Prevencia a priebeh kiahní u dospelých

10. jan 2020

Ahojte, ako ste prosím riešili keď ste ešte nemali kiahne a Vaše dieťa ich dostalo? Riešili ste to očkovaním?
Nakazila sa niektorá z Vás od detí a keď áno, aký to malo priebeh u Vás? Ďakujem.

majjjjjka
10. jan 2020

moje deti mali pred mesiacom kiahne. Manzel ani svokra kiahne este nemali a nastastie ich nedostali,boli stale v kontakte.

xela007
10. jan 2020

muž aj jeho dve sestry dostali všetci kiahne až ako dospelý od svojich detí a prežili všetci traja v pohode (horúčky a pupáky ako deti, dokonca dcérka mala omnoho viac ako muž)

dskjhfdlkdjhl
10. jan 2020

Ked ich uz dieta ma, tak sa uz neoplati ockovat. Ja som dostala kiahne od dcery, mala som uz po 40-tke a nebolo to nic strasne, da sa povedat, ze som mala mozno aj miernejsi priebeh ako dcera.

rachel36a
10. jan 2020

Ja aj moj brat sme mali kiahne v dospelosti...v pohhode sme prezili...nic hrozne

zuzik307
10. jan 2020

mala som spolu s obomi detmi pred 3-rokmi...2-3 dni horucky, vyrazky, dalo sa to prezit🙂

lenkakravcova
10. jan 2020

Mala som ich pred dvoma týždňami, od syna.
Neockovala som sa.

tilko
10. jan 2020

Ja som dostala kiahne po 30ke od susedových detí....ani sme sa nestretli osobne...vo vchode sa to dáko pošírilo...😀...kompletne som sa vyhádzala, hlavne na trupe, príšerne ma to svrbelo hlavne v noci prvý týždeň a mala som aj pár dní zvýšenú teplotu....a u mňa bol opačný proces....ja som nakazila syna 😍...takže sme mali zo seba ponorkovú chorobu....mesiac a pol sme boli doma...a ešte taká zaujímavosť...bola som očkovaná

ludmilaka
10. jan 2020

Mala som 38 rokov, akurát som vybavovala očkovanie keď boli u malej v škôlke. Očkovanie som nestihla, kiahne som dostala ja, malá nie (tá až o 2.r. neskôr). Priebeh v pohode, len boli akurát Vianoce 😂. Obsypaná som bola celá, no na tvári ani jedna😂.

miriam1983
10. jan 2020

Spoluziacka na vs ich dostala a teda u nej to malo zly priebeh. Mala ich vela,40ky,bolo jej zle,mala ich aj v ustach,pod vieckami a zostali jej jazvy na tvari,musela chodit na laser. Ale dostala sa z toho.

eliska13
10. jan 2020

Mala som ich v 38 r. a bola som veľmi vyhadzana hlavne tvár a hlava vyrážka na výrazke a strašná únava teplota nie...

andrea_82
10. jan 2020

Muz ich chytil od maleho syna, ked mal 32. Priebeh mal ovela horsi ako maly, mal tyzden 40-tky horucky a aj viac vyrazok.

tinkatinus
10. jan 2020

Ja som mala ako 27 ročná a odomna to dostal vtedy 1,5 ročný syn. Ten bol v pohode ale ja som bola na pohotovosti, ostali mi jazvy, 3 noci som zaspala až o 3 ráno na 2h, nemohla som jest,horúčky som mala asi 4 dní. Akože ja osobne som to mala fakt zle.

katrinka88
10. jan 2020

Ja som si prezila kiahne minuly rok v maji. Syn (2,5r) dostal a presne na 14ty den od jeho vysevu som ich pochytila ja. Mala som 30 rokov 😆Tyzden pred mojim vysevom ma bolelo cele telo,fakt som mala problem vobec chodit a mala som zvysenu teplotu. Prve 4 dni,pocas kt.sa mi rozliezali po tele som sa ledva hybala,strasne ma to palilo a bolelo,co som bola prekvapena,bo som cakala to povestne svrbenie. Po tyzdni mi uz bolo lepsie,ale mala som ich doslova na kazdom centimetri svojho tela. Celkovo som nevystrcila paty z domu mesiac,ale u nas to jednoznacne lepsie zvladal syn ako ja. ✌

nenne9
11. jan 2020

Kiahne som dostala od detí ako au-pair ked som mala 24 rokov.prvy den som sa citila fyzicky slaba malatna a psychicky zle...nevedela som co mi je bola som zmätená.na druhy den vysyp..dost veľa aj na tvári.strasne to svrbelo ale inak pohoda.brala som velke davky C vitamínu.preslo mi to velmi rychlo a okrem par dnoveho svrbenia uplna pphoda

janage
11. jan 2020

U nas dostal manzel od deti, jeho mama svatosvate tvrdila ze ako dieta ich uz mal. Dostal okamzite antivirotika a priebeh mal velmi mierny. A tiez sme zistili ze ak prvy priebeh v detstve bol velmi slaby tak nie je az take nezvycajne ich dostat druhykrat

janage
11. jan 2020

A este ak uz si bola v kontakte s niekym kto ma kiahne akutne tak to ockovanie nestihas. Ja som chcela mladsiu zaockovat lebo mala velmi zly ekzem a uz kozna povedala ze zbytocne. Dostala od starsej presne o dva tyzdne a priebeh mala strasny. Dostala aj ona antivirotika ale nie od zaciatku ako manzel (lebo tie prve tri dni este vyzerali v pohode). Bez tych liekov neviem co by bolo. Hlavne na miestach kde bol predtym akutne zhorseny ekzem to bolo zle. A mala vsade. Oci, usi, dole, mala cca rok a pol. Este do oci sme davali atb lebo ze,ak by sa ten osah kiahne vylial do oka tak hrozila vazna infekcia. No ustriehni take male dieta nech si neposucha ked ho svrbi. Kozu sme davali dokopy este mesiac po. Starsia v pohode uplne bez liekov, bez dramatickych priebehov.
Porad sa s lekarkou o moznosti ockovat(tusim je tam viac davok nie len jedna)aj podani pripadnom ativirotik. Lebo vidis kazdy ma iny priebeh.