami. Ale vaha mi zacala ist hore uz pred jeho uzivanim mam pocit.

zorienka333
8. nov 2022

@veronicka1901 To nie je vobec nikde napisane, 5x denne sa dava detom, lebo maju skrateny denny rezim. Dokonca ani to s tym jedenim po 18:00 nie je pravda. Zdrave stravovanie je take, kde clovek denne prijme dostatok makrozivin, vitaminov a tukov, a ostava vo svojom kalorickom objeme.

veronicka1901
8. nov 2022

@zorienka333 áno netreba nutne, ale ona píše, že je hladná a nevie sa dočkať večere. Takže mi príde byť rozumné dať si nejaký zdravý malý olovrant a vyhnúť sa vyzieracke pred večerou.

zorienka333
8. nov 2022

@veronicka1901 Mne pri chudnuti pomahalo napriklad pit vela caju, lebo to potlaca pocit hladu, plus to odvodnuje. Znie to paradoxne, ale vela pit pomaha odvodnovat tym, ze vela cikame a zbavujeme sa tym nahromadenej vody, ktora vznika napriklad, ked jeme vela soli, alebo mame stres.

zorienka333
8. nov 2022

@veronicka1901 Ked totiz bude jest na ten "vlci hlad", vyjde zo sbojho kalorickeho limitu, sa obavam

veronicka1901
8. nov 2022

@zorienka333 áno, súhlas s tebou. Len neviem či vydrží od obeda, ktorý má veľmi skoro až do večere.

zorienka333
8. nov 2022

@veronicka1901 Preco? Ked si da na obed dostatok proteinov a zdravych tukov (olivovy olej, avokado), nebude hladna. Je uplne normalne, nebyt hladny medzi obedom a vecerou, a ked mame pomedzi hlad, tak to znamena, ze nemame dobre nastavene makra.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 skusila som ten link inak. neviem sice kolko tuku mozem mat, ale nahodila som 20%. vysiel mi bazal 1300kcal. a na chudnutie mat menej ako 1548kcal. co s vasimi odporucanymi vecerami a varenymi obedmi by som podla mna isla pod bazal. ked dam tuk 30% tak mam na chudnutie ist pod 1410kcal.

autor
8. nov 2022

pozrela som tie obrazky este, to som si predtym nevsimla. takze medzi 25-30% tuku mozem mat.

lutam12
8. nov 2022

podobný problém riešim aj ja, dokonca som po cvičení priberala. Upravila som následovne - ráno kava bez mlieka + celozrnný chlieb - tekvicovy olej a platok sunky, obed objednany polievka + druhe jedlo+ niečo sladké ( milujem marcipanove tyčinky alebo gule) a nejem varené večere - v kombinacii s masom/ casto mám ryzove rezance so zeleninou len na olivovom oleji, alebo cuketove rezance, po cviceni jedávam akukolvek polievku, cvičim od 18:30. Keď už neviem, čo tak na panvici si urobim akukolvek zeleninu+ platok sunky. v pondelok cvicim pilates / utorok a vo stvrtok- skupinove cvičenie - brušáky, výpady atd. nemam nervy riadiť sa podľa kalorických tabuliek/ mám bezlepkovú diétu a tam je dost obmedzení/ ten jedálniček je trošku kvôli tomu upravený. Neviem, či som pomohla - u mna to funguje. Este som chcela povedat,že v utorok a vo stvrtok pred cvicenim nemozem klasický obed - polievka+ druhe jedlo a nieco sladke - nestihne mi to strávit a neviem cvičit - vtedy mám na obed iba salát / po cvičení polievka/ nehladujem, ked chcem sladké dám jedno jablko - po cvičení

autor
8. nov 2022

a to som dala redukovat hmotnost. keby uz schudnem a dam udrzat hmotnost pri povedzme 25% tuku tak mam mat denne 1600 kcal. takze neviem ake brokolice varene...

autor
8. nov 2022

aha a inak, polievku na obed nejem. len hlavne jedlo.

autor
8. nov 2022

@lutam12 dakujem 🙂

zorienka333
8. nov 2022

Vies si nastavit aku mieru chudnutia chces, ja som ti dala strednu. Ale hlavne dalsia vec - prestan hadat a odhadovat, kolko ma co kalorii podla teba. Na kazdom obale je kaloricka hodnota na gramaz. Jasne je to tam napisane. Jedine, kde to nie je napisane, su kadejake objednane obedy, takze nebud leniva a zacni si varit jedlo, pripadne si vies kupit v potravinach zdrave hotove veci, kde vies, co v nich je.

dyala1067
8. nov 2022

Necitala som vsetky komentare ale ale nejest vecere je blbost, potrebujem mat 3 jedla denne a ak nechces ratat makro tak taka pomocka pre mna je ze normalny tanier ma obsahovat 1/2 bielkoviny, 1/4 zelenina, 1/4 na co mas chut zo sacharidov. Zaklad je jest dostatok proteinu, treba si vygooglit zdrave zdroje a nakombinovat jedla. Takto sa poeiadne najes 3 x denne. Medzitym zeleninu mozes jest v neobmedzenom mnostve, trochu potor na ovocie. Mozno priberas aj preto ze nejes dostatok, telo je v strese a drzi si zasoby. Pred cvicenim alebo po kludne mozes proteinovu tycinku a proteinovy shejk.

