icon

Problémy s kontaktnými šošovkami v ľavom oku

oblecko_s
3. júl 2025

Dobrý deň, už si neviem poradiť s týmto problémom. Už od začiatku ako som začala nosiť kontaktné šošovky ma vždy škriabalia šošovka len v ľavom oku. Neškriabe ma hneď, ale až po nejakom čase a vždy len v ľavom oku. Vyskúšala som aj inu značku šošoviek a je to stále to isté. S týmto problémom som sa obrátila aj na moju oftamologičku a povedala, ze tam nie je dôvod na to aby ma škriabala v oku a dala mi len kvapky na zvlhčenie oka a proti alergii. Používam to už asi dva týždne, ale stále to neprestava. Máte niekto skúsenosti s týmto problémom? Poprípade nejaké rady alebo tipy čo s tým? Extrémne mi to komplikuje život.
Všetkým ďakujem za rady a pomoc 🙂

petracandle
3. júl 2025

@oblecko_s mala ale mne stačilo zmeniť značku. Respektíve 2 som vyskúšala

taktotedanie
3. júl 2025

@oblecko_s bud dalsiu inu znacku alebo jednoducho su ludia co netoleruju

pentium3_net
3. júl 2025

@oblecko_s To znie akoby si na tom ľavom oku mala iné zakrivenie rohovky a potom ti tá šošovka neprilieha dobre. Možno si daj opätovne zmerať cylinder či ho nemáš iný na tom oku.

taktotedanie
3. júl 2025
@pentium3_net

@oblecko_s To znie akoby si na tom ľavom oku mala iné zakrivenie rohovky a potom ti tá šošovka neprilieha dobre. Možno si daj opätovne zmerať cylinder či ho nemáš iný na tom oku.

@pentium3_net vsetko pod jeden cylinder sa do sosoviek nezapocitava
Moze to byt aj samotnou anatomiou daneho oka
Ak ma niekto cylinder neznamena, ze je sosovka vyraznejsie ineho tvaru ako ta druha , to niesu ako o cislo mensie topanky