icon

Prečo sa tak dlho čaká na testy na Covid?

ajka0207
10. sep 2020

Ahojte, chcem sa opýtať, známy sa utorok dozvedel že je "blízky kontakt" pozitívne testovanej osoby a teda má ísť na testy. Na tieto testy pôjde v nedeľu. Mne to pripadá neskutočne dlho, keď media tvrdia že máme dostatočne kapacity na testovanie. Vie mi niekto vysvetlit, prečo sa čaká tak hrozne dlho?

Strana
z3
andy03
12. sep 2020

@budemmamca my s deťmi nie, manžel mal mierne

zuzu1111
12. sep 2020

@chrobacik41 takze vsetci sme negativni.....vsetkych co otestovali ako svagrove kontakty, vyse 20ludi, vsetci negativni....dokonca aj jeho manzelka s dcerou, s ktorymi je stale spolu, neoddelili sa

budemmamca
12. sep 2020

@andy03 Tak potom chvalabohu🙂 Aj viete kde ste sa mohli nakaziť?

bubibu
4. okt 2020

@chrobacik41 prosím tá aj ste nejako dezinfikovali potom dom? Lebo muz je v karanténe, zajtra ide na testy. My sme s ním neboli, ale plánujem zajtra večer prísť domov. Tak či to vydezinfikujeme? On by ostal v jednej izbe izolovaný dokym neprídu testy

chrobacik41
4. okt 2020

@bubibu ja som nosila so.sebou sprej s dezinfekciou a striekala som , ale ja som chodila len s jednej izby a na wc cez chodbu a do kúpeľne a vždy som vystriekala. Do žiadnej inej miestnosti som nechodila, ale prvý týždeň som skoro ani nevstavala z postele to mi bolo zle, takže asi tak. Držím palce , nech všetko dobré dopadne.

bubibu
4. okt 2020

@chrobacik41 ďakujem . Hlavne , že to máš už za sebou, keď si mala taký zlý priebeh. Verim, že bude negatívny. Tak zajtra všetko pre istotu vydezinfikuje a snáď bude dobre. Ďakujem

1975renca
4. okt 2020

@ajka0207 takmer pri každej nemocnici by mali byt stany na testovanie ludí,čo prišli do kontaktu s pozitívnou osobou,ak bude kontaktovat obvodnú lekárku,tak na základe jej odporučenia sa može ist dat testovat bezplatne do tychto provizórnych zariadení,ak nie je indikácia,test tam urobia a zaplatí si,treba zistit kde na okoli takto testuju a informovat sa o postupe

ajka0207
autor
5. okt 2020

@1975renca neviem presne k čomu si mi to písala. Ja som otvorila diskusiu v case keď známy dostal presný termín kedy prísť.

1975renca
5. okt 2020

@ajka0207 aha, prepáč, to asi nebolo tebe😉

Strana
z3