Prežila som ťažký rok a obávam sa rakoviny?
Ahojte. Hladam trocha utechy. Nemozem ani spat, nedokazem uz triezvo rozmyslat. Prezila som velmi tazky rok. Ale nejako sme to prezili, prezivame. No teraz.. mam takmer vsetky priznaky rakoviny. Chodim po vysetreniach, vycitam si ze som veci nerobila inak, lepsie, je mi to vsetko tak velmi luto. Viem, ze by som nemala vopred stresovat, no ale neda sa to. Aj sa mi dnes snivalo, ze to potvrdili. Keby sa tak dal cas vratit 😔
tie bolesti co popisujes mozu byt aj pankreasom,a j ked ten boli skor v strede. no teoreticky moze bolest vystrelovat. poznam viac ludi s pankreatitidov. vcelku casto sa vyskytuje.
co sa tyka nocneho potenia, to byva pri mnohych ochoreniach. jednoducho ak organizmus nie je v pohode, obzvlast ak mozu chybat zivny, taketo priznaky to mat moze. aj chronicke infekcie, teoreticky niektore mozu sposobova dokonca ja zvacsenie sleziny a pecene,c o moze sposobovat bolesti a aj potenie.
a co celiakia, bola vylucena? ta moze mat fakt pestre priznaky.
ten necht, to nie je teda len deformacia nechta,a le aj celeho klbu. pricin moze byt opat vela,a j reuma, hoci tam je skor vyskyt na viacerych klboch.
no kazdopadne, stale je to len hadanie. treba pockat na vysledky.
a teda probiotika, ci prebiotika uzivas? a co konkretne?
a vlakniny mas dost?
@autor ja som nemala len bolesti. Ja som mala neskutočné bolesti, ktoré trvali minimálne 5 rokov. Neviem či si niekedy mala kyselinu a zažila reflux, ale koľko krát som sa o 3 ráno prechádzala po byte a rozmýšľala či si nejdem volať 112. Tie bolesti sa vraj dajú prirovnať k infarktu. A začalo mi bývať aj zle na vracanie, pred jedlom, po jedle. Bolesť na lačno keď máš kyselinu to je ako keby ti niekto vypaľoval dieru do žalúdka a z tej kyseliny vzniká barretov pažerák (rakovina, nevyliečiteľná) ....Helikobaktera nemám
Rakovina je zákerná v tom že je tichá, preto ju väčšinou nájdu len náhodne, alebo až vtedy keď je neskoro..
Ja som nemala ani potenie ani nič a to som už bola v treťom štádiu ..To že bola chorá tvoja mamka, ty chorá nemusíš byť. Treba byť obozretný, chodiť na vyšetrenia, ale treba si upokojiť aj myseľ, lebo človek si aj vie veľa nahovoriť. Keď sa budeš báť, nahovárať si zlé, oplakavať a lutovať sa, ničím si nepomôžeš. Ja som čakala mesiac na výsledky s tým že už mi bolo naznačené že to vyzerá zle. No uvedomila som si že keď budem psychicky v prdeli nepomôžem si tým. Prijala som to a rozhodla som sa že sa z toho proste dostanem. Teraz keby ti prišli na to že si ozaj chorá tak čo sa stane? No nič, pôjdeš sa liečiť a život pôjde ďalej ..
Prepáč, ale mne je to trošku vtipné ako sa ľutuješ a ešte nikde nič..
@majamat celiakia bola vylucena ano. Probiotika adult dophilus, potom niekolkokrat som mala kuru z Mastichy, tam su tiez probiotika. To mi velmi pomahalo. Vlakniny som nemala tolko, kolko by bolo treba.
@dominikamacakova aha tak chapem😳. Uf. ako si to vydrzala 5 rokov? Preco si nebola skor na vysetreni? Alebo aj po vysetreni to este dlho trvalo?
@dharmasanata Som rada, ze som ta pobavila. Na onkologii stretavam mnoho ludi, starych, mladych. Im velmi do smiechu nie je. Kolko rokov si mala ked ti to zistili? Mas deti? Boli male? Aku zodpovednost si mala aj voci ostatnej rodine? Ale nemusis mi odpovedat. Mozno sa lutujem? Co ja viem, moze byt. Zdravotne sa nemam dlho dobre, ale navonok to nedavam najavo a ludi okolo seba svojimi problemami nezatazujem. Je uzasne ako si sa z toho dostala, zabojovala a bola silna psychicky. Nie kazdy to tak vie. A zelam ti len vela zdravia.
ta vlaknina je dost dolezita. v strave mame strasne malo vlakniny a tomoze robit fakt problemy.
zabudla som napisat. zrasty zistili peraciou, bola to gynekologicka operacia z ineho dovodu, ale teda nasli mi tam aj tieto zrasty, dokonca v maternici myomy, hoci na sone nebolo absolutne nic.
