icon

Prečo priberám?

6. nov 2022

Uz som naozaj zufala. Nemam pocit, ze sa stravujem zle. Kalorie si sice nepocitam, ale jedla ktore si do prace objednavam podla mna nie su take strasne. Rano si davam vacsinou nejaku kasu a kavu s cukrom(pozerala som, vsetky kase maju do 300kcal.). Obedy mavam vacsinou nejake sote s ryzou alebo kasou, maso na prirodno s ryzou, vegetarianske obedy, salaty atd. Nic vyprazane, nic sladke, ziadne knedle a pod. No a vecere sa snazim mat bezmasite - casto polievky, omeleta so zemiakmi, cestoviny s omackami, atd. Veceriam najneskor o 18:00, spat idem do 22:00 a po veceri uz nejem. Doobeda si dam v praci aj malu sladkost(rozmyslam vymenit za proteinovu tycinku) ale doma uz nic take nejem. Problem je, ze po praci ma doma prepadne velky hlad a kym navarim veceru, tak si casto krat dam nieco ako syr, sunku, calamdu, cviklu s chrenom a pod. proste nieco, ale nie sladkosti alebo slanosti. Nemam pocit, ze sa stravujem nejako nezdravo. Zase nemam ani chut zit nejakym asketickym zivotom a vynechat vsetko okrem regulerneho jedla.
No a do toho samozrejme cvicim. Minimalne 3x tyzdenne, niekedy sa podari aj 4x. Striedam HIIT, tabatu a silove cviky na zadok a stehna s gumami. A ja proste stale priberam. Ja to uz naozaj nechapem. Kolko zien necvici, je rovnako alebo horsie ako ja a aspon si drzia vahu, ale nepriberaju. Mam po 30-tke. Neviem uz co zmenit. Varit jedlo do prace si nechcem, je to casovo narocne, mam male dieta ktoremu sa musim venovat a aj tak si nemyslim, ze si objednavam nejake kaloricke jedla. Podobne by som si aj sama varila. Krv co mi naposledy brali, tak mam v poriadku len malo zeleza. Tak ho doplnam tabletkami. Ale vaha mi zacala ist hore uz pred jeho uzivanim mam pocit.

zorienka333
8. nov 2022

Preboha a ty pouzi mozog dievca, jeden vecer cestoviny s avokadom, druhy vecer cestoviny s parmezanom. Dobre, aby sme boli uplne presni, jeden vecer mas veceru za 760 kcal, druhy vecer 550 kcal. A to predpokladam, ze cestovin si das 100g nie viac. Ak viac, to mas este viac kalorii.

bambinomio99
8. nov 2022

v podstate je jedno ake jedla skumali v restauracii ide o skryte kalorie navyse olej, maslo, smotana, cukry a podobne ktore neodsledujes a preto vzdy to jedlo musis nadhodnotit

autor
8. nov 2022

@bambinomio99 dvoj-trojnasobne premrstuje. to nie je ani trosku...

autor
8. nov 2022

@zorienka333 ja mam tie cestoviny nahodene v kalorickych tabulkach!!! oboje maju do 450kcal. uz som ti to pisala.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 cestoviny davam 80g a pisala som, ze teda trochu uberem.

bambinomio99
8. nov 2022

pod bazal nemozes ist ak si nenaplnis ziviny a ak si ich naplnis nie je to problem a opat to nie je len o bazale celkovo si vyberas veci ktore chces pocut a ktore nie a to co som napisala dalej uz necitas ...musis to brat ako komplex

zorienka333
8. nov 2022

Ako mozu mat cestoviny do 450 kcal, ked len avokado ma 300-400? Boze ved chod teraz do kuchyne, pozri sa co je napisane na tych cestovinach, kolko kalorii ma 100g, a vyrataj si to. Preto hovorim, neriadit sa kalorickymi tabulkami.

bambinomio99
8. nov 2022

@zorienka333 kaloricke tabulky su spolahlive

autor
8. nov 2022

@zorienka333 bozeee, daj mi trpezlivost. ja davam 75g avokada. uz neviem ako ti to inak napisat. 75g avokada, 80g cestovin, 125g cherry rajcin. toto si nahod do kal. tabuliek. vdaka.

bambinomio99
8. nov 2022

@zorienka333 ale ona si jedlo nevazi preto s nimi nemoze narabat ani sa nimi riadit

zorienka333
8. nov 2022

@bambinomio99 Ked ides pod bazal, neprijimas dostatok kalorii pre zdrave fungovanie tela a mozgoveho systemu, lebo zase iste mnozstvo energie potrebujes, aby ti normalne fungovali organy. Ty mas pri svojej vyske podobny bazal ako ja, a to mozes uplne v poriadku zjest denne, nemala by si ist pod 1400. Nebudes priberat.

