icon

Priebeh ochorenia Covid-19

1. nov 2020

Ahojte prosim aky ste mali priebeh ochorenia? Kolko dni vas to drzalo? Stalo sa vam aj take ze uz sa zdalo ze je dobre a znova sa to vratilo?

ajka0207
5. nov 2020

@majamat čiže ak má nenakazil doteraz tak už má nenakazi?

majamat
5. nov 2020

@ajka0207 uz by nemal. samozrejme vychadzam z toho, co koluje na nete. preto sa po 10dnoch karanteny moze ist do prace. no uz by bolo fajn, keby sa naucili zistovat, ci virus este zije, ked najdu niekde jeho RNA. lebo vo vytere sa moze najst este udajne kludne ja po 2m, no aj napriek tomu uz nemusi byt zivy, a udajne ani na povrchoch zas tak dobre nepreziva.

ajka0207
5. nov 2020

@majamat no veď to, že ťažko vedieť exaktne pravdu, človek vie len to čo prečíta. A on pôjde znova na testy, ak bude dlho kaslat, či ako? Ja tu čakám horšie ako na smrť. Lebo tri týždeň s chorým v jednej posteli a nič mi nie je, tak stále čakám či ešte príde niečo čo nie.

majamat
5. nov 2020

@ajka0207 no kedysi robili kontrolne testy, teraz nerobia,a k sa stav komplikuje, tak potom treba urobit podla mna to, co pri beznej infekcii, riesit komplikacie. cize kasel na plucnom,. no neviem kto ho vysetri, fakt je, ze kasel moze dlho pretrvavat pri kazdej infekcii a casom prejde. kasel je prejav infekcie dychacich ciest a teda az zapalovych zmien, ktore tam nastanu aregeneracia trva urcite dlhsie ako par dni.

ajka0207
5. nov 2020

@majamat nám by ani nevadilo že kašle, on je taký "kašľavy" typ. Len to že aby nebol infekčný.

majamat
5. nov 2020

@ajka0207 je jedno ci kasles, ci nie, infekcnost sa od toho neodvodzuje. infekcni sme len obmedzenu dobu. PCR moze mat clovek pozitivny aj 2m, lebo dychacie cesty sa cistia,a le tie viruzy su uz mrtve. v labaku sa nevysetruje cely virus,a le RNA kyselina, jej pritomnost, co je cast virusu a to tam moze byt aj z mrtveho, cize vyter ti neposkytne udaj o tom,c i infekcna este si,a lebo uz nie.

ajka0207
5. nov 2020

@majamat a keby šiel na antigen, to by malo väčšiu výpovednú hodnotu?

majamat
5. nov 2020
majamat
6. nov 2020

jaj boze,a koze nechapem. nemam vela priznakov, cize v pohode, ale takto dlho?
8den co mam priznaky a teraz TT - 38,3°C

ivaivusa
11. nov 2020

@majamat ja som to chytila pred mesiacom a stale nie som uplne ok.priznaky cez dva tyzdne a teraz tri tyzdne po skonceni priznakov som stale slaba,bolest na plucach a busenie srdca.. :/

majamat
11. nov 2020

@ivaivusa no veru ,a ni ja sa uplne Ok necitim. 10dni som mala teploty. zacalo to hned prvym dnom, mala som cez 38°C a deviaty den tiez. dnes je to 13den, kaslat som zacala az po tyzdni. nie je to ten covidovy kasel, ale skor taky ten moj chornicky, no horsi. rano soms a zobudila s tym, ze som cela dolamana a strasne zle mi travilo. mam aj normalne malo zal. kyseliny a dnes to bol extrem. dala som si mandarinky, taky ten kysly cukor, co mi zostal sz tych kyslych zelatinovych cukrikov, potom 2 Pancreolany. a po tejto yslej nalozi sa mi konecne nastartovalo travenie. cez den uz to bolo lepsie. a rano a vecer mam upchyty nos, hoci vyslovene nadchu nemam. no k tomu mojmu stavu mi dopomohli aj hormony. predvcerom som dostala ms. no mam problem sa z toho vyhrabat.

