Rakovina a 3 mesiace života
Ahojte baby, dlhšie mi vŕta v hlave jedna vec. Dosť ma zasiahlo, že známa pred časom zomrela. Až vtedy sa prevalilo, že mala rakovinu, prišla ku gynekológovi na preventivku a ten jej oznámil že už je neskoro. Že má metastázy všade. Samozrejme po vyšetreniach. 40 ročná žena a zrazu tu ostali dve malé deti. Už ju ani neliečili ani neoperovali, vybrala si možnosť dožiť v klude. Z troch mesiacov bolo 5. Samozrejme človek si to hneď premieta na seba a tak rozmýšľam že či je možné, aby nič necítila, nič nezistila že má takéto závažné ochorenie a v takomto štádiu... Dosť ma to vystrašilo
@zuzinapipina a prečo ju teda dostávajú malé deti
Ahojte, sama som onkologicky pacient v remisii a áno je to pravda, rakovina neboli ... mala som krásnu rodinu, šťastne manželstvo a dve deti ... napriek tomu rakovina ... nebolela vôbec a ani som nemala žiadne príznaky a na preventívne kontroly všetkého druhu som chodila vždy ... Tak neviem ... Asi čo je dane tak sa stane a sú naozaj veci, ktoré ovplyvniť nevieme ... Snad treba len myslieť na to, že každý jeden deň treba žiť tak ako keby bol posledný ;)
@eliska13 ano, sú pod tlakom, spoločnosť nas nuti stale k niecomu naháňať, nahanat matierialne veci, peniaze, a nemame čas na seba, rodinu, prechadzky v prirode, padneme vecer unavený, mame zanedbane vnútro, ale hlavne ze budeme mat coskoro nove auto a to nas pohana vpred... Ale musime mat nove auto, aby sme v spokocnosti nieco znamenali, vyzerali lepšie, ohurili, mali,, lepsi" život, žiaľ az nakonci zistíme, že to vôbec lepší život nebol. Život je naruby, treba s tym nieco robiť
@zuzinapipina aj ty si myslíš ze tento svet je ilúzia?
@bibina32 male deti dostávajú rakovinu preto, aby otvorili oci druhým. A co otvori oci zaslepenym ludom viac ako choroba vlastneho dietata? Na nich sa najviac ucime, ich choroby nas bolia viac dokonca nez tie nase, cez deti sa čistíme, otvarame ♥, sme lepší. Choroba nie je trest, je znakom toho, ze nieco treba zmeniť. Pracovať na sebe. Raz mi aj psychologicka povedala, ze aj smrt dietata nie je trestom pre rodicom, je to velka obeta, pretože to dieta cisti rod, zoberie velku časť toho zleho z rodiny, co si dlhe roky nikto nevsimal.. Zanedbaval...
@lucka227
Och presne toto ma pred par dnami riadne trápilo, mala som kolegu práci, mladý človek, 39 rokov, pracovitý, milý 3 deti (1,3,7rocne) nič mu nebolo len sa sťažoval na bolesť krížov, samozrejme ze to nikto nejako extra neriešil veď koho v dnešnej dobe nebolia kríze... Žiadne iné príznaky alebo niečo co by nepovedalo ze je chorý nebolo a nakoniec mu zistili rakovinu pankreasu v poslednom štádiu mesiac života mu dávali v Košiciach na onkológii.... No hrúza nechcem si ani predstaviť jeho pocity a jeho manželku mladá žena s troma malými deťmi.... Je to tak nikto nevie kedy ochorie preventívky sú slabé tam sa nezistí nič ale kto bežne ide na gastro vyšetrenie či je všetko ok? "nikto
Nie som si istá, že je to len o psychike. Veľa šťastných, spokojných ľudí ochorelo. Možno sú v tom veci, ktoré až tak nevidíme. Ked si len predstavíte, že kedysi boli polia s obilím samá burina a teraz čistučké, hneď všelijakým chemickým bordelom likvidujú zelinu a hneď sadia a pod. U nás sa používajú prípravky plošne, čo v iných krajinách sú zakázané....A to je len zlomok všetkého...Ostatné potraviny, mäso dopované....A liečba chorôb je biznis obrovský. To je veľký začarovaný kruh a ani dnes nikto nemôže na 100% povedať, čo túto hnusobu spôsobuje. Je to veľa faktorov v kombinácií asi. Takže naozaj len žit tak, ako keby každý deň mal byť ten posledný. Aby sme potom nemuseli ľutovať, čo všetko sme mohli spraviť inak.
Smutná téma toto, ale v poslednom čase je aj v mojom okolí toho až príliš a preto sa často nad tým zamýšľam.
@caroline_ áno 😊
A potom aby sa človek netrápil a bol šťastný keď má tto všade okoko seba...
