Psychosomatické svrbenie celého tela
Dobry vecer. Ma niekto z Vas skusenosti so svrbenim celeho tela (bez vyrazky), ktore sposoboval stres, napatie?
eeeee ..neverim ,ze je to psychosomaticke. skor alergia na mlieko - lepok ..alebo nieco podobne.
Mna svrbelo cele telo, ale fakt šialene, ked som.dostala od malého mrle...čiže ak krv je ok, aj bežne vyšetrenia, skúsila by som ešte parazity.
@lamadea to nutne nemusi nic znamenat, ze mas negativne stery ..je to najlacnejsia a najnepresnejsia forma testovania . plno faktorov to nepostihne vobec.
zial taketo prejavy mozu mat milion pricin. chcelo by to najst nejakeho fakt odbornika.
ja by som skusil tu stravu , nejaky cas skus zvysit prijem vitaminov , popripade ..kryokomora ? nikdy nevies . zacni pouzivat len domace mydlo , prestan pouzivat avivaz ..a ako prasok max. lovela . viac mi nenapada. drzim palce.
@lamadea homeopatiu ste skusali? Ak su testy v poriadku, na takyto psychosomaticky problem Vam vie homeopatia velmi dobre pomoct.Bola by skoda, ak by ste tieto prejavy tela, zacali potlacat kremami a liekmi naspat dovnutra. Pokojne mi napiste, ak potrebuje kontakt na homeopata.
@rodinnahomeopatka psychiku sme uz vylucili, svrbiet telo zacalo aj synceka a svrab vylucili.
@lamadea tak je to spolocny zdroj. Nieco co pouzivate spolocne, strava, hygienicke pomocky... ak kojite a zacalo to u Vas, tak jednoducho odovzdatavate povod svrbenia syncekovi. Pozrite sa znovu, ci ste nieco nezacali nove uzivat, jest, pit, kupili novu kozmetiku, nove oblecenie a pod. pred vznikom svrbenia.
@lamadea moja mama mala taketo stavy ked sa starala o chorych rodicov. Kazdy den po praci chodila hned za nimi, raz za cas domov aby obriadila domacnost (boli sme krpci), doma sme ju poriadne nevideli dobrych 9 mesiacov.... nakoniec umrel dedko aj babka, no a potom po pohrebe a po uzavreti dedicneho konania ked z nej opadli vsetky stresy sa svrbenie stratilo. Ona sa vedela hlavne na bruchu a pod prdiami uplne az do krvi skrabat... chodila aj koznej aj imunologicke, obvodnej a vsetky testy negativne takze ano aj psychika to moze sposobit. Co viem ze na to brala a celkom ppmahalo bolo telove mlieko excipial alebo tak dako sa to volalo. To jej predpisovala kozna a vedelo to zmiernit to svrbenie. Drzim palce a hlavne sa treba dat podla moznosti vo najskor do pohody. Pripad e zvazit aj navstevu psychologa. V dnesnej dobe to nie je ziadna hamba. Prave naopak. Moze velmi pomoct...
@lamadea V strede noci vstan, o druhej, tretej, a zasviet malemu na konecnik. Ak tam budu vylezene také malé cervicky, to su mrle. Inak sa často nedajú zbadat, v stolici a tak, pretozer su priesvitné a maličké, cca 0'5-1 cm. Znie to vtipne, svietit si do zadku, ale jedine tak zistis, na com ste 😂
@lamadea Lieky cela rodina, nejake na parazity od Dr. Ja som si vsimlar na letnej dovolenke, ze malý vzdy keď kakal alebo si poskriabal zadok začal kaslat. Mna hlavne večer pred spaním veľmi začalo vzdy svrbiet telo, úplne celé. Ked sme sa vratili, hned som sla k doktorke a malému sa mrle potvrdili, mne nie. Ale viem ze som.ich mala, podla toho svrbenia a celkovo som bola veľmi nervózna, nepokojná...cítila som, ze sa niečo so mnou deje. Po tych liekoch nám to prešlo rýchlo, kontrolný odber uz mal malý ok.
@evora29 davam malemu aj sebe Vermox, lieky na parazity uz druhy den a zatial ziadna zmena. Mam krabicku aj pre manzela pre istotu. Mna posielaju kade tade ale mrle, parazity ich ani nenapadli. Mne to trva uz vyse mesiaca a sem tam sa mi na tele objavi taka mala vyrazka cervena.
@lamadea A ako vyzerajú tie stipance? Máte ich obaja alebo len syn? Ak uz mate nasadeny vermox, skus počkať, v noci uz neuvidis zrejme nic, nakoľko liek zabíja parazity okamžite. Ak to neprejde, tak bud príčina inde, ako v tomto. Intolerancia, alergia na praci prášok, príp.avivaz?..len to by ste nemali obaja. Musí tam byť nejake spojenie medzi vami...

svrbením sa prejavujú poruchy pečene. šla by som týmto smerom a dala si spraviť pečeňové testy.