icon

Rakovina lymfatických uzlín - liečba bez chemoterapie

dizzy1822
25. júl 2025

Dobrý den. Prosim vas chcela by som sa spýtať. Rakovina lymfatických uzlín a metastázy. Rakovina 4 stupňa. Vyliečili ste sa alebo poznate niekoho kto sa z toho dostal aj bez chemoterapie? Moja babka začala chodit na chemoterapie ale uz lapala po dychu. Nemala kyslik. Museli ju hospitalizovať. A nevieme ci by nebolo lepsie ukončiť chemoterapie a začať prírodnú liečbu. Ďakujem

anonym_22ba91
25. júl 2025

@dizzy1822 mali sme v rodine takýto pripad, len iný druh rakoviny, tiež babka a žiaľ to nezvládla… veľmi vám držím palce, ale keď už sú metastázy po celom tele, je to veľmi ťažká situácia… prajem veľa síl

janinah
25. júl 2025

Lepsie by to nebolo.Treba robiť to.čo si želá pacient.ktory samozrejme má vedieť pravdu o svojom zdrav.stave.Komunikujte s lekarmi.V 4.štadiu ide hlavne o to.aby pacient netrpel.nemal bolesti.

anonym_85646f
25. júl 2025

My sme mali takýto prípad, iný druh rakoviny, ale pacientuž sám odmietol chemoterapiu, a už len poberal paliatívnu liečbu. Mal ešte operáciu, ale už tam nebola šanca na vyliečenie. Vedel, že sa blíži koniec, tak to nešiel predlžovať. Bolo to veľké utrpenie, hlavne pre neho a potom aj pre jeho blízkych, zomieral a zomrel doma, obklopený rodinou.

anonym_93a9cb
25. júl 2025

@dizzy1822 mojmu kamaratovi chemoterapia pomohla, ale nieviem kolke stadium mal. mal cca 50 rokov vtedy. takze bol asi mladsi nez tvoja babka

po CH zacal zdravsie zit a chodil k liecitelovi, kupovat kurkumu a veci tomu podobne.
viem ze velmi ale velmi zmenil jedalnicek, kupoval len cerstve veci vela zeleniny, ziaden alkohol...je mu to pomohlo.

ale chodil pravidelne k onkologovi.
tiez som si neni ista s metastazami, jeho viac krat operovali totizto.

tinka_1807
25. júl 2025

Poviem ti úprimne ...v 4. Štádiu a vysokom veku je šanca na vyliečenie pomerne nízka. No záleží aj od vitality daného človeka. S tým, že bioliecba pomôže nerátaj ... Takýchto ľudí už bolo veľa aj spolu so Stevom Jobsom a teda nepomohlo to nikomu.

V tomto prípade má babka 2 možnosti:
1. Pokračovať v liečbe s chemoterapiou, ktorá je náročná a nemať istý výsledok, ale môže jej to zaručiť o niekoľko rokov dlhší život. Ale ja nemusí.
2. Prejsť na paliativnu liečbu (už len tlmenie bolesti) a teda čakať na to, ako sa choroba vyvinie postupne.
V zásade je asi najdôležitejšie aby ste teraz s bankou boli, aby ste jej boli oporou. Podporovali ju, ale zároveň nenahovarali jej, že sa z toho na 100% dostane. Mala by vedieť o oboch možnostiach a rozhodnúť sa sama za seba.

anonym_471c82
25. júl 2025

@dizzy1822 Starkej aj Vám prajem veľa síl. Ťažko povedať. Áno poznám.😢 4.štádiu, merasttázy mala a chemoterapie jej už nedávali. Len ožiare mala a ku koncu paliatívnu liečbu .Žiaľ nedostala sa s toho. Chvílu to vyzeralo nádejne, zlepšenie,ale potom rýchly priebeh.
Veľmi si želám aby to zvládla, držte sa.
Moja svokra mala pred vyše 20 rokmi. Dva krát sa jej vrátila leukémia po sebe. Vymenili jej komplet krv a možno to nakoniec pomohlo, alebo to bola božia moc.Neviem.
.Dostala sa s toho napriek tomu, že uz jej šance veľké nedávali .Chvalabohu je tu dodnes a nevrátilo sa to🙏

ivanaks
25. júl 2025

Môj otec mal iný typ rakoviny, tiež 4. štádium a postupne sa pridali aj metastázy. Mal nasadenú chemoterapia a bioliečbu. Ožarovanie stopol primár hneď, že z úcty k jeho veku a diagnóze ho tým trápiť nebudú. Od momentu potvrdenia rakoviny do úmrtia prešlo ani nie polroka. Veľmi chcel žiť, tešil sa na oslavu vnukových narodenín, pokúpil mu darčeky, ale už sa ich nedožil... Poraďte sa s lekármi, pozhovárajte sa s babkou, splňte jej, čo bude chcieť, nech jej trochu spríjemnite tieto chvíle. To nám poradil otcov lekár...

