Prečo sa rana pod pazuchou nezahojí?
Ahojte, viete mi prosím poradiť, pod pazuchou mám ako keby taký vriedik, ktorý nie a nie zahojiť sa. Nehnisá, ale mokvá, a trochu krváca. Raz sa mi zahojil, a potom nejakým spôsobom sa mi znova začalo toto robiť, ako keby som si to strhla, pritom nič. Bojím sa, či to nie je niečo vážnejšie, na dotyk to bolí, ako keby to bolo živé mäso alebo čo. Kožná ma momentálne dovolenku, potom určite plánujem ísť ku nej. Dávam si na to Betadine a náplasť.
@mackavovreci skus dat do komentu foto to ti skor niekto bude vediet pomoct
@mackavovreci treba to skontrolovať,môže to byť podkožna fistula .
Rana, co sa nehoji moze byt aj bazaliom. Je to sice typ koznej rakoviny, ale taky ten velmi bezny a nie zrovna nebezpecny a dost pomaly. Ale teda je fajn to riesit...
Moj dedko si ich roky vyrezaval ziletkou, takze fakt netreba panikarit.
Mohlo by ísť o hidtradenitídu, čítala som tu príspevok o tom ako to bolo veľmi náročné na liečbu..
Určite to netreba zanedbať..
žiadna rakovina, nie hned treba myslieť na najhoršie, chod to ukázať dr. aj obvodákovi a betadine je ok, možno nejaký absces, proste povedz že sa ti to nehojí a oni už vedia čo s tým, nemusíš čakať na kožnú
Ahoj, umyť čistou vodou, jemne osušiť a natrieť sudocremom ..neprelepovat ..malo by sa zahojiť 🙂
@mackavovreci bojím sa fakt, lebo som pozerala aj tú hidradetinídu čo ste tu spomenuli a možno že to aj ono je, len nejaké začiatočné štádium.. nejdem ale robiť unáhlené závery 🙂
@rebi789 toto skôr nie, koaguláciu aj glykémiu mám v poriadku, žeby to bolo niečo spoločné so zrážanim alebo diabetom 😊
Ziadne pokusy.chod na chir.amb.z VL
@mackavovreci mne to príde ako absces,choď určite na chirurgiu s tým, otvoria to, poriadne vyčistia ,zrejme aj antibiotiká dostaneš. Zbytočne nečakaj,to je infekcia

@mackavovreci Problémy so zrážaním krvi nemáš? Bolo by dobre pozrieť koagulaciu