zorienka333
8. nov 2022

No ved ty mas uz teraz vysoko nad 1600 kcal, a to este ani nie si schudnuta. Tam je pes zakopany, nikde inde.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 ja mam tie jedla ktore tu pisem v kalorickych nahodene. kazde jedno, lebo na zaciatku si vzdy jedlo nahodim a potom uz viem kolko to cca ma. ale tym, ze obedy objednavam som sa na kalorie nezamerala lebo u objednaneho obeda tie kalorie neviem. to ti pisem ako fakt, ze ta omeleta ma do 450 kcal(aj s olejom a kecupom dokonca), ta fazulova polievka ma 470kcal a ked som z nej vyhodila zemiaky, tak ma 410kcal. ta omacka s avokadom ma tiez okolo 450kcal atd. ja viem kolko maju moje ranajky a kolko vecere. ano, spustila som sa mietne so zladkym a z tym zajedanim vlcieho hladu. ale syr babybell ma do 50kcal, calamada 50kcal na 100g atd.

dyala1067
8. nov 2022
zorienka333
8. nov 2022

A objednane obedy maju kolko? Okolo 1000. Lebo je v nich kilo masla, oleja, cukru, muky a dochucovadiel, aby boli chutne a omacka husta.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 ale tu mi pisu zeny ktore nechudnu, ze jedavaju na vecere cottage so zeleninou, varene brokolice, sunku so zeleninou atd. a prevracaju oci a hovoria, ze "zeriem", ked si na veceru dam polievku alebo omeletu. keby schudnem a jem tak ako ony, tak idem pomaly pod bazal.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 omacky nikdy nie su huste. normalne cire omacky ako stava. muka neviem kde ma byt v mase na prirodno a v ryzi. mozno tak v kasi ak je z prasku. cukor tiez neviem kde ma byt v masa, ryzi, zemiakoch...

autor
8. nov 2022

@zorienka333 tento tyzden som mala kuraci zavitok s platkom syra, par olivami na vrchu, 2 kopcekmi ryze a salatom max. s citronovu stavou. dnes pecene maso s cirou stavou a zemiakovou kasou, zajtra budem mat kuracie na mede a horcici s ryzou a salatom, vo stvrtok tokan na zelenine a slovenska ryza(opat omacky robia cire, tekute nie huste) a v piatok asi hovadzie na cervenom vine, ryza a salat.

cecilia29
8. nov 2022

Autorka vcera ma zaujali clanky o hormonalnej nerovnovahe. Mozno sa v tom najdes, podla mna je vela o hormonoch , ktore ta nechcu pustit. Ja mam teda ten isty problem , dojcim, netlacim na pilu ale potrebujem tiez schudnut

https://www.profertility.sk/7-prirodzenych-tipo...

https://www.profertility.sk/choroba-dnesnych-zi...

autor
8. nov 2022

@cecilia29 dakujem, pozriem.

kubkovamama
8. nov 2022

Neviem baby,či zas je dlhodobo reálne udržať sa večer na cottage a brokolici.Este si napísala,že z menu iba druhé,nie polievku,tzn.zas mínus tekutina,zelenina v polievkach..skôr naopak,polievku a druhé reštikové vynechať.V menu máš vždy zásmažku,čo je zabijak pre lepší zdravotný štýl.Ak máš stres,z práce,z postavy, čohokoľvek,telo proste pôjde proti tebe,ak nebudeš v pohode,nepôjde to dole ľahko.A treba ti vlastne iba pár kíl,nič dramatické-podla toho,že len ťažko sa napchas do nohavíc.Keby 10-15-20kil,to by bol väčší nápor

kubkovamama
8. nov 2022

A ty vlastne zjesť celú tú donáškovú porciu? Lebo to býva dosť veľké väčšinou, ak sme občas niečo takto objednali, najedla som sa ja, dcéra 5r aj 2r. Možno je problém aj v množstve

loravcovaa
8. nov 2022

Ak priberas, tak nepriberas z vody ale z jedla. Aby si chudla musis mat nastaveny kaloricky deficit - ktory si vies dlhodobo udrzat. Skus si 1 tyzden poctivo zapisovat kalorie, podla mna budes prekvapena kolko kcal zjes. Netreba zabudat aj na to co vypijes, ak pijes nejale sladene vody a podobne.. oleje v salate atd.. ale z tvojho rozpravania zjes toho vela

zorienka333
8. nov 2022

Kura na mede, zemiakove kase, ryza...Dievca, preboha. Tie obedy by si mala vyskrtnut uplne ako prve a nahradit ich niecim zdravsim, lebo toto ma dost kalorii aj ked to pripravis doma. Vies, co vsetko do toho kuchari davaju, ze to chuti inak, ako domace? Ja neviem, co ti na tom nie je jasne? Priberas najma z tych obedov.

autor
8. nov 2022

@kubkovamama nehadam sa, ze zaprazku nepouzivaju, ale tie stavy k masu su naozaj velmi casto cire. ano, zjem to cele. nemaju podla mna velke porcie, setria kde sa da. ryze napr. 2 kopceky, to vidno. potom maju misky rozdelene aj na 3 casti a v jednej je napr. kasa, v druhej salat a v tretej maso.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 ano 1,5 roka som z nich nepriberala a zrazu som zacala.

zorienka333
8. nov 2022

No tak bud zmeini nieco oni, alebo ty. Pointa je, ze kazdy den jest to, co si prave opisala, to by si priberala, aj keby si to varila doma. Boze ved sa opytaj kazdeho kuchara v restike, co davaju do jedla - mukove zasmazky, opekaju na masle a smotane pre chut, cukor, dochucovadla, solamyl pre hustotu....Vsetko kalorie, a vela.