ivanaks
25. júl 2025

Och, a ešte jedna rada. Nekupujte žiadne "prírodné" preparáty (akože zázračné lieky proti smrti) od internetových šarlatánov. Nevyhadzujte peniaze za niečo, čo nepomôže, len vám vybieli peňaženku. Sú špecializované onkolekárne (napr. v Nitre), tam sa poraďte ohľadne vitamínov na posilnenie, ale nekupujte žiadne rastlinné a iné preparáty od pochybných "liečiteľov", ktorí vám nasľubujú instantné zázraky na počkanie. Im ide len o vlastný zisk...

tenerifka
25. júl 2025

@dizzy1822 kolko ma babka rokov? Snad ma volebne pravo a aj rozhoduje sama za seba, ci? Ona sa musi rozhodnut, ako dalej, musi mat dostupne vsetky informacie. Tato rakovina je dobre liecitelna v skorych stadiach, ako to mohlo bez liecby zajst az do 4.stupña?

aurelia2000
25. júl 2025

Babka bola zbavená svojprávnosti? Ak ona nedovolí, do ambulancie s ňou ani len nevstupite. Žiadne info vám lekár bez jej súhlasu nedá a o tom, ako a či sa bude liečiť, rozhoduje výlučne ona.
Nehovoriac o tom, že pod pojmom "babka" sa môže skrývať 50-70 ročná žena a to je dnes ešte vitálny vek. Koniec koncov dôchodkový vek sa už pomaly blíži k 70.
Ja keď idem s hociktorym rodinným gerontom (nad 80 r.) k lekárovi, tak sa vždy opytam, či si praje, aby som zostala v ambulancii s ňou/ním a či môžem počúvať informácie od lekára.
Choroba alebo staroba neznamena automaticky stratu svojprávnosti a možnosti rozhodovať o svojom tele a živote.
A či poznám niekoho, kto sa vyliečil z rakoviny bez chemoterapie? Poznám osobu, ktorá si rakovinu vymyslela a aj si ju zázračne "vyliečila", občas tento cirkus zopakuje - psychiatrická pacientka. Skutočná rakovina neprejde po bylinkach.

taktotedanie
25. júl 2025

@dizzy1822 tym len urychlite ochorenie a babka vam umrie skor a v horsich bolestiach, nic prirodne nepomoze
Komunikovat s lekarom, vedia davky upravit, zmenit , skuste paliativneho lekara este

dizzy1822
autor
25. júl 2025
@tenerifka

@dizzy1822 kolko ma babka rokov? Snad ma volebne pravo a aj rozhoduje sama za seba, ci? Ona sa musi rozhodnut, ako dalej, musi mat dostupne vsetky informacie. Tato rakovina je dobre liecitelna v skorych stadiach, ako to mohlo bez liecby zajst az do 4.stupña?

@tenerifka toto neviem a nechapem. Mala dlhe roky bolesti kosti. Brali jej aj krv a nechapem ako si nevsimli nízke leukocyty. Babka ma 78 rokov

dizzy1822
autor
25. júl 2025
@aurelia2000

Babka bola zbavená svojprávnosti? Ak ona nedovolí, do ambulancie s ňou ani len nevstupite. Žiadne info vám lekár bez jej súhlasu nedá a o tom, ako a či sa bude liečiť, rozhoduje výlučne ona.
Nehovoriac o tom, že pod pojmom "babka" sa môže skrývať 50-70 ročná žena a to je dnes ešte vitálny vek. Koniec koncov dôchodkový vek sa už pomaly blíži k 70.
Ja keď idem s hociktorym rodinným gerontom (nad 80 r.) k lekárovi, tak sa vždy opytam, či si praje, aby som zostala v ambulancii s ňou/ním a či môžem počúvať informácie od lekára.
Choroba alebo staroba neznamena automaticky stratu svojprávnosti a možnosti rozhodovať o svojom tele a živote.
A či poznám niekoho, kto sa vyliečil z rakoviny bez chemoterapie? Poznám osobu, ktorá si rakovinu vymyslela a aj si ju zázračne "vyliečila", občas tento cirkus zopakuje - psychiatrická pacientka. Skutočná rakovina neprejde po bylinkach.

