Rakovina a 3 mesiace života
Ahojte baby, dlhšie mi vŕta v hlave jedna vec. Dosť ma zasiahlo, že známa pred časom zomrela. Až vtedy sa prevalilo, že mala rakovinu, prišla ku gynekológovi na preventivku a ten jej oznámil že už je neskoro. Že má metastázy všade. Samozrejme po vyšetreniach. 40 ročná žena a zrazu tu ostali dve malé deti. Už ju ani neliečili ani neoperovali, vybrala si možnosť dožiť v klude. Z troch mesiacov bolo 5. Samozrejme človek si to hneď premieta na seba a tak rozmýšľam že či je možné, aby nič necítila, nič nezistila že má takéto závažné ochorenie a v takomto štádiu... Dosť ma to vystrašilo
áno, ja som to bola
Tak som zistila, že moje zlatinko búcha na ihrisku iné deti. ☹ Som z toho nadšená. 😈
A v posledný týždeň mám problémy s hlasivkami, musím sa šetriť. Včera som rozprávala viac, ako by sa patrilo, potom sa vyše hodiny nemohla zastaviť kašeľ.
Ešte mám otázku - keď budem brať život optimisticky a nebudem sa ako doteraz rozčuľovať nad chujovinami, tak sa vyliečim? Alebo v mojom prípade, kedže mám mts, je to zbytočné? Ja si z mojej choroby už robím srandu, inak by som skončila niekde v Pezinku - napríklad mám problémy s hlasivkami, rozprávam ako káčer Donald, ale čo už....snád bude lepšie
@tanija133 Ako sa prosim ťa stravuješ dodržiavaš toprísne? Budeš nejako pravidelne sledovaná?
@anjika44 Keďže viem o tejto informácii, tak Ti ju musím posunúť....www.liecebnehladovanie.sk....spoj sa s p. Valúchom, je jediný na Slovensku, ktorý sa tu tomu venuje a určite Ti pomože. Má aj vlastnú skúsenosť, preto sa tomu začal venovať. Pozri si na youtube skúsenosti ľudí s hladovkou a dokumenty, v ktorých sa hovorí o tom, že napr. v Rusku a v Nemecku takto bežne liečia ľudí. Na konzervatívne Slovensko sa to bežne asi nikdy nedostane. Držím palce a kým vyslovíš vetu, že to nie je pre teba, že to nedokážeš, najskor si o tom zisti, čo sa dá a uvidíš, že budeš žiť, koľko ty budeš chcieť, nakoľko budeš silná to absolvovať. Po treťom dni už necítiš hlad, vlastná skúsenosť a najlepšia, akú som zažila. Už len existuješ a myslíš na to, že budeš zdravá, keď to absolvuješ. Neboj sa toho, nič hrozné a hocikedy můžeš začať jesť, keby si sa cítila veľmi zle 🙂. Toto je rada pre anjiku44, ostatní, kto s tým nemá skúsenosť, nemusí vobec komentovať, lebo to nie je vec pohľadu, ale vedecký fakt.
Neviem, ale ja keď som hladná, tak vraždím. Poslednú operáciu mi robili o pol jednej cez obed, musela som byť hladná od obeda minulého dňa a myslela som, že tam všetkých dokatujem od zlosti...hladovka nič pre mňa.
@katyd uzasne, ze je take nieco na Sk. Viem, ze niekde v Mexiku je klinika, ktora vyuziva Gersonovu metodu liecby rakoviny, len neviem detaily, tusim je tam hladovka a neskor zaradovanie jablkovej a mrkvovej stavy, ale nie odstavenej obycajnym odstavovacom, ale nejakym specialnym, da sa kupit aj cez internet.Kazdopadne ten kurz, na ktory si pridala link,je urcite nadej pre nieliecitelne nadory, kde uz vsetko ostatne zlyhalo, pripadne aj ako prevencia, clovek to v domacom prostredi tazko da, to pokusenie najest sa je obrovske, a takto v skupine sa navzajom podporia. Za pokus to vo vela pripadoch urcite stoji
@tenerifka Aj v budapesti je Gersonova klinika, ale to nie je úplná hladovka, ale to je dlhoobejšie liečenie 1-2 roky, na tie dva týždne tam ideš len ako na "odraz", aby si vedela, ako sa máš stravovať. Nádej to je, ale je lepšie, keď to neberieš ako poslednú možnosť, ale jednu z prvých, kým tvoje telo nie je zahltené a zničené chémiou, lebo potom už telo, ktoré je samo o sebe úžasné a má samoliečiace schopnosti, nevie, čo má skor naprávať. A netreba to brať ani ako pokus, treba proste tomu veriť, inak to nejde.