Mam podobne bolesti ako ty,uz niekoľko rokov, strieda sa obdobie kedy je lepšie a kedy horsie.Testovali ti stolicu na elastazu? Prípadne neberies tráviace enzýmy (Pangrol,Kreon...)?
@simisi nie, nerobili ziadne testy zo stolice. Jedine co som si za svoje dala robit boli testy u obvodnej na okultne krvacanie ktore bolo negat. Traviace enzymy neberiem.
@simisi teraz citam co to je. To je az neuveritelne, ze mi nikdy taketo testy neodporucili. Pritom kolko je moznosti. Teda mam uz urobene aj po vlastnej linii, ale keby som vedela o tomto, dam si to spravit.
Elastazu si vieš tiež dat urobiť v laboratóriu po vlastnej osi, stojí okolo 15 e,ale gastroenterológ ju urobi na ziadanku.Tie enzýmy vyskusaj,ja beriem Pangrol 20000 s jedlom,vies si ich kupit v lekárni bez predpisu,aj tak sa platia.
Nemusíš mi písať tieto kraviny, že ľuďom na onkológii do smiechu nieje, veľmi dobre viem ako sa ľudia na onkológii cítia. A predstav si my sa aj smejeme..🫶 ty chorých len stretávaš, no my s tým žijeme...
myslim ze Ct a MRI je dostacujuce na to aby nieco zachytili. pockaj na vysledky uvidis co bude dalej. chapem ze mala si na mysli CT a MRI brucha
Poznam pripad ,ze bola zuzena cieva,ktora zasobuje organy dutiny brusnej a podobne priznaky boli
@dharmasanata niekedy je mlcat zlato
Alternativna liecba wtf? Dobre ze si tym stracala cas teda a prides tu vyplakavat
Toto ja nikdy na pacientoch nepochopim! Mlady clovek rodina atd a alternativna liecba 🤦🏻♀️ prepac ale taky ludia si zasluzia lopatou po hlave aby sa prebrali
@bublinka1426 na CT ma poslal pneumolog, lebo ako jediny mi prehmatal brucho.. ze aspon ta cast kde mam bolesti tam bude vidno a mri brucha ano, zamerana na pankreas.
@trgypadl to by mohlo byt potom na mri ci ct vidno. O tom som ani nepocula.
@taktotedanie taki ludia co si najskor neprecitaju komentare alebo sa neopytaju a skor pisu svoje domnienky, si taktiez zasluzia lopatou po hlave. K doktorovi na gastro chodim 10 rokov. Za ten cas sa k vela veciam nezmohli a vela som si musela vybavit a zaplatit po vlastnej osi. Alternativnu liecbu beriem vzdy len ako sprievodnu k hlavnej liecbe. Ked si si tu prisla vyhonit ego, tak roluj dalej
Dakujem vsetkym, ktore si nasli cas a venovali mi svoje skusenosti, informacie, so zaujmom pomoct. Vazim si to ❤️
Nie si ta, co sem pise kazdy tyzden, ze ma rakovinu?? Stavim sa, ze hej. Chodi po vysetreniach hore-dolu a vsetko negativne. Smer psychiater.
@stanulienkat nie. My dve sa pozname osobne, ale radsej to tu pisem anonymne, nech zbytocne niektore “mile” zeny nezneuzivaju taketo informacie v inych temach
@stanulienkat a obcas mam pocit, ze by sa psychiater hodil 😁. Ale zatial pomoze obcas psycholog. Cela mamina choroba bola na mne samej, sem tam sa porozpravat s psychologom nie je na skodu
Lebo jedna baba sem kazdy ryzden a diagnostikuje si rakovinu.
@stanulienkat ved ja aj viem o kom asi pises. Nema ona strach aj s tou mozgovou prihodou ze ju ma? Alebo to je niekto iny? Ale tak, pravdupovediac je mi jej luto. Musi sa citi fakt zle a psychiater je viac ako potrebny. A terapia tiez.
Asi hej😂 Ale myslim, ze s mozgovou je druha baba.
Apropo, psychiatra by obcas potrebovala asi kazda z nas.😂
No toto mi vo veľkom pripomína prípad v rodine kedy dotyčná osoba aj pár kg schudla lebo sa nemohla najesť . Pretvajace bolesti aj keď jedla dijetne . Všetke problémi jej urobil helikobakter
@mariska1989 moja kolegyna zas úri celiakii strasne schudla, skoro 40kg, dovtedy baculka, pricom mala celiakiu evidentne roky a mozno dokonca od detstva. v tom case mala asi 38r. nevladala chodit, muz ju musel nosit, prekonala zapal pluc, unikala jej stolica, bola uplne siva v tvari, tazko chudokrvna s tazkym nedostatkom zeleza.
ludia si hovorili, ze ma rakovinu. ono to bola nakoniec celiakia.
samozrejme amla aj dalsie priznaky.
diagnostika celiakie tiez moze byt niekedy arocna, lebo nie kazdy celiatik ma pozitivne protilatky a niekedy sa na to dr moc spoliehaju.
