Prestup od jedného zubára k inému
Ahojte prosim prestupovali ste od zubara k niekomu inému? Ako to je treba osobne ist pre kartu? Moja mama prestúpila od nášho zubara k inej zubárke a vybavovalo sa to online. Funguje to takto vsade?
@anonym_autor ja som to riešila tento rok. Musela som ísť osobne ku novému zubárovi, ten dal žiadosť o dokumentaciu a potom ku svojej zaniesť a zobrať kartu. Tá bolo až na druhý deň a chcela za vyradenie poplatok. Takže všade to nejde online, ani telefonicky.
My sme to robili tento rok takto: nová zubárka mi povedala že potrebuje dokumentáciu že buď jej to má poslať moja predchádzajúca zubárka na adresu. Zubárka s tým nesúhlasila lebo sa bála že to pošta stratí že si mam prísť pre ňu osobne. Nová zubárka mi potom povedala že stači dokumentaciu doniesť keď pojdem k ním na prvú prehliadku 🙂 takže sa stači opýtať čo vyhovuje obidvom stranám
Nová zubárka si požiadať o výpis z dokumentácie. Pôjdeš do starej ambulancie, podpises papier ze končíš dajú ti výpis. Ak robí ambulancia a poisťovňou lebo na tomto si poisťovňa potrpí. Ak nie nerieš nic. Pripadne sa spýtaj novej doktorky. A keď to máš na opačnej strane slovenská samozrejme ze nie hneď v ten deň.
@anonym_autor od stareho zubara som dostala papier s tym ze k danemu dnu ma vyradzuje z evidencie, vypis z karty a sla som k novemu zubarovi
Nic sme nikde nenosili. Objednali sme sa k novej zubarke, starej sme povedali, ze ideme k inej a hotovo. Stara zubarka este povedala, ze ak by bolo treba nieco, nejaky vypis z dokumentacie, tak to tej novej zubarke posle, ale nebolo potrebne nic. Nova zubarka si urobila panoramaticky rtg a podla toho postupovala dalej s liecbou.
Nic sme nikde nenosili. Objednali sme sa k novej zubarke, starej sme povedali, ze ideme k inej a hotovo. Stara zubarka este povedala, ze ak by bolo treba nieco, nejaky vypis z dokumentacie, tak to tej novej zubarke posle, ale nebolo potrebne nic. Nova zubarka si urobila panoramaticky rtg a podla toho postupovala dalej s liecbou.
U nás tak ako pise @diewcatqoo ..len som oznámila že odchádzam aby ma odhlásili. Nový zubár nepotreboval žiadny výpis ani nič. Urobil si rontgen a objednal ma na preventivku. Pred x rokmi som presne absolvovala tieto ceremónie s výpismi a žiadosťami medzi mestami 100km vzdialenými. Teraz nič.
Mne dal nový výmenný lístok, že poprosí vyradiť z evidencie

@anonym_autor ak sa nemýlim, podľa správnosti by to malo byť, že nový zubár vyžiada od starého dokumentáciu. Ja keď som však pristupovala (kvôli sťahovaniu), išla som k starej zubárke, normálne jej vysvetlila situáciu, poďakovala sa, rozlúčila a zobrala kartu.