icon

Prestala som dojčiť a mám hroznú tvár a aj jazyk

12. dec 2022

Ahojte, chcela by som sa opýtať či niekto nemá skúsenosti s takýmto stavom- viď foto. Problémy začali cca pol roka dozadu,po tom,čo som prestala dojčiť najmladšiu dcérku,odvtedy mám v strašnom stave tvár, jazyk sa pridal ako bonus 😥 mám autoimunitné ochorenie štítnej žľazy -znížená funkcia,môže to mať súvis? Alebo je to hormonálna záležitosť? Či zo stresu? Potravinová alergia? Niečo som našla na internete, robila som si domáci test na intoleranciu lepku-negativny a tiež na prítomnosť helicobactera-taktiez negatívny. Ide mi o to,či má niekto osobnú skúsenosť. Samozrejme zvažujem aj návštevu lekára,ale v dnešnej dobe kedy najradsj všetko vyšetrujú cez email,si človek hľadá spôsob ako si pomôcť aj sám...vopred ďakujem za rady a skúsenosti 🙏 samozrejme rôzne "zaručené" prípravky na problematickú pleť mi nepomáhajú....

Prestala som dojčiť a mám hroznú tvár a aj jazykPrestala som dojčiť a mám hroznú tvár a aj jazykPrestala som dojčiť a mám hroznú tvár a aj jazyk
sojorez
12. dec 2022

Mne to robi mlieko. Kvoli ekzemu dojceneho syna som drzala bezmliecnu dietu a vyrazne sa mi zlepsila plet. Takisto som zrusila vsetky pletove vychytavky, pouzivam iba garnier gel s takou bielou kefkou, zlupovaciu masku a arganovy olej na tvar.

taktotedanie
12. dec 2022

Je to na vysetrenie lekarom osobne nie mailom

janikk54
12. dec 2022

ano, moze byt mlieko, aj sestre sa toto zacalo robit, potom zistila, ze ma intoleranciu. ale takisto si myslim, ze by si si mala rozhodne zajst osobne k lekarovi. a ak sa mozem spytat, ako si si robila domaci test na zistenie intolerancie lepku?

adiacik
12. dec 2022

Moze to byt sposobene aj kolisanim hormonov, co sa tyka pleti. Telo sa postupne vyrovnava s tym, ze uz nedojcite. Ja som mala taku plet takmer rok po odstaveni, teraz je to uz fajn. Sem tam nejaky pupak v zavislosti od cyklu.

autor
12. dec 2022

@janikk54 kúpila som v lekárni sadu na testovanie,robí sa z kvapky krvi 🙂

elia9
12. dec 2022

..mapovity jazyk..aj ja to mám už roky, príčinu neviem🤷pár dní v mesiaci to nemám vôbec, potom sa znovu objavia tie "mapy" a niektoré dni sú ozaj zlé, kedy je to na pohľad fakt škaredé a ešte to aj pri konzumácii niektorých druhov jedla aj trochu cítim..inak ma to neobmedzuje..