romanacka
11. nov 2020

Cez koronu som aj ja dostala menštruáciu, čo sa mi podpísalo asi hlavne na únave, no najdôležitejšie je veeeeľa piť. Podľa informácii od zdravotníkov, tak covid doslova vysuší organizmus, z toho sa pridružujú aj ďalšie choroby ako problémy s trávením, hnačky alebo zápchy, veľa starých ľudí zomrelo akoby aj na nefunkčnosť čriev. Preto sa snažte nalievať do seba vodu.. a prajem vám nech sa už len polepší...

majamat
11. nov 2020

@romanacka pijem dost, nastastie som mala celkom velky pocit smadu, hlavne pri horuckach.

ivaivusa
11. nov 2020

@majamat veru upchaty nos bez nadchy mam dodnes a svrbi ma strasne koza :/ asi to chce cas ,nie ako pri beznej chorobe ked je clovek o tyzden uplne ok.. a tiez som bola ako na hojdacke,dva dni uz dobre a treti den zle a zas tri dni dobre a zas dva dni zle..

majamat
11. nov 2020

@ivaivusa uplne najdolezitejsie je, ze hoci takto, ale aj tak k zlepseniu dochadza. aj ked to dlho trva, ale dolezite je, ze to to ma takyto vyvoj a nezhorsuje sa to.

ivaivusa
11. nov 2020

@majamat ano,pluca ma sice zacali boliet az tak cca po 3 tyzdnoch a aj to busenie srdca a triaska je celkom desiva ale znama to tiez mala a cca 6 tyzdnov od konca choroby jej preslo,uz asi 4 dni sa citi ok.tak dufam aj ja.

nemetka
23. jan 2021

Prosííííím. Ľudia je tu niekto kto má niekoho z blízkych na plucnej ventilácii. 😭😭😭 Potrebujem sa poradiť . Ďakujem

red_cat
27. jan 2021

@karollka21 ahoj..kolko dni Ti nakoniec trvali horucky?:( aky bol dalsi proebeh? Uz si fit?

karollka21
27. jan 2021

@red_cat horucky 10 dní non stop, v jednom kuse, aj po podaní liekov. Bolel má celý človek, neexistovala poloha, v ktorej by sa dalo oddýchnuť ( a bola som v 6.mesiaci, takže ani na bruchu vôbec nehrozilo ležať). Najhoršie boli zimnice, bála som sa, že bábo vytrasiem. Prešlo to celé na 12.den. A čuch nemám dodnes, jedlo necítim vôbec, len intenzívnu chémiu (čistič wc, prášok na pranie).

dubro
28. jan 2021

@miriam11 Ahoj, vratil sa ti uz ten cuch a chut? Sk ano, za aku dobu? Mas este ine potiaze? Kolko dni si mala horucku ( nad 38,5?)

dubro
28. jan 2021

@ivaivusa ako ti je teraz? Mas este nejake potiaze? Vratil sa ti cuch? A kedy? Mala si v prve dni po prvych priznakov aj horucky?

dubro
28. jan 2021

@karollka21 a teraz ako? Babo uz na svete a vsetko v poho?

dubro
28. jan 2021

@blumie ahoj, mas este nejake priznaky? Kedy sa ti vratil cuch a chut?

blumie
28. jan 2021

@dubro nemam ziadne priznaky, mne sa vratil cuch a chut po 10 dnoch.

