icon

Rakovina Hodgkinov lymfóm - vedľajšie účinky liečby

adam888
Včera o 22:59

Dobrý deň, volám sa Adam, mám 27 rokov a 3 roky dozadu som ukončil liečbu na hodgkinov lymfon . Liečba trvala 10 mesiacov , absolvoval som Abvd a beacopp liečbu a aj rádioterapiu. A však sú s tým spojené nejake vedľajšie účinky tak sa som s rozhodol vas požiadať o cenné rady .
1. Pociťujem permanentne vyčerpania a slabosť aj ked pravidelne opatrne cvičím , je možné že to niekedy úplne zmyzne ?
2. Mám spomalene hojenie rán , často sa mi deje že mi napríklad modrina , alebo ked sa porezem hojí 2-3 týždne a aj dlhšie niekedy , je niečo ako viem tento proces urýchliť alebo zmyzne po nejakom case úplne ? Tak isto ked ma chytí nejake bezne prechladnutie tak sa moje telo dava dokopy mininalne 3 týždne.
3. Často , aj každý deň mávam pocity na odpadnutie , závrate a točenia hlavy no realne nikdy neodpadnem ani sa mi nezatoci hlava len mám taký blby pocit . Je to spojené nejak s tlakom v krvi a ako s tým viem pracovať aby to zmyzlo ?
4. Sú nejake špeciálne procedúry ktoré Vam pomohli zregenerovať po prekonaní choroby a ukončení liecby ?

Tieto vedľajšie účinky som spomínal aj mojim lekárom a za každým som dostal odpoved že to je bezne.

Ďakujem krásne za každú Radu a prajem veľa zdravia .

ninazemna
Dnes o 05:12

@adam888 Na fb je skupina Lymfóm a leukémia priatelia. Pacienti aktuálne liečení aj roky po liečbe, lekári, iní zdravotníci.

tilly
Dnes o 05:52

Ahoj Adam. Ja som ukončila liečbu pred 9 rokmi a nič také, ako popisuješ, som nemala. Čo na to tvoj onkolog? určite to s ním treba konzultovať. Držím palce

anonym_423895
Dnes o 06:42

@adam888
Ja som mal 23-24 Lymphomu veľmi podobné pocity plus stratu chuti a stále od vtedy neuropathiu v chodidlách v 24 Lymphoma metastazovala a teraz mam Leukemiu na ktorú som lieceny.Cast odišla ale daktore pretrvávajú.

jazula
Dnes o 07:42

Ja som mala Hodgkina pred 25 rokmi. Pamätám si celkovú slabosť, ktorá ale určite netrvala 3 roky po skončení liečby. Bol si na krvých rozboroch a prípadne u kardiológa? Točenie hlavy a pocity na odpadnutie som ja mala celý život, ale ja som mala dosť nízky tlak, takže to nebolo onko liečbou. S modrinami mám problém dlhodobo a to bude čiastočne aj liečbou, žily sú doničené… A čo mi pomohlo zregenerovať? Zdravá strava a veľa veľa oddychu. Musí sa telo spamätať.
Vedľajšie účinky liečby sa ale u mňa prejavili neskôr, “vďaka” ožarovaniu krku a hrudníka mám skôrnatené žily a chlopne ako 70tnička…

tilly
Dnes o 07:48
@jazula

Ja som mala Hodgkina pred 25 rokmi. Pamätám si celkovú slabosť, ktorá ale určite netrvala 3 roky po skončení liečby. Bol si na krvých rozboroch a prípadne u kardiológa? Točenie hlavy a pocity na odpadnutie som ja mala celý život, ale ja som mala dosť nízky tlak, takže to nebolo onko liečbou. S modrinami mám problém dlhodobo a to bude čiastočne aj liečbou, žily sú doničené… A čo mi pomohlo zregenerovať? Zdravá strava a veľa veľa oddychu. Musí sa telo spamätať.
Vedľajšie účinky liečby sa ale u mňa prejavili neskôr, “vďaka” ožarovaniu krku a hrudníka mám skôrnatené žily a chlopne ako 70tnička…

@jazula nemala si problémy s kĺbami kosťami a tak celkovo predčasným starnutím a opotrebovanim organizmu?

taktotedanie
Dnes o 12:05

@adam888 hladala by som priciny aj u inych odbornikov ako stav pripisovag len liecbe a prekonanej chorobe - spred 3’rokov