@anjika44 Presne toto som čakala, že napíšeš, preto som Ti písala, že si najskor o tom zisti viac, kým vyslovíš túto vetu. Nevadí, mala som za povinnosť Ťa o tom informovať, aj keď som predpokladala skor takúto reakciu, pretože keď človek može pomocť, aj keď len radou, tak by to mal urobiť v každom prípade.
@katyd nie az tak odvazne by som to propagovala...nasa znama po dvojmesacnej liecbe stavami,ked jej nasli rakovinu zenskych veci tak zoslabla,ze ked ju doniesli do nemocnice,davali ju dokopy par tyzdnov a nakoniec aj zomrela,paradoxne nie na chemiu,ale na vystavenie organizmu....jej dcera,kt.ju k tomu prinutila si to doteraz nevie odpustiť.
A na chemo nechodila,operaciu odmietla...výsledok lekarov bol,ze mohla minimalne zit par rokov,ci sa dokonca sa aj vyliecit...
Treva byt opatrny v tychto veciach
Kazdy organizmus je iny,v inom.štádiu choroby,s mnohymi inymi komplikáciami a vzdy by som.si najprv obehla viacero lekarov a potom sa dala na taketo liecenie. Moze to naozaj pomoct,aj vyliecit...ale keby vsetko bio liecenie naozaj 100%fungovalo,rakovina je minimalne lepsie liecitelna.
@terezka1947 Ale ja som nezačala s Gersonovou metódou, len som reagovala na tenerifku, hovorila som o úplnej hladovke a tiež, že si má všetko o tom zistiť, pretože, ak treba predtým ísť na operáciu, tak proste som nenapísala, nech niekto nejde, ja som hovorila o zničení organizmu chémiou, nie operáciou. Nehovorím ani o žianom bio. Áno, funguje to, myslím hladovka, ale nemožeš ísť do toho tak, že tomu len možno veríš, pretože tam je treba, aby to bolo aj psychické presvedčenie tak isto, ako pri ostatných liečbach. A áno, viac by bolo vyliečených, ale koľkí to skúšali? Mizivé percento z chorých u nás na Sloveensku. Napr. v Rusku sú iné štatistiky, ale kto sa o ne zaujíma? A nie, nechcem to tu propagovať, len som považovala za povinnosť dať o tom vedieť. śtatistiky z liečby chemoterapiou sú aké? To ti nikto nepovie, pretože hrozné. Liečba nemá vyzerať tak, že Ti dá šancu na niekoľko meaiacov, rokov, to nie je liečba, po liečbe máš vyzdravieť. Ešte odporúčam (nepropagujem) cgorý, autorku Brandon Bay a jej knihy.
Viem že niekde sa lieči aj hladovkou - resp.šťavami aby vzniklo tzv,vyhladovanie nádoru. Čo ale viem, že onkológovia to vyslovene neodporúčajú, pretože zoslabne celé telo nielen nádor a potom už nefunguje ani imunita nie aby organizmus sám zvládal akýkoľvek boj....Čo viem, tak je pár onkológov čo odporúča upraviť stravu - obmedziť alebo vylúčiť cukor, múka, mäso, mliečne výrobky len z overeného zdroja - domáce, žiadne E-čka....Ale väčšina onkológov práve odporúča presný opak - jesť na čo má človek chuť, dbať hlavne na dostatočný príjem bielkovín....S čím som ale ja osobne stotožnená je, že treba posilňovať hlavne vironálnu imunitu. Organizmus dokáže aj sám bojovať ale len v ranných štádiách. U každého vznikajú (chybné bunky), bežne ich organizmus dokáže
@katyd ok,beriem,pises zo svojho pohladu,radis...ved preco nie,treba rozsirovat obzory aj inym a urcite tato liecba pomoct moze
Ale ja napr.poznam ludi,co po nulovej prognoze lekarov aj po dlhoricnej chemo vyzdraveli a jedna zena uz zije vyliecena 17r-17r od posl.davky chema,uplne ok....
Jasne,aj rozne ine sposoby liecby mozu zafungovat
Ale povedat,ze rakovina a liecba je hlavne o psychike....to si dovolim nesuhlasit,az velmi vela som prezila pri ludich s tskym.ochorenim.....