autor
8. nov 2022

@bambinomio99 ja si jedlo na veceru vazim. obed nevazim lebo mam z donasky.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 a teda na mojich cestovinach je napisane 353 kcal na 100g.

bambinomio99
8. nov 2022

@zorienka333 s tym zial ja osobne suhlasit nebudem nakolko ma ine skusenosti a suviasia s metabolizmom, pitnym rezimom, prijmanim bielkovin a podobne

bambinomio99
8. nov 2022

tak si skus komplexne precitat kto ti co pise a odpovedat si uprimne na to kde robis chyby a potom mozno aj zacnes chudnut

zorienka333
8. nov 2022

No 353 a 360 je uz len ohromny rozdiel. Ale zas sa dostavame k povodnej pointe - akakolvek diskusia zbytocna, lebo tvoj kaloricky prijem je v poriadku. Teda fakt to uz budu asi len ti skriatkovia, co ti kazia rucicku na vahe.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 takze avokado 75g je cca 120kcal, cestoviny 80g z 353kcal je 280kcal, cherry rajciny 125g je cca 37kcal. spocitat si to hadam uz vies aj sama.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 asi hej. pred dvomi rokmi spali, ale pred pol rokom sa zobudili.nebude to z tej kapusty a dalsich veci pred vecerou. robia to tie obedy urcite. ale len posledneho pol roka. dovtedy urcite muku, olej a cukor nepouzivali v tej restauracii.

zorienka333
8. nov 2022

Ok, takze podla teba je obed kaloricky v poriadku, aj vecera je v poriadku. Tak potom preco priberas?

autor
8. nov 2022

@zorienka333 ved tak znela otazka 😀 ze "neviem". ale teda uz viem, ze problem bude v tom, co zjem pred vecerou. takzd v prvom rade idem toto vynechat, pit ovela viac vody, vymenit ranajky a robit si na veceru mensie porcie.

zorienka333
8. nov 2022

Problem nie je v tom, co zjes pred vecerou, ale v tom, co zjes ze cely den. Ale ako chces.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 dobre 🙂

loravcovaa
8. nov 2022

@zorienka333 ten obed vooobec nie je problem

juliet86
8. nov 2022

taj si pozri nehladu.cz maju vela vegetarianskych jedal. ostatne moje rady keby si si vzala k srdcu tak sa posunies. vo vedomostiach je sila. spravna kombinacia proteinu sacharidu a cukru. nastuduj si o makrach. napr nehladu.cz

zorienka333
8. nov 2022

@loravcovaa Nie, kdeze. Inak ruku na srdce, ked sa niekto denne takto stravuje, pri autorkinej vyske sa divim, ze nema este viac kil.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 😀 no vidis. este sama napises, ze by som "mala mat" viac kil. tak asi tie obedy nebudu take kaloricke ako tvrdis, ale pojdes si svoje. lebo priberat priberam, takze urcite nemam metabolizmus ako bolo pisane vyssie ako priklad, kolko kolegyna poje.

zorienka333
8. nov 2022

Prosim ta fakt ma nechytaj za slovicka ako hasterive decko. To, ze teraz este nemas 80 kil neznamena, ze pri svojom zivotnom style ich nebudes coskoro mat. A uz vobec to neznamena, ze tvoje obedy nie su kaloricke, znamena to len tolko, ze tiez pribrat nie je zalezitost, co sa stane zo dna na den, aj to je proces. Ale dopracujes sa tam ked budes takato zatata a vzdorovita ako dieta, ktoremu beru cukriky.

autor
8. nov 2022

@zorienka333 uvidime

kubkovamama
8. nov 2022

Nedalo mi a skúsila som túto tému s manželom,bol profesionálny športovec,synovia už v podstate tiež a ako prvé zahlásil,že tie obedy katastrofa aj to rátanie kalórií.Má za tie roky stravovanie v malíčku.🤷Ja osobne nie som až tak prísna na stravu.Ani na miery,kde tvoje sa mi zdajú celkom fajn.Ale chyba tam niekde je

janka_23
8. nov 2022

Za mňa príjmaš dosť veľa sacharidov. Cestoviny, ryža, zemiaky atď. Ja by som z toho ubrala a ako prílohu volila skôr zeleninu. Resp menej prílohy a doplnila to zeleninou