Psychické problémy

2. feb 2022

Ahojte. Je mi ťažko…idem sa trochu posťažovať.
Mali sme veľmi tazke detstvo, mala som zlý vzťah predchádzajúci. Až taký, že mi spustil epilepsiu. Po čase som si našla priateľa a mame spolu dieťa. Vždy mi bývalo tak vnútorne zle, taký nepokoj, zvláštne pocity.
No pár mesiacov dozadu to vyvrcholilo. Príde mi horkosť do krku, ostane mi veľmi zle, cela sa trasiem, srdce mi ide z hrude vyskočiť, potia sa mi ruky, teplo, zima a neustála potreba chodiť na malú toaletu. Keď to na mňa doľahlo tak riadne, tak som nejedla aj dva týždne. Sem tam niečo malé. Vyhľadala som pomoc psychiatričky aj psychológa. Beriem AD. Asi 3 týždeň cca. No mám strach, veľmi veľa rozmýšľam. Nedokážem byť sama s malým doma. Musím byť stále s niekym v kontakte, aby som nemyslela na niečo zle. Dokážem si sama vyvolať tento “stav”. Potom rozmýšľam, či to nie je epilepsia (aj keď má neurologička ubezpečila, že nie) Proste mám veľmi tazke obdobie. Psychológ vravel, že má “dobehla” minulosť, aj keď nemyslím na to. Že podvedome to stále vo mne je. Niekedy rozmýšľam, že prečo práve ja..
Chcem byť dobrou matkou pre malého, plnohodnotne sa mu venovať a nemyslieť na to, že zas budem musieť niekoho otravovať, aby bol so mnou. Bojím sa, že mi je niečo vážne, aj keď sama viem, že má nič nebolí a fungujem normálne. Proste boj s vlastnou hlavou je najťažší.

luccija
2. feb 2022

Pri nástupe antidepresív sa stav a úzkosť môže ešte zhoršiť.Zavolaj psychiatricke bolo by fajn dať k tomu ukludnovak, aby si to tak necítila po cca mesiaci to prejde.To čo si mala predtým sú úzkostné šťavy paničky záchvat je super, že si sa rozhodla liečiť a byť zdrava

autor
2. feb 2022

@luccija Práveže mám pocit, že to “zabralo”. Neviem či to je len v hlave, že mám lieky a je mi lepšie. Teraz, ako beriem lieky, tak mi príde zle. Tak na pár minút a odíde to. Len mám stále strach.
Ďakujem pekne, snažím sa to riešiť. ❤️

luccija
2. feb 2022

Ten strach je úzkosť pominie to, ale bolo by dobré si na to dať ukludnovak.Preto sa aj bojíš byť sama doma

3009
2. feb 2022

Ak budeš dlhšie brať AD prejde tá úzkosť a tým aj ten strach byť sama doma. Buď trpezlivá, všetko bude dobré a budeš normálne fungovať či už s AD alebo po čase aj bez nich. Teraz určite ber AD, to je dlhodobá záležitosť. Ver že bude ti lepšie.

autor
2. feb 2022

@3009 Dlhodobá? Takze nie je pravda, že z pravidla začínajú účinkovať po 2 týždňoch?

believe3589
2. feb 2022

Je super, že si to dokázala. Dokázala si s tým niečo robiť. Toto nedokáže každá žena. Niektoré povedia, že lieky nie. No, nie je na tom nič zlé. Je to ako hocijaká iná choroba. Teraz sú aj lieky, na ktoré nevzniká závislosť. Ver, že všetko bude v poriadku. Musíš vydržať. Stojí to zato. Ak Ti príde zle, skús odpútať svoju pozornosť. Napr. spočítaj koľko je kníh na poličke, koľko kociek na podlahe a pod. Možno je to smiešne ale zaberá to. Snaž sa tešiť z maličkostí. Musíš myslieť TU a TERAZ. Neuvažuje čo bolo alebo bude. Užívaj si túto chvíľu. Ak Ti bude zle, uvedom si že nie si v ohrození života, je to ,,iba,, pocit. Si perfektná mama pre svoje dieťa. Držím palce.

luccija
2. feb 2022

Zacinaju účinkovať po 2,3 týždňoch u niekoho neskôr, ale berú sa dlhodobo aj rok, roky

lucia851
2. feb 2022

Ahoj bolo by dobre vypýtať si na ten strach anxyolitika ale nenavykove alebo antipsychotika. Ja mám skúsenosť s chlorprothixenom a aj tiapridal je super

autor
2. feb 2022

@believe3589 Nie je to smiešne. Je to super pomôcka ako ostať stať nohami pevne na zemi. Robím aj toto, lebo to vážne super pomôže. Ďakujem za pekne slova. ❤️

pa3q
2. feb 2022

Boj s Mysľou a podvedomím je najťažši. Potrebuješ kto ta bude motivovať stále viesť k pozitívnemu myslenie. Človek sam potrebuje veľkú vnútornú silu. Nájdi si kamarátku alebo bútľavu vrbu ktorá ta vypočuje a ti poradí stále.

pa3q
2. feb 2022

Ak chceš tak môžme pokecat.

andreadobrocka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
3009
2. feb 2022

Dlhodobá záležitosť že treba brať AD dlhodobo. Vypýtaj si k AD aj Tiapridal ten ti pomôže na úzkosť.

lucia851
3. feb 2022

@3009 presne tak aj mne pomáha

slovakboy
3. feb 2022

Zažil som to iste. Všetky príspevky tu ti dobre radia. Mne veľmi pomohlo počítať farby a zvuky v byte a potom aj EFT Metoda nájdi si to na internete. A každý večer pred spaním dychaj z hlboka a snaž sa na nič nemyslieť aspoň pár sekúnd. Pokúšajú sa o to pár minút. A ešte pomôže jogove dýchanie. Dlhy pomaly výdych. A ešte pomôže a to veľmi vypnúť telku nepozerať správy hudbu len relaxačnú minimum čítať znížiť počet vonkajších vnemov a oddychovať spať nie však priveľa. A pomôžu prechádzky aspoň 40 minút každý deň a pomôže aj objímať dieťatko ak máte doma zvieratko hladkať ho a celkovo previesť pozornosť na pekne a milé a nie škaredé a zle veci. Neskôr znovu budes schopná vnímať aj zle správy aj hlasnú hudbu atd ale teraz daj oddych hlavičke. Keď cítiš že ti prichádza byť zle tak to rešpektuj a počúvni mozog. Vyciťuj. Neboj sa bude sa to zlepšovať ale vracia sa to v takých vlnách. Vždy ale menších a riedšich. Až to odznie celkom a ostane ti len taká väčšia citlivosť v porovnani s inými ľudmi. To uz potom len treba rešpektovať a zariadiť sa podľa toho.