Rakovina neznámeho pôvodu - kto mi pomôže?

vinkel
4. máj 2020

Ahojte, chcem sa opýtať či je tu nejaký onkológ, ktorému by som vedela poslať výsledky aby zistil Resp. povedal svoj názor z praxe, že o aký typ rakoviny asi ide. Lebo lekárky už 4 mesiace nevedia určiť a typ pádom nieje možné to liečiť lebo nevedia čo :(. Jeden lekár povedal, že ide vrátiť diplom, že on je už v koncoch :(. Ďakujem za rady.

terezka1947
4. máj 2020

@vinkel u mamky sa to tak tahalo....nikto nevedel,z coho je...resp.co to je. najprv muciny...potom mucinozny adeno kracinom...potom kolorektalny karcinom...uplne na zaciatku si mysleli,ze rakovina maternice.
drzim palce,nech sa to poriesi

juliet86
4. máj 2020

napis do skupiny zdravotnici na mk pripadne sa chod poradit na klenovu alebo heydukovu

henka80
4. máj 2020

Moja mamina aj zomrela a nezistili pocas zivota, kde bol ten zhubny nador. Nenasli ho. Videli len metastazy na mozgu. Citala som ze aj toto sa stava..

sisa_s
4. máj 2020

Ani z histologie to nevedia urcit? Pripadne nejake pokrocilejsie molekularne patologicke metody?

vinkel
autor
4. máj 2020

@sisa_s
@juliet86
@terezka1947
Ďakujem veľmi pekne.
Mamke má jediný príznak, že má vodu v bruchu, ktorá sa jej stále tvorí. Od januára už jej 4-5x vypustili a cca spolu 80l. Výsledky krvi sú dobre jedine jej chýbajú bielkoviny. A má vysoké tie oknomarkery.
Bola aj na biopsiu všetkých orgánov. Ako pod narkozou jej zobrali vzorky zo všetkých orgánov, pečeň, žalúdok, pankreas, vaječníky, pluca a proste všetko čo sa len dá a aj tu vodu. Mala tam asi 20 fľaštičiek.
Vsetko je negatívne. Bola aj na Ct až 2x a na to druhé ct je oveľa citlivejšie, že aj nádor špendlíkovej hlavičky nájde, aspoň takto tvrdili. Nič nič nenašli. Samozrejme bola aj vyšetrená xkrat Usg aj 4D. Robili jej kolonoskopiu, endoskopiu. Už mama hovorila, že už v každej diere u nej boli okrem usi 😊.Tiež si mysleli že má rakovinu vaječníkov a maternice. Vaječníky a vajcovody jej vybrali, ale Ta voda sa jej stále tvorí. A všetko pozerali a čo mala hoc aký vyrastok v bruchu aj keď len tukovy tak všetko jej vystikoval. Vaječníky a tie výrastky išli na histológiu a hovorili, že to krajali po mm a nič nenašli všetko negatívne. Aj tie oknomarkery klesli o minimum.
A ona cíti veľmi unavene a samozrejme psychika pracuje, že má len 56 rokov a ju čaká smrť, že si ani vnúčatá neuzila.

sunny8
4. máj 2020

@vinkel to mi je ľúto 😔 pomerne mladá žena ešte .. neskúšali ste sa poradiť s nejakými špecialistami v zahraničí ? Aj keď to asi bude oveľa drahšie 😢

vinkel
autor
4. máj 2020

@sunny8 Jooj ja som zabudla ona je Taliansku. Jej robili aj testy na koronu už tiež viac krát. Chvála bohu stále negatívne.

bmuller
4. máj 2020

@vinkel A ma to urcite z nadoru? Nema nic s pecenou alebo srdcom? (aj ked na to by asi prisli, ked ju tolko presetrovali)...

krisbar
4. máj 2020

Bohuzial pred par mesiacmi mi na taketo zomrel znamy...mal 42 rokov ☹

vinkel
autor
4. máj 2020

@krisbar potom mu neurčili z čoho?

vinkel
autor
4. máj 2020

@bmuller pečeň čistá aj srdce čiste.

krisbar
4. máj 2020

@vinkel vobec ☹ davali mu chemo, ale vlastne nezistili povod odkial to slo ☹ skusali aj setko mozne a nemozne - liecitelia, strava, meditacia...bohuzial. je mi to luto ☹

lusyc
4. máj 2020

A tu vodu z brucha prešetrovali opakovane, či tam nie sú nejaké nádorové bunky? Robili PET- CT?

mogaa
4. máj 2020

@vinkel druh rakoviny sa zistí len histológiou...

vinkel
autor
4. máj 2020

@lusyc stále keď jej tu vodu vypustili tak išla na vysetrenie.

mogaa
4. máj 2020

@vinkel ešte by jej mohli vyšetriť onkomarkery

vinkel
autor
4. máj 2020

@mogaa oni jej robili a vychádzalo že sú to vaječníky a vajcovody, ale po vybratí sa nič nezmenilo. A Ta voda sa jej tvorí ďalej. Samozrejme že schudla 10kg lebo nechuti jej jesť Ta voda jej tlači na žalúdok a jeden banán je aj hodinu.