@katrinka34 a čo konkrétne máš postihnuté rakom? Inak niekdy ani psychika nepomôže - keď má niekto raka kostí alebo pankreasu, môže byť optimista jak hovado a nepomôže mu to. Možno najlepšie sú na tom sangvinici, lebo tí berú všetko s humorom a potom cholerici, lebo tí bojujú zo všetkých síl.
@lucka227 ale tak zase fobiu z rakoviny mat netreba. Cloveku sa moze stat kopa inych veci a nik nevieme ci sa dozijeme napriklad pondelka... treba si uzivat kazdy den. Co sa tyka diagnozy tejto nastastie zatial ju v rodine nemame ale keby som ju dostala alebo nedajboze niekto blizky najviac sa bojim co urobit ci uzit zvysok zivota si alebo sa liecit a prezit kopu utrpenia s neistym vysledkom.
@tslobik tomuto ja neverim ze chemia a take je na vine. Za mna bud stres a psychika alebo jednoducho sa to siri genmi nakolko ista dedicnost tam je ako aj pri inych chorobach a nik to nevie zastavit alebo kombinacia obidvoch faktorov
@tslobik ale to, že sa Tebe navonok zdá, že človek je stastny neznamená, že hlboko v srdci neukryva bolesť a krivdu. Súhlasím s príspevkom o chorobe duše, moja kamarátka študuje tradičnú čínsku medicínu a práve tá sa touto vetou riadi.
Určite je okolo nás veľa chémie a svinstvá, ale taktiež veľa mamonu a naháňania sa za hocicim čo v podstate vôbec nie je dôležité ...
@marsmykkok ja tomu zase verím. Ale je to kombinácia všetkých faktorov, gény, psychika, stres, životný štýl, škodliviny v prostredí, organizmus človeka a možno mnoho iných....
@zuzinapipina skus to povedat tym chorym ludom v NOU BA ze rakovina je choroba duse a staci si upratat v zivote 😉 urcite sa podakuju... uz tu niekto spravne napisal ze preco potom aj deti. rakovina je prose blbe bujnenie buniek. niekto vyhra v dedicnej loterii, niekto zlym zivotnym stylom, nikto nevie... no slubujem ze ak niektora tuto zahadu vyriesi tak bude slavna 😀
Pridavam svoju osobnú skúsenosť. Moja maminka, a jej sestra zomreli na rakovinu vajecnika. Geneticky mne aj sestre bolo potvrdené že sme zdedili gén. Chodila som.na preventivku. Nemala som žiadne zdravotné problémy, ani po ženskej stranke. Až posledny rok. Nepravidelna menstruacia, neskutočná únava!!!! Dávam tu vykricniky. Naozaj keď sa aj bavím s mojimi kamaratkami spolubojovnickami. Toto je asi hlavný varovný signal. Nebudem rozpisovať. Mala som rakovinu, bola operacia. Nemala som metazy ani nemam. Som.ešte v liečbe. Od spolubojovniciek viem ze napr pri rakovine vajecnika byva bolesť v krížoch a naduknute brucho. Neskôr naozaj neprirodzene velke. To uz byva naozaj o päť minút dvanásť. Zienky sledujte sa. Choďte na preventivky. Keď sa to nájde v začiatku vždy je veľká šanca na uzdravenie!
@miadi ano geny robia vela, ja ked pozeram seba mamu a babicku ako cez kopirak, od skoliozy, ocnej vady, v celej rodine su srdcovo cievne ochorenia bez ohladu na zivotny styl danej osoby. Lekari toto trocha podcenuju ale je to tak a clovek s tym urobi malo a ked sa k tomu prida stres psychika nepomoze ani neviem aky zdravy zivotny styl
Mozes mi prosim poslat link / studiu odkial cerpas info ohladom hovadzieho masa?
@zuzanka.zuzu venujem sa psychológie a parapsychologie, minulým životom, precitala som mnoho knih o regresnej terapii aj od svetoznamych autorov a verím, ze rakovina nie je ziadne bujarenie buniek, nepostihne len tak niekoho, nie je to len náhoda, nededi sa len tak náhodou v rodinách. Je to nevylieceny jed, zlo, ktoré sme vykonali a neolutovali, nedoriesili, nepochopili. Vsetko co v nas ostalo sa raz musí nejako prrjavit. Aj strach aj hnev, ak to v sebe potlacame, niekde to predsa musí rast. A to je rakovina. Je jedno ci pluc, pankerasa, prsnikov, atd a zla zivotosprava k tomu len pomaha. A nie len rakovina, kazda choroba je znakom toho, ze nieco robime nespravne. Citala som tisicky pribehov o tom, ako prislo cez pochipenie, odpustenie, precitenie, poprosenie o odpustenie, zbavenie sa hnevu nenavisti, ➡ oslobodenie- uzdravenie, ktorým ani samotní lekári nechceli veriť.

@zuzinapipina lepšie by som to nenapísala