Skor si myslim,ze netreba sa vzdavat,skúšať a radit sa sj.s lekármi....ale jednoznacne zameranie nie je ok,resp.nemusi tak pomoct
@terezka1947 Jasné, že psychika je doležitá pri všetkom 🙂, veď možeš mať iný názor, ako by to vyzeralo, keby smali všetci rovnaký 🙂 Alebo by sme možno spolu konečne na niečo rozumné prišli 🙂
Poznala som tri ženy s rakovinou prsníka - dve veselé kopy, priateľské, tretia ježibaba - všetky umreli. .....hm ..... otec, cholerik, sa z raka dostal, tak neviem, či tá psychika pomôže - ale možno naozaj cholerici majú a sangvinici majú väčšiu šancu, lebo cholerici sú bojovníci a sangvinici majú v sebe optimizmus, ktorý im pomáha prežiť.
@jarmila1955 moje stravovanie je hrozne, jem vsetko a vela... od operacie z 6/18 som pribrala 8 kg, ale dobre znamenie je ze priberam... predtym som jedla vela a vobec som nepriberala..mala by som dodrziavat zasady zdraveho stravovania, vela ovocia a zeleniny... ano som sledovana, momentalne , kazde 3-4 mesiace onkologia a onkomerkery... na gyndu treba chodit castejsie...
@eliska13 Niekolko rokov dozadu sa takto liecil moj krstny. Lekar ho nikde neposielal, rovno ho odpisal, ze to ma chripku a nema tolko fajcit...ked sa uz dostal na sono, zistili metastazy v celom tele....zil este asi 3 mesiace...takze vidno, ze taketo veci sa stavaju bezne. Len do riti nechapem, preco ti doktori to robia?? Maju nieco za to, ze setria peniaze? Inak ten Dr niekedy posobilv Afrike, kde videl zomierat deti, urcite hroza to zazit, ale potom sa vratil do malej dedinky a spraval sa ku svojim pacientom ,ignorantsky, ze co chceme, co by za to dali deti v Afrike a pod...Ked som ja chcela odporucanie ku psychologovi, povedal, ze pozeram vela americkych filmov...to bolo pred 20timi rokmi...idiot..pardon.
@katyd hladovka je určite účinná, ale pri rakovine by som sa ju bála niekomu radiť. Ale ty si to dobre podala, iba informuješ, neradíš. Ale podľa mňa to musí byť hladovka len o vode, žiadne šťavy, toto už nie je pravá hladovka. Mám nejakú skúsenosť, aj osobnú aj z blízkeho okolia, ale toto je ošemetná záležitosť, lebo ľudia si myslia, že keď mi je pol dňa zle od hladu, tak to už je koniec sveta. Málokto vie, že po 3 dňoch sa uzatvára trávenie a telo nabieha na očistný režim. Ale toto je záležitosť určite nie pre každého.
Pokiaľ človek nemá pri rakovi bolesti, je možno lepšie, keď funguje ako zdravý človek - samozrejme zase neprepínať sily. Ja napríklad nedokážem oddychovať, som dosť hyperaktívna - dieťa je po mne. A pokiaľ ide o hladovku, tak v nejakej overenej klinike, to sa dá, kde by namiesto jedla dávali infuzky, ale sám človek, keď je doma, tak radšej nie. Ja beriem nové lieky už tretí týždeň. Prvých osem dní slabšiu dávku, potom silnejšiu. Prvý deň pri tej silnejšej dávke som z lieku vracala, dalšie dni mi tiež bolo zle, ale som to predýchala, dalšie dni mi už nič nebolo. Dokonca sa mi zdá, že tá uzlina na krku sa mi nejako zmenšila. Síce sa mi to zdá skoro, po tak dlhom čase, ale možno fakt zabrali. Ešte som zvedavá, čo mám v tej hlave - zajtra mi doktorka povie. Zhubné nádory to nie sú, ale je tam napísané, že sa jedná o rozšírenú aortu alebo postmalatickú gliozu.
oprava - o rozšírenú žilu. A ja si už aj robím z mojej choroby žarty - napríklad, že kvôli hlasivkám nemôžem kričiť, lebo mám hlas ako spevák z AC/DC, alebo som videla, že muž má v aute kvety na hrob, tak som sa spýtala, či sú to kvety pre mňa a podobne ...keby som nevtipkovala, vtedy by som asi iba plakala. Vôbec to nie je smiešne, práve naopak, ale aj čierny humor ma drží pri živote.
Ja by som do tej hladovky šla, ale na klinike, kde s tým majú skúsenosti..... Doma to rozhodne nejde.
Zvecsa staci poriadne kardio-posportovat, podrzat dietu a jest skutocne bio potraviny a rakovina zmizne. Bohuzial vecsina ludi nedokaze zmenit svoj stereotyp a potom je koniec. :(
@anjika44 velmi ti drzim palce, aby to naozaj bolo zlepšenie po novom lieku. Kedy mas kontrolu?

@anjika44 ty si dnes písala do supermamy?