Odporúčam knižku Miluj svoj život (Hayová). ❤
@mariska1989
@majamat helicobaktera nemam, ani celi lebo mne vzdy beru vzorky popri gastrofibroskopii, co je aj hodnotnejsi vysledok ako krv. Ale teda kolegyna to je sila
Zmohli nezmohli nerobia sa vysetrenia ak k tomu nieje dovod
A pokial sa liecis alternativne tak nemam k tomu co dodat
Ja som clovek co hovori vsetko priamo a servitku si pred usta nedavam, nazor som nezmenila lopatou po hoave si zasluzi niekto iny
Je pre mna nepochopitelne sa ist vyplakat na MK - naco? Co ti to pomoze? V nicom…ked sa liecis alzernativne stracas cas, vsugerujes si bludy do hlavy a potom si dvihas tlak zo stresu
Kazdopadne ti drzim palce
@taktotedanie nezamienaj si priamost s hulvatstvom. A co sa tyka sprievodnej liecby akejkolvek, by mnohi aj onkologicki pacienti uz neboli na svete. Esteze mam tu moznost, ze sa stretavam s niektorymi doktormi, ktori sa na medicinu a lieky nepozeraju jednostranne, ale snazia sa pomoct aj inak. Pretoze v prirode je velka sila. Nie je dobre vymenit standardnu liecbu len za alternativnu a odmietat ju. To nie. Ale svet nam ponuka aj ine moznosti ako chemicke lieky, ktorymi si mozeme pomoct. To teba nemusi trapit preco ja sem idem sa vyplakat, lebo taka otupela zena ako si ty to nema sancu pochopit.
No od hulvatstva po tomto tvojom prispevku si tiez neutiekla daleko
Viac nemam k tomu co dodat..nechaj si tu chlacholit ego a posielaj ❤️
Snad ti priroda pomoze 🫶🏻

@trgypadl mam aj bolesti. Tiahnu sa vlavo hore odbpupka tak 5 cm az smerom k rebram a obcas aj dozadu. Boli vzdy po jedle, teraz su uz hocikedy. Nie velke, ale take otravne. Niekedy ak som jedla veceru neskor, tak som sa zobudila na obrovsku bolest v lavom boku, az akoby krc a pomaly som sa musela otocit na druhu stranu aby sa to uvolnilo. Ked nejem vecer neskoro a blbosti, tak to v noci nemam. + vsetko ostatne co som pisala ake priznaky, ale asi hlavne to nocne potenie z tych priznakov je okrem travenia take najviac na zvazenie. Nevieme s dr prist na to ze z coho to je
@kristie571 100% suhlasim ze s psychikou u mna treba pracovat. Celkovo mam stastny zivot, zdrave deti, dobreho muza, mame sa velmi dobre. Ale tieto zdravotne veci ma dostavaju a ta mamina rakovina tiez. Je super ze si prisla na to co ti je a ze sa mas fajn. Upratana hlava je velakrat najviac.
@majamat dakujem ze si sa rozpisala. Zrasty pripadaju do uvahy. V strave, dietach, celom tom fungovani, mikrobiom atd sa celkom vyznam. Mame prisli na raka skrz bolesti. Ale ked dosrzovala dietu, mala sa lepsie. A to uz bolo pritom 3. stadium. Inak jej nebolo nic. Aj klince mohla zjest mesiac pred diagnostikovanim.
Ten necht je na jednej strane prepadnuty a cely klb akoby napuchol je tam taky hrbol. Uz to skoro neboli, ale uz prst nezohnem ako predtym.
Verim tomu ze ludia z dedin su na tom lepsie. Predsalen pestuju si svoje ovocie zeleninu, zivot je trocha pomalsi, vzduch cistejsi, urcite sa stravuju viac doma.
Ako ti vyriesili tie zrasty? Operaciou vsak?
@veselo_neveselo dietu mam ovela dlhsie, ja uz roky nemozem niektore veci jest. Ale takuto velmi prisnu mam dva tyzdne cca. Plus SIBO dietu mam uz druhykrat, ta trvala niekolko tyzdnov. To spojenie crevo stresy.. ako som pisala vyssie, musim na tom pracovat, ved k psychologovi aj obcas idem. Nie je mi to cudzie, sportujem, smazim sa vyvetrat si hlavu a tak. Ale niekedy to dolahne