Problémy s pleťou a vlasmi rok po pôrode

spolumatka
8. nov 2020

Ahojte žienky,
Ak sa môžem obrátiť na skúsenejšie. Od jakživa , aj cez pubertu som nemala nikdy problémy s pleťou ani počas tehotenstva .Pred menštruáciou sa vyhodili 2/3 pupienky ,to bolo všetko .Ale momentálna situácia ma desí . Čelo a vlastne aj celú tvár mám pokrytú vyrážkami , nie je to akné ani nič bolestivé , klasické vyrážky jednoducho. Pred nedávnom som začala vyčesávať vlasy,že po gučiach...
Kozmetiku som nemenila , uterák na tvár zásadne čistý to isté obliečka na vankúš ..
Máte nejaký zázrak čo vám na to pomohol ?
Samozrejme sa chystám k obvodnému na testy - krv či nejaké železo/vitamíny nechýbajú zatiaľ však chcem tiež riešiť situáciu.
Nejaké vitamíny , mastička ,maska čo vám pomohla?
Ďakujem

kubkovamama
8. nov 2020

@spolumatka ahoj,niečo podobné som mala po 2hom pôrode,po prvom skôr naopak,to boli vlasy super.Vyrazky u mňa prišlo po rok a pol kojeni klasické akné,ale to bolo kvôli ukončeniu kojenia,kým sa hormóny upravia dlho to trvá.Vlasy padali hrozne.Kozmetika len prírodná,biooleje čo používam už stále a kúry gynexom.Ziadne farbenie,laky a tuzidla,fén iba občas.HAK som nechcela brat.Ale železo si pamätám,že mi gyn.predpisala a Zinok+selén.Cca do pol roka sa to spravilo.Takze ten rok a pol po pôrode to chcelo čas.

brita7777
9. nov 2020

Vitaminy, B12 prip B Forte, Magnezium, Zinok s vit C a prip si daj spravit odbery, ci mas zelezo v norme, hemoglobin atd..a tiez by som si dala skontrolovat stitnu zlazu. Vyrazky mozu byt zo stresu, ak este kojis v noci nevyspatie atd. Plus jedlo, ak ješ malo zeleniny, mozno vela vysmazaneho, strava to moze byt. Ja som mala len prve 3mesiace akoby akne po porode, ked sa ti cisti telo.

ivka21
9. nov 2020

Mne tiež tak padali vlasy cca 5 mesiacov po pôrode to začalo a zabral sampon masterherb a tinktúra tiež z tej značky. Ja mam tiež teraz dosť akne a mne osobne pomáha používať namiesto krému kokosový olej, ale dá sa použiť aj olivový.