Riešenie opravy viacerých zubov s injekciou naraz
Ahojte, ako by ste riesili moju situaciu? Presla som si zapalom dutin, potom zapalom zaludka z antibiotik. 3mes.som sa nedostala k zubarovi. Mam 5odlomenych zubov. Niektore hlboko, ine pri krckoch. Budem potrebovat 5umrtvovacich injekcii. Je to ok pre telo v kratkom case? Abo sa mam dat uplne uspat a nech mi spravia vsetky naraz? Vapniku v krvi mam dost. Mam geneticky zle zuby, ocino mal v 45r protezu, ja mam 40r. Ako by ste riesili moju situaciu? Je napr.5mes.po sebe v pohode pichnur si 5umrtvov.injekcii? Dakujem za rady a nazory.
Hádam zubár vie zhodnotiť ako by bolo najlepšie......
@anonym_autor závisí na dohode so zubárom, podľa hĺbky kazov a dĺžky opravy. Ak napríklad máš pokazené zuby blízko seba, tak ti ich môže opraviť naraz. Radšej 5x lokálnu anestézu ako zdroje baktérií, ktoré sa šíria do celého tela.
Nechaj to zhodnotit zubara- co bude lepsie- 5 injekcii na jedno sedenie ti asi neda ziaden. A prosim to o "geneticky zlych" zuboch pred zubarom nehovor- budes za hlupaka- zuby nemas zle kvoli genetike sle kvoli tomu ze fodicia mali zlu/ ziadnu starostlivost o zuby a nenaucili to ani teba.
ked mas tie zuby dole, picha sa dozadu za stolicky a to ti umrtvi pol celuste, ak hore, picha sa tusim kazdy zub jednotlivo. takze si neyslim, ze ti naraz supne 5 injekcii. mne ked robili implantaty, hore, dala mi na kazdy implantat injekciu. ked mi vydlabavala zapalenu kost, tak mi pichala vela krat, lebo aj tak nezaberala, takze to nie je zle podla mna
@anonym_autor 5 injekcií je už také maximum čo môže zubár dať v jednom ošetrení ale stále je to norma. Navyše jedna injekcia pokryje viac zubov nie len jeden. Je veľa druhov ako vám ju pichne - do mandibuli , opicha len okolo zuba trošku napr na tie krčky alebo klasickú. Nebojte sa. Radšej bez celkovej anestézie určite. Tieto injekcie dávame aj tehotným takže čo môže tehotná, nemusíte sa báť. Vedľajšie príznaky nejaké sú naozaj minimálne
Nechaj to zhodnotit zubara- co bude lepsie- 5 injekcii na jedno sedenie ti asi neda ziaden. A prosim to o "geneticky zlych" zuboch pred zubarom nehovor- budes za hlupaka- zuby nemas zle kvoli genetike sle kvoli tomu ze fodicia mali zlu/ ziadnu starostlivost o zuby a nenaucili to ani teba.
@zuzinka888 netrep. Zuby si odmalicka drhnem 2x denne. V mojom okoli si niektori neumyvaju vobec a kazy nemaju. Tak netrep. Je to genetika. Mamina ma 65r a vsetky zuby.tak neobvinuj mojich rodicov. Proste som zuby zdedila po ocinovi.a co ma lamavost zubov so zlou hygienou? 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
@anonym_autor 5 injekcií je už také maximum čo môže zubár dať v jednom ošetrení ale stále je to norma. Navyše jedna injekcia pokryje viac zubov nie len jeden. Je veľa druhov ako vám ju pichne - do mandibuli , opicha len okolo zuba trošku napr na tie krčky alebo klasickú. Nebojte sa. Radšej bez celkovej anestézie určite. Tieto injekcie dávame aj tehotným takže čo môže tehotná, nemusíte sa báť. Vedľajšie príznaky nejaké sú naozaj minimálne
@anonym_db00e3 nebude to 5inj.naraz, ale napr kazdy mesiac/dva 1zub.. bude to ok? Dakujem❤️
ked mas tie zuby dole, picha sa dozadu za stolicky a to ti umrtvi pol celuste, ak hore, picha sa tusim kazdy zub jednotlivo. takze si neyslim, ze ti naraz supne 5 injekcii. mne ked robili implantaty, hore, dala mi na kazdy implantat injekciu. ked mi vydlabavala zapalenu kost, tak mi pichala vela krat, lebo aj tak nezaberala, takze to nie je zle podla mna
@babushkaem super. Ano, niektore su dole pri sebe. Dakujem🙏💚
@babushkaem super. Ano, niektore su dole pri sebe. Dakujem🙏💚
@anonym_autor jasne, že je to OK, mám pocit, že len hľadáš dôvody, prečo nie. OK by bolo aj keby ti tu injekciu dal tie dni hneď za sebou, aj viac injekcií za deň.
No, ja potrebujem aj na jeden zub 5 umrtvovakov. Mojej dcerke 4rocnej pichala 11krat kvoli 2 susediacim zubom. Ak su vedla seba, tak to vyuzi. Ta celkova anesteza neni nic moc... su tam rizika, umieraju aj mozgove bunky
@zuzinka888 netrep. Zuby si odmalicka drhnem 2x denne. V mojom okoli si niektori neumyvaju vobec a kazy nemaju. Tak netrep. Je to genetika. Mamina ma 65r a vsetky zuby.tak neobvinuj mojich rodicov. Proste som zuby zdedila po ocinovi.a co ma lamavost zubov so zlou hygienou? 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
@anonym_autor ano, a zem je plocha.