mogaa
4. máj 2020

@vinkel veď ak je podozrenie na nejaké konkrétne onkoochorenie sledujú sa aj onkomarkery teda samozrejme ak ten daný druh má konkrétne onkomerkery.....napr.u môjho otca primárny nádor nenašli, len z histológie metastázy vyšiel že to bol nádor plúc....ale nádor nenašli lebo u bol rozpadnutý

vinkel
autor
4. máj 2020

@mogaa ale na histologii nebolo nic. Iba z krvi, ze ktory onkomarker ma zvyseny tak si mysleli ze to su zenske veci. Ale nic. Sak mama mala usg jeden vnutorny a jeden vonkajsi 4D a isli pomalicky a ked cosi zbadali hned na 4D fotka zvacsene a nic. Ani napr ze sliznica maternice alebo vajecikov nic nic. vsetko negativne.

vinkel
autor
4. máj 2020

@mogaa ona ani metastazy nema resp. nic nenasli.

mogaa
4. máj 2020

@vinkel potom si nemyslím že ide o rakovinu....teda skôr že to nemusí byť rakovina...onkomarkery môžu byť zvýšené aj keď je v tele zápal....len ak sú veľmi vysoké - už vedia že je to rakovina....ale nie sú smerodatným vyšetrením na onkoochorenie....u vás histológiu ani nemohli robiť - tá sa nerobí z konkrétneho orgánu ale z nádoru alebo metastázy....

terezka1947
4. máj 2020

@mogaa prave som chcela napisat,ze onkomsrkery neberu.vzdy do uvahy ani onkologovia.
Prave zapal v tele ich moze tiez zvysit.
Ale,som laik....urcite lekari vedia viac.

vinkel
autor
4. máj 2020

@mogaa . Robil jej histologiu rozbor tych vajecnkov a vajcovodou. A ona ma velmi vysoke oknomarkery. Samotny lekari povedali , ze take hodnoty su pri rakovine. A stale sa jej tvori ascites - voda v brušnej dutine.

mogaa
4. máj 2020

@vinkel predpokladám že vaječníky jej nevybrali ale zobrali len vzorku....ale stále je to len vzorka z orgánu nie z nádoru.....napr.pri rakovine štítnej žlazy a berie vzorka z uzla(strumy)....ale stačí že sa pichne pár milimetrov vedľa a výsledok môže výsť negatívny lebo to nebola reprezentatívna vzorka.....sestra má zlé krvné výsledky a chodí 10rokov na endokrinologiu- jendým z možných diagnóz je začiatočné štádium leukémie, brali jej teda vzorku z kostnej drene.....nič sa nepreukázalo, teraz po 5rokoch ju endokrinologička znovu posiela na vzorku z kostnej drene - lebo to nemusela byť reprezentatívna vzorka - opäť stačí že sa pichne vedla a výsledok môže byť pozitívny...ale u sestry to na 90% nie je leukémia lebo 10rokov má výsledky zvýšené, ale stále nie také ako pri prepuknutej leukémii....

vinkel
autor
4. máj 2020

@mogaa vaječníky aj vajcovody jej vybrali aj hoc aké malé veci čo mala v brušnej dutine jej odstikovali.

vinkel
autor
4. máj 2020

@mogaa z nádoru nemôže lebo nevedia čo jej je. :( oni jej prv robili biopsiu a potom o 3 týždne jej vybrali vaječníky aj vajcovody chceli aj maternicu ale báli sa že má vodu v bruchu tak sa jej to nebude hojit. A vaječníky jej robili rozbor po mm a nič zdravé aj vajcovody. A tie malé výrastky jej robili rozbor a nič všetky negatívne. Z krvy má vysoké oknomarkery a chýbajú jej bielkoviny. A má zvýšený zápal ale pečeňové testy sú v norme aj všetky robili jej aj hematologicke vysetrenie a vswtko čo sa z krvi dá.

mogaa
4. máj 2020

tam buď celotelové Ct-čko alebo odraziť sa od tých vysokých onkomarkerov - teda či môžu byť len z rakoviny vaječníkov, prípadne z niečoho iného...asi sa zameriavajú len na ženské veci, chodí onkogynekológovi?

vinkel
autor
4. máj 2020

@mogaa ona bola 2x na ct ale celotelovom a jej pichali tie kontrastne latky a 2x jej pichali trosku viac aby bolo vidno vsade tu krv a primár z onkológie a z jisky a primár z chirugie mali poradu medzi sebou a nevedia z čoho sa jej tvorí Ta voda a kde má ten nález :( a nevedia čo majú robiť :(

katulienkax
4. máj 2020

a prsniky jej skontrolovali? Mali sme v rodine podobny pripad a nasli jej pod pazuchami od prsnikov, tiez sa jej voda v bruchu robila a tiez dlho hladali. Zatial sa drzi ale podrobnosti neviem len to suviselo s prsnikmi.

zuzankkaa1
23. aug 2020

@vinkel ahoj. Prisli ste na to,co je mamke?