icon

Problémy z akné po II. pôrode. Poraďte niečo

ivetkatka197808
7. aug 2011

Vie mi niekto poradit, mam akne od 16-ky, teraz mam 33 rokov a stale problemy uz to bolo lepsie ale po druhom dietati sa to zhorsilo mam plet ako puberticka, co s tym????Este stale kojim vela moznosti nemam vie mi niekto poradit, ku koznej nepojdem lebo ked kojim nepredpise mi ziadne antb. masticky.Pouzivam eucerin pletovu vodu a fucidin krem co mi dala kozna ked som bola tehotna, inak bola som aj na vysetreni hladiny hormonov vsetko je ok.Dakujem za rady...

ikke
8. aug 2011

@ivetkatka197808 obavam sa, ze univerzalny recept neexistuje 😖 mne napriklad pomaha uzivanie D vitaminu (okrem ineho aj podporuje tvorbu mlieka 😉 ) a v poslednom case mi velmi dobre sadla kombinacia vichy cistiaceho gelu normaderm (idealne ten peelingovy) a pletovej vody a kremu nivea pure&natural. a kazdy den cisty uterak na utieranie pleti... 😉

ivetkatka197808
autor
8. aug 2011

@ikke dakujem vyskusam ten D vitamin a ked skoncim s kojenim pojdem ku koznej...,dufam sa to zlepsi,lebbo som zufala..:(

lenitta007
8. aug 2011

ahojky, ja som si kupila celu sadu Eucerin, no asi som chytila nejake zlu reakciu alebo co a este viac som sa vyhadzala ☹ , co sa mi nikdy z kozmetiky nestalo.takze takmer 40 eur vyhodenych na nic a vyrobky mam teraz len tak plne na polici.teraz pouzivam Loreal na citlivu plet a som celkom spokojna, vyskusala som uz tiez od drahej kozmetiky z lekarne po lacnejsie az po masticky od koznej, no od koznej mi dost pomohol Zinerit. a tiez je dobre sírové mydlo z lekarne, nevoni prave najlepsie, ale na akne je dobre. ja sa tiez uz dlho trapim a neviem sa toho navzdy zbavit ☹ prajem, aby sa ti darilo 🙂

olivova
9. aug 2011

@ivetkatka197808 - hmmmm, ja som zacala chodit na lahsie aha kyseliny ku kozmeticke (uz nekojim), problem je , ze je to nakladne, ale chcela som nieco vyskusat - atb masticky a vodicky mi nezaberali...vyhodila som dost penazi a nic z toho....musim povedat, ze som bola 4x v intervale 10 dni a moja plet bola kraaaaaasna...ALE - samo tie financie - nechala som to tak 1,5 mesiaca a vyzeram horsie ako 16-tka...zasa
Ale pochvaluju si aj chemicky peeling u koznej (to su tie agresivnejsie aha kyseliny) - ze vraj je to teda aj na akne (myslela som, ze len na pigmentove skvrny, ale citala som, ze si ho nechavaju aplikovat aj na akne)...

ivetkatka197808
autor
10. aug 2011

@lenitta007 no mne ten Eucerin dost pomahal, vsak ho uz pouzivam 2 roky, tak neviem z coho som sa zacala zasa vyhadzovat, uz som to take nemala,Zinerit a ostatne veci ani to sirove mydlo nepomahalo tak neviem teraz skusam ten D vitamin tak uvidim....

ivetkatka197808
autor
10. aug 2011

@olivova takze ti pomohli tie aha kyseliny?

ivetkatka197808
autor
10. aug 2011

@ikke to D cko je fakt dobre na plet, je tam pisane ze na kosti atd...?

olivova
10. aug 2011

@ivetkatka197808 - no, mne ano, ale naozaj az treti - strvty krat to bolo viditelne...Aj ked prvy raz som sa aspon krasne citila (trosku to ustupilo). Len nesmies kojit (a tusim som niekde citala ze aspon 1/2 roka treba nechat oddych tela, aby si si nesposobila pigmentove skvrny - ale to by ti mohol poradit niekto, kto o tom vie viac).
Citala som diskusiu
http://www.kosmetika.cz/forum/pece-o-plet/kysel...
a prisla som k zaveru, ze si sama teda daku objednam 😀 . mozem potom napisat, ci je to ucinne, alebo zbytocne vyhodene peniazky....Objednala som si ale slabsi odvar - http://www.kosmetika-promeny.cz/zbozi/744/plet/... - aspon pisu, ze je setrnejsia a pred tyzdnom bola lacnejsia 😀
Rozhodla som sa z dovodu, ze mam 32 rokov a skutocne to neprekryjem ani makeupom - vyzeram desne a lieky som sa rozhodla nebrat a vsetky vichy a bioderma atd x kremov - hmmm, nic ( u mna mam licka kraaaasne, trapy ma len celo a brada (ani na nose nic nemam) . Ani zinerit ani atb vodicka u koznej. Mozno to tiez nie je to prave - orechove, ale na moju plet zaberalo...Takze budem sa drzat postupu , aby som sa nahodou nespalila.... U kozmeticky zaplatim za jednu proceduru 33 eur, toto je na dakych mozno 40 a viac ? takze v tom usetrene peniazky urcite su (a vela). Ale vypytovala som sa jej vela, aby to bolo nanesene profesionalne - predsa sa aj trosku bojim 😅

lenitta007
10. aug 2011

@olivova ahojky, kolko asi vyslo jedno to sedenie u tej kozmeticky, ak sa smiem spytat.dakujem

olivova
11. aug 2011

@lenitta007 - hmmm, podla cennika okolo 33e (zasa podla toho, kam na kozmetiku prides, aj ked v salonoch, ktore mali www stranku, bola cena jednotna , prave tych 33, aspon co som pozerala) - ale zasa je v tom aj maska , masaz atd....

ikke
11. aug 2011

@ivetkatka197808 ani to, ze je dobre na podporu tvorby mlieka tam urcite nie je napisane 😉 ved skus a uvidis, urcite to neublizi

ivetkatka197808
autor
11. aug 2011

@olivova ked skoncim s kojenim tak mozno vyskusam, lebo mam 33 rokov a s tou pletou to je hroza, horsie ako v puberte...tiez nechcem brat nejake silne lienky co maju mnozstvo neziaducich ucinkov tak uvidim...

ivetkatka197808
autor
11. aug 2011

@ikke na nete som nasla vyznam D vitaminu a tam pisu ze je dobry na tvorbu mlieka tak ho uzivam 2 dni a uvidim, ako hovoris vitamin mi nemoze ublizit...🙂

meluzinaaa
2. sep 2022

@lenitta007 kyselina salicylova je na akné top. Tiež som toho vyskúšala požehnane a nič nezabralo.