icon

Problémy s prehĺtaním a suchosť v ústach

majamajkuthova
30. sep 2025

Dobrý deň chcem sa opýtať či ste nemali podobnú skúsenosť. Mám zväčšené mandle z ktorými idem na operáciu v januári lebo nemajú skorší termín moj problém je aj ten že ma tlačia no dalo sa to vydržať teraz sa mi pridalo sucho v puse a hrdle ako kedy ma dreli to sucho v puse a na jazyku kde mi nepomáha voda, taktiež sa mi zle prehlta či prehltnem slinu či jedlo stále mám tam tlak a v tom krku mi všetko ako keby ostávalo som veľmi v strese z toho že sa nemôžem najesť aj keď rozprávam tak ma tlači tiež, je pravda že som veľa v strese a boli ma aj krcna alebo mam skor stuhnutý krk ale nejde mi do hlavy to tlačenie v krku a ťažké prehltanie preto sa chcem opýtať či ste niekto také niečo nezažili.

lukbe
30. sep 2025

Nemáš aj reflux?

majamajkuthova
autor
30. sep 2025
@lukbe

Nemáš aj reflux?

@lukbe sem tam sa mi odgrcne ale zväčša len po jedle ale nepali ma ani žaha…

akvi
30. sep 2025

@majamajkuthova zazila som toto ako teenegerka, presne sucho v ustach, mala som pocit, ze nemam sliny vobec, zle sa mi prehltalo, z toho este viac v strese. A zacalo to chorobou, mala som zapalene hrdlo, lenze pokracovalo mi to aj po vylieceni hrdla, mandle som mala v poriadku.. Uzavreli to ako reakciu na stres / prijimacky na SS a ine veci este okolo/. A presne tak to aj bolo, ze problemy skoncili, ked opadol stres.

majamajkuthova
autor
30. sep 2025
@akvi

@majamajkuthova zazila som toto ako teenegerka, presne sucho v ustach, mala som pocit, ze nemam sliny vobec, zle sa mi prehltalo, z toho este viac v strese. A zacalo to chorobou, mala som zapalene hrdlo, lenze pokracovalo mi to aj po vylieceni hrdla, mandle som mala v poriadku.. Uzavreli to ako reakciu na stres / prijimacky na SS a ine veci este okolo/. A presne tak to aj bolo, ze problemy skoncili, ked opadol stres.

@akvi ale áni prehĺtať mi nejde či tabletku vziať vždy cítim že mi to ostane v krku a prehtlanie je vždy čoraz tažšie a som strašne mimo z toho

anonym_47fd71
30. sep 2025

Reflux sa počas stresu zhoršuje, stiahnuté svaly v žalúdku ti vytlačia kyselinu do pažeráka - krku a spôsobia opuchnutie hrdla. Daj si niečo na ukľudnenie magnézium... ak to nepomôže daj si predpísať u obvodného lieky na ukľudnenie a nasaď antirefluxnú diétu.

1stefi121
9. okt 2025
1stefi121
9. okt 2025
@majamajkuthova

@akvi ale áni prehĺtať mi nejde či tabletku vziať vždy cítim že mi to ostane v krku a prehtlanie je vždy čoraz tažšie a som strašne mimo z toho

@majamajkuthova tablety ja mam už v prášku alebo drvim. Neprehtnem

1stefi121
24. nov 2025

@majamajkuthova ja idem už na kliniku orl Ružomberok kde riešia prehtanie. Vo štvrtok