@aurelia2000 moja babka ma 78 rokov. Ona nie je zbavena svojoravnosti. Ale tiez dava na radu rodiny co by mohlo byt pre nu najlepsie. Preto sa pytam tu co je lepšia možnosť.

dizzy1822
autor
25. júl 2025
@aurelia2000

@aurelia2000 ja mam kamarata ktorý mal metastazy chodil na chemoterapiu. Ozarovanie odmietol a je to 8 rokov co je vyliečený. Ale mal 2 stupen

tenerifka
25. júl 2025
@dizzy1822

@aurelia2000 ja mam kamarata ktorý mal metastazy chodil na chemoterapiu. Ozarovanie odmietol a je to 8 rokov co je vyliečený. Ale mal 2 stupen

@dizzy1822 ja si myslim, ze nadej je vzdy. A urcite v tomto pripade radsej chemo ako sarlatanov. Chemo jej moze predlzit zivot. 78 rokov je dnes nic. Ale musi to skonzultovat s onkologom.

roxanna
25. júl 2025

Moja mama mala Non Hodgkinov lymfóm a vyliečila sa, už je to snáď 17 rokov. Tento typ rakoviny je dobre liečiteľny aj vo vyšších štádiách, mama mala tuším 3. stupeň. Dostávala imunoterapiu, špeciálnu liečbu cielenú na rakovinové bunky, je šetrnejšia ako klasická chemo. Ale samozrejme je množstvo rôznych podtypov Hodgkinovho aj Non Hodgkinovho lymfómu a každý reaguje na inú liečbu. Neodporúčam žiadne experimenty, treba konzultovať a riadiť sa tým, čo povie onkológ. Top pracovisko je Národný onkologický ústav v Bratislave.

dizzy1822
autor
25. júl 2025
@roxanna

Moja mama mala Non Hodgkinov lymfóm a vyliečila sa, už je to snáď 17 rokov. Tento typ rakoviny je dobre liečiteľny aj vo vyšších štádiách, mama mala tuším 3. stupeň. Dostávala imunoterapiu, špeciálnu liečbu cielenú na rakovinové bunky, je šetrnejšia ako klasická chemo. Ale samozrejme je množstvo rôznych podtypov Hodgkinovho aj Non Hodgkinovho lymfómu a každý reaguje na inú liečbu. Neodporúčam žiadne experimenty, treba konzultovať a riadiť sa tým, čo povie onkológ. Top pracovisko je Národný onkologický ústav v Bratislave.

@roxanna a mame nebyvalo zle? Moja babka je od chemo uplne nevladna len spi a je na tom zle ba este horšie

dizzy1822
autor
25. júl 2025
@dizzy1822

@roxanna a mame nebyvalo zle? Moja babka je od chemo uplne nevladna len spi a je na tom zle ba este horšie

@dizzy1822 do Bratislavy chodí aj kamarát

aurelia2000
26. júl 2025
@dizzy1822

@dizzy1822 to nevadí, že je od chemo nevladna. Aj ja som bola. Strašné to je aj ešte bude, ale potom sa to začne zlepšovať. Prvé 3 dávky chemo su najhoršie, ale nadory budu miznúť a telo sa pozbiera. Musí jesť výživnú stravu a trochu sa hýbať, veľký pozor dajte na depresiu.
Vodu na pľúcach a v bruchu vyrábajú nadory, po chemo voda stečie. Chemo bohužiaľ ničí chlopne, treba lieky na srdce. 78 rokov je dobré, také som tam videla prežiť.

Viem, že sa vám ťažko na ňu pozerá, aj moja rodina mala psychické problémy,, keď som bola v procese liečby, lebo som bola nevladna troska. Musíte to vydržať. Treba kŕmiť a hýbať.

dizzy1822
autor
30. júl 2025
@aurelia2000

@dizzy1822 to nevadí, že je od chemo nevladna. Aj ja som bola. Strašné to je aj ešte bude, ale potom sa to začne zlepšovať. Prvé 3 dávky chemo su najhoršie, ale nadory budu miznúť a telo sa pozbiera. Musí jesť výživnú stravu a trochu sa hýbať, veľký pozor dajte na depresiu.
Vodu na pľúcach a v bruchu vyrábajú nadory, po chemo voda stečie. Chemo bohužiaľ ničí chlopne, treba lieky na srdce. 78 rokov je dobré, také som tam videla prežiť.

Viem, že sa vám ťažko na ňu pozerá, aj moja rodina mala psychické problémy,, keď som bola v procese liečby, lebo som bola nevladna troska. Musíte to vydržať. Treba kŕmiť a hýbať.

@aurelia2000 ano babka ma aj vodu na pľúcach. No uvidime čo bude ďalej. Dakujem vam za podporu