Prečo sa tak dlho čaká na testy na Covid?
Ahojte, chcem sa opýtať, známy sa utorok dozvedel že je "blízky kontakt" pozitívne testovanej osoby a teda má ísť na testy. Na tieto testy pôjde v nedeľu. Mne to pripadá neskutočne dlho, keď media tvrdia že máme dostatočne kapacity na testovanie. Vie mi niekto vysvetlit, prečo sa čaká tak hrozne dlho?
@chrobacik41 takze vsetci sme negativni.....vsetkych co otestovali ako svagrove kontakty, vyse 20ludi, vsetci negativni....dokonca aj jeho manzelka s dcerou, s ktorymi je stale spolu, neoddelili sa
@andy03 Tak potom chvalabohu🙂 Aj viete kde ste sa mohli nakaziť?
@chrobacik41 prosím tá aj ste nejako dezinfikovali potom dom? Lebo muz je v karanténe, zajtra ide na testy. My sme s ním neboli, ale plánujem zajtra večer prísť domov. Tak či to vydezinfikujeme? On by ostal v jednej izbe izolovaný dokym neprídu testy
@bubibu ja som nosila so.sebou sprej s dezinfekciou a striekala som , ale ja som chodila len s jednej izby a na wc cez chodbu a do kúpeľne a vždy som vystriekala. Do žiadnej inej miestnosti som nechodila, ale prvý týždeň som skoro ani nevstavala z postele to mi bolo zle, takže asi tak. Držím palce , nech všetko dobré dopadne.
@chrobacik41 ďakujem . Hlavne , že to máš už za sebou, keď si mala taký zlý priebeh. Verim, že bude negatívny. Tak zajtra všetko pre istotu vydezinfikuje a snáď bude dobre. Ďakujem
@ajka0207 takmer pri každej nemocnici by mali byt stany na testovanie ludí,čo prišli do kontaktu s pozitívnou osobou,ak bude kontaktovat obvodnú lekárku,tak na základe jej odporučenia sa može ist dat testovat bezplatne do tychto provizórnych zariadení,ak nie je indikácia,test tam urobia a zaplatí si,treba zistit kde na okoli takto testuju a informovat sa o postupe

@budemmamca my s deťmi nie, manžel mal mierne