miriam11
28. jan 2021

@dubro stratila som len chuť. Som 3 mesiace od ochorenia a chuť sa vrátila čiastočne. Zostala na 1 úrovni. Čuch som mala stále. Po 2 mesiacoch od ochorenia sa mi objavil fantomovy pach - cítim občas cigaretový dym, ktorý reálne nikde nieje. Lekári to uzavreli s tým, že mi Covid narušil centrálnu nervovú sústavu, čakám, čo bude. Oni nevedia. Horúčku som mala 1 deň so zimnicou 38,5. Potom 2 dni 37,5. Týždeň ma bolelo celé telo, musela som si dávať lieky proti bolesti. Hlavne v noci som pre bolesti nevedela spat. Mala som aj kašeľ, ale nie silný. Zostali mi však tie následky a neviem ako ďalej, lekári nevedia a ja im prestávam veriť....

tanika
29. jan 2021

@miriam11 buď rada že ti ostali len tieto následky , ja som covid nemala teda neviem možno dom ho aj prekonala ale ja som chronicky pacient . S prinosovymi dutinami a na toto som si postupne úplne zvykla . Postupne sa mi to zlepšovalo ale nikdy Sa mi nevrátil chuť na spať.

dubro
29. jan 2021

@miriam11 ake nasledky? Ze citis cigaretovy dym? V tom ta viem upokojit, na nemeckych forach som medzicasom citala, ze je to obnovou cuchovych buniek. Zrejme si nestrstila cuch na 100% ale iba na 70 alebo tak nejak a preto si si to nevsimla. Kym chutove bunky su receptory priamo na kozi a obnovia sa rychlo, cuchove funguju tak ze davaju signal do mozgu a tak nieco citime, Covid tieto nervove bunky porusi a trva vraj priblizne 3 mesiace kym sa obnovia. Pachy ktore citis su znakom toho, ze ti tieto nervy znova rastu. Vraj treba pricuchavat k prijemnym znamym vonam a kondicionovat tieto nervy na cuch.

dubro
29. jan 2021

@blumie a popises v skratke svoj priebeh? Vek a ako silno si bola nakazena? Kontrolovali uz aj na jar mieru nakazenia virom cez pcr?

miriam11
30. jan 2021

@dubro ale ja som čuch nestratila vôbec, len chuť. Podľa mňa nieje normálne cítiť niečo, čo nieje reálne. Je to riadne cez... Ale čo mi ostáva? Jedine čakať, že to prestane, čakať ci sa vráti chuť a dúfať, že nič ďalšie sa neobjaví. A môžem sa z vysoka vykašľať na štúdie, dristy o tom ako sa co zistilo. Potrebujem normálne žiť. Bez chute neviem ani variť poriadne, neviem s pôžitkom už jest. Mam tohto plne zuby, nie som to proste ja. Kto nezažil, nepochopí. A do toho pocit, že sedíš v zadymenom priestore. No relaxuj, oddychuj. Normálne to nieje, preskočilo mi.

majamat
30. jan 2021

@miriam11 pred rpkom som bola chora. zacalo to kaslom, ktory trval 2t, najskor suchy, potom vlhky, ale este som nebola ani unavena,a ni ine priznaky som nemala potom 3t sa pridala bolest hrdla,nadcha a postupne sa mi cuch oslabil a citila som tiez taky zapach v nose,a koby sigaretovy dym, ci nieco zatuchnute. nemohla som k dr. hned, tak to trvalo, az na zaciatku 3t som sa tam dostala a aj na krcne. dostala som ATB a na 3 den to uz bolo lepsie. v tom case som sa uz citila byt chora. mam polyp v prinosnej dutine,ktory mi ale nerobi vobec problemy, akutrat pred tym rokom som tozrejme mala zapalene. co ej zaujimave, CRP som mala v norme, ale pri dutinach ani vysoke nebyva, predtym nez mi nasli polyp som mavala CRP len meirne zvysene nad normu a na rtg vysiel masivny zapal dutin. a to som nemala vobec ziadne priznaky a to CRP som mal vyssie uz velmi dlho.
a teda je to vlemi neprijemne. pri covide som necitila vobec nic a to bolo o nieco lepsie.