icon

Príčiny tráviacich záchvatov: Je káva vinníkom?

stelly652
27. máj 2025

Ahojte ľudia idem k vám si po radu a chcel bi som vedieť aj vaše názory,dôvody a príčinu týchto problémov aké prežívam ja a či ste mali niečo takéto podobne čo ja.Minulý týždeň bol hrozný až desivý čo sa stalo?..bolo všetko v ok po obede v utorok mi bolo fajn nič som nepociťoval žiadne chvenie nič lenže okolo pol piatej večer nebolo mi všetko jedno dostal som silný záchvat 😢 nebol nikto pri mne ak som sa prebral zistil som že všetko som mal poshadzované veci na zemi a ešte som sa zotavoval stoho záchvatu viem že som niečo robil so zipsom ale nevedel som nič 😢 po tomto záchvate som neustále chodil na veľkú potrebu nespal som vôbec celu noc ešte stále rýchlo mi bilo srdce druhy deň som dostal svalovicu zato mohol to biť silný záchvat krčovity?..😢 ..Lenže ja som pil veľa kávy a silnej tie krče a záchvat mohla privolať aj kava?...nadmerne pitie kofeínu? a zápchu?...užívam Diazepam mam strach,že zas to príde je to od nadmernej kávy vyvolané? Povedal som to rodičom ale až druhy deň už som stoho všetkého zúfalý 😢😕...Ma niekto takéto problémy s trávením?...

balerina2025
27. máj 2025

@stelly652 kava je velmi velmi velmi zla na zaludok, najhorsie je na lacno, hned rano, bez jedla. kazdy zaludkar, by mal kavu velmi obmedzit.

btus
27. máj 2025

v prvom rade skús vynechať kávu. Vyskúšaj cca týždeň nepiť kávu, či sa ti uľaví. Urob si miesto nej radšej čaj. Ak už bez nej nevieš existovať, tak si ráno jednu daj a jednu možno ešte po obede ( nie poobede). Ale nikdy nie na prázdny žalúdok.

balerina2025
27. máj 2025
@btus

v prvom rade skús vynechať kávu. Vyskúšaj cca týždeň nepiť kávu, či sa ti uľaví. Urob si miesto nej radšej čaj. Ak už bez nej nevieš existovať, tak si ráno jednu daj a jednu možno ešte po obede ( nie poobede). Ale nikdy nie na prázdny žalúdok.

@btus a ja roky ....krava...a bolel ma zaludok a kyselina...😔

btus
27. máj 2025
@balerina2025

@btus a ja roky ....krava...a bolel ma zaludok a kyselina...😔

@balerina2025 ja som prestala piť kávu pred 4 rokmi. A vôbec mi to nechýba.

simca06022011
27. máj 2025

taky zachvat ze si skoncil na zemi, pozhadzoval si veci = to si akoze odpadol? alebo nieco ako epi zachvat? ako nic v zlom, ale toto nie je nic od zaludka, skor neurologicke a mal by si sa poradit s lekarom.
Ano z kavy ti moze bit srdce a mozes chodit aj na wc - ale zvacsa podla mna z nej prehana a nie zapeka. Ale tak... tazko povedat, mozno si bol dehydratovany.
Aj kava a zaludok je diskutabilna, niekomu vadi a inemu nie, ten ktoremu vadi, ju proste na lacno pit nemoze. A dost je podstatne co je to "vela" kavy a akej...

simca06022011
27. máj 2025

citujem z netu: "Kofeín môže pri určitých ľuďoch, vrátane tých s epilepsiou, zvýšiť riziko záchvatu. Kofeín stimuluje centrálny nervový systém, čo môže pri zvýšených dávkach alebo citlivosti spôsobiť záchvat"

balerina2025
27. máj 2025
@btus

@balerina2025 ja som prestala piť kávu pred 4 rokmi. A vôbec mi to nechýba.

@btus ja si davam ale az najedena

kristina_969
28. máj 2025

Dobrý deň prajem 😊 kľudne mi napíšte správu, som zdravotná sestra a viem vám pomôcť 🙏