Rakovina pľúc

rose1974
14. máj 2024

Potrebujem radu som v koncoch. Muž ktorého milujem skončil v nemocnici a dusí sa. On má 2 bary a tam sa podáva vodná fajka no a ja som čítala veľa článkov kde sa písalo že keď sa vodná fajka konzumuje dosť často môže viesť ku rakovine pľúc. No a on kašlal už dlhú dobu ale vždy si myslel že je to iba nejaká viróza alebo tak no a včera skončil v nemocnici. Dusí sa a ja neviem ako mu pomôcť. Nepoznám žiadneho lekára s ktorým by som sa mohla normálne poradiť a zistiť aké sú možnosti. Čítala som že keď sa rakovina zisti včas a začne sa liečiť tak je veľká šanca na uzdravenie ale keď sa to nepodchytí včas tak je dosť pravdepodobné že umrie a to ja nechcem. Aký je váš názor pretože ja som už v koncoch a bez sily. Ďakujem za každú odpoveď.

vilma7
14. máj 2024

A čo tak počkať na vyšetrenie, diagnózu a potom robiť paniku???

mariska1989
14. máj 2024

A prečo maluješ čerta na stenu hneď 🙈

sisa_s
14. máj 2024

Naco sa ides radit s internetovym lekarom, ked je v nemocnici?? Pockaj na vysledky..a ano, aj vodna fajka skodi

simca06022011
14. máj 2024

Nijak mu nevieš pomôcť, lekárov ma on v nemocke

melanta
14. máj 2024

1. Miluje aj on teba? Ak áno, určite s tebou bude hovoriť o všetkom, čo mu lekári povedali, možno budeš aj priamo pri tom, keď to bude s lekármi konzultovať. Ak nie ste pár, neprináleží ti to riešiť a už vôbec nie riešiť ho s lekármi.
2. Prečo ho ideš hneď pochovať? Ešte nemá žiadne stanovisko lekárov a ty už riešiš rakovinu. Vieš o tom, že existujú desiatky diagnóz, kde sa človek dusí a ktoré majú na rozdiel od rakoviny oveľa jednoduchšiu formu liečby? Tak nerieš niečo, čo vôbec nemusí nastať.
3. Vzchop sa. To posledné, čo chorý človek potrebuje, je niekto, kto narieka. Prešla som si rakovinou a v tej dobe som vylúčila zo svojho života ľudí, ktorí mi prinášali iba negatívne emócie, čiže ktorí nariekali, plakali, mali množstvo negatívnych rečí. Ak ste pár, buď pri ňom a buď pozitívna, podpor ho. Ak nie ste pár, ale ste dobrí kamaráti, napíš mu, že ak bude chcieť, si tu pre neho a viac to nerieš. Keď bude chcieť, sám sa ozve. Ak nebude chcieť, nechaj to tak. A ak nie ste pár ani dobrí kamaráti, tak ho nechaj tak.

rose1974
autor
14. máj 2024

@melanta no ak sa mám k tomu vyjadriť naše zdravotníctvo je veľmi zlé niekedy nebudú riešiť čo človeku skutočne je. On keď prišiel do tej nemocnice tak sa lekári nezaujímali o neho až tak ako by mali. Keby sa pozreli či naozaj nemá tu rakovinu pľúc by to bolo iné. Ak má rakovinu pľúc a nezačne sa to riešiť včas tak zomrie. Ale jeden odborník s ktorým som si písala a opísala som mu prípad mojho priatela tak mi povedal že v jeho prípade pomôže iba transplantácia pľúc no a ja som sa rozhodla že pôjdem do nemocnice porozprávam sa s lekárom a tie pľúca mu dám. Mne lekári pred 8 rokmi oznámili že mám nádor na mozgu ktorý nejde vyoperovať lenže ten nádor tlači na zrakové centrum a ja prichádzam o zrak. Mám epilepsiu a parkinsona a beriem 10 liekov denne a ani jeden nezaberá. Lekári už nevedia ako ďalej. Skúšali všetko dokonca sa radili aj s odborníkmi zo zahraničia a nič nepomohlo. Aj tak by som o pár rokov zostala kvôli tomu nádoru úplne slepá. Mne lekári už nemôžu pomôcť ale jemu áno. On je mladý človek a ja ho nenechám zomrieť. Chcem aby sa mohol pozerať ako vonku sneží prší a svieti slnko aby mohol vidieť svojich blízkych. Mne už lekári nepomôžu zomieram a som na tom zle veľmi zle. Preto mu chcem dat pľúca.

astonka
14. máj 2024

@rose1974 no hotova telenovala toto. Iné sa nedá napísať. A transplantácia pľuc od živeho darcu nie je možná to hadam ovládaš. Príjemca musí byť kompatibilný s darcom to ty neviem len tak z brucha či vôbec ste, takže asi tak by sa dalo písať.

sisa_s
14. máj 2024

"Keby sa pozreli či naozaj nemá tu rakovinu pľúc by to bolo iné" urcite ho nehospitalizovali na plucnom bez RTG ci CT... a nehnevaj sa, ale "nejakemu" odbornikovi si popisala, ze kasle a on indikoval transplantaciu pluc a ty utekas teraz rychlo dat mu svoje....

sisa_s
14. máj 2024

A darca transplantatu nemoze mat onkologicke ochorenie a brat 10 liekov na epilepsiu, parkinsona..
+ na slovensku sa transplantacia pluc nerobi...a nie pri nadore pluc, ale inych ochoreniach