Trochu nechápem, nikdy mi pri bruseni ci plombe nedávali inj. Da sa to v pohode vydržať, inj len pri ťahaní. Ale to som ja. Zubar urcite vie co a ako. A zuby sa kazia pri refluxe, môže to byť z toho.
@zuzinka888 toto neviem či je úplne tak. Lebo poznám ľudí, ktorí si zuby ani necistia pravidelne a majú ich bez kazov ešte v 60tke. A tiež poznám ženy, ktoré po tehotenstve a odvapneni pri dojčení prisli o niektoré zuby. Mne osobne sa po dojčení vždy zuby lámu. Po každom jednom tehotenstve a dojčení som mala zlomený minimálne jeden zub. (O tom je aj osteoporóza - trpia ňou väčšinou ženy, ktoré mali deti)
@anonym_db00e3 davate suprakain aj alergikom a histaminikom? Dakujem.
@zuzinka888 toto neviem či je úplne tak. Lebo poznám ľudí, ktorí si zuby ani necistia pravidelne a majú ich bez kazov ešte v 60tke. A tiež poznám ženy, ktoré po tehotenstve a odvapneni pri dojčení prisli o niektoré zuby. Mne osobne sa po dojčení vždy zuby lámu. Po každom jednom tehotenstve a dojčení som mala zlomený minimálne jeden zub. (O tom je aj osteoporóza - trpia ňou väčšinou ženy, ktoré mali deti)
@lenkakravcova tak tak. Kojila som 2+3,5roka...
No, ja potrebujem aj na jeden zub 5 umrtvovakov. Mojej dcerke 4rocnej pichala 11krat kvoli 2 susediacim zubom. Ak su vedla seba, tak to vyuzi. Ta celkova anesteza neni nic moc... su tam rizika, umieraju aj mozgove bunky
@basska_b dakujem za nazor.tiez by som radsej lokalky.. len ci je to bezpecne..
@lenkakravcova moj muz ma 42r a vsetky zuby zdrave. Hovoril mi, ze v detstve cisteniu moc nedal. Chodi na preventivky a uz roky ziaden kaz.. cisti si len vecer.. ale poznam v okoli deti/ludi, co si necistia a nemaju kazy..
@lenkakravcova moj muz ma 42r a vsetky zuby zdrave. Hovoril mi, ze v detstve cisteniu moc nedal. Chodi na preventivky a uz roky ziaden kaz.. cisti si len vecer.. ale poznam v okoli deti/ludi, co si necistia a nemaju kazy..
@anonym_autor ja mam tiez kamosa, zuby si cistil iba pred navstevou zubara, pamatam si ako mal povlak na kazdom zube a prvy kaz sa mu urobil po 30.. a ja co som si drhla zuby kazdy den, tak uz na zakladke mi kazy opravovali...
To sa spravi tak, ze sa pichne injekcia tak, ze to odpali viac miest naraz. Oni vedia co s tym, mne takto robili 3 zuby naraz. Neboj, zubar vie co robi a ako to nacasovat
mne pred 3 rokmi na jednu injekciu urobil dva zuby, lebo boli pri sebe. Teraz, ked som bola tak mi mal jeden zub trhat, druhy opravovat. Neurobil to, vytrhol mi dolny zub a na horny zub ma preobjednal, ze to nemoze hore aj dole opichat. Zalezi ako su tie zuby od seba
mne pred 3 rokmi na jednu injekciu urobil dva zuby, lebo boli pri sebe. Teraz, ked som bola tak mi mal jeden zub trhat, druhy opravovat. Neurobil to, vytrhol mi dolny zub a na horny zub ma preobjednal, ze to nemoze hore aj dole opichat. Zalezi ako su tie zuby od seba
@15tibetan3 mozu dat lokalku naraz hore aj dole 🙂
Mne umrtvili komplet usta a na jedno sedenie vytrhli vsetky 4 osmicky 🙂
Úplne normálne ti môže ošetriť aj 5x do mesiaca s anestéziou.
Úplne normálne ti môže ošetriť aj 5x do mesiaca s anestéziou.
@koniarova len ci je to bezpecne...
@15tibetan3 mozu dat lokalku naraz hore aj dole 🙂
Mne umrtvili komplet usta a na jedno sedenie vytrhli vsetky 4 osmicky 🙂
@guudy to uz je dost velky zakrok. Ta obdivujem. Ako nejake opravy to je ok, ale trhanie to uz mam respekt.
@anonym_autor uplne v pohode
@guudy to uz je dost velky zakrok. Ta obdivujem. Ako nejake opravy to je ok, ale trhanie to uz mam respekt.
@kiki68 vies co, uplne v pohode to bolo. Zuby boli prerezane, rastli rovno. Kazdy zub trval tak minutku. Cele sedenie bolo hodinu, lebo sa cakalo, kym mi zaberie lokalka najprv na jednej strane a potom na druhej (ze sa vytrhnu vsetky 4 sa rozhodlo az po vytrhnuti 2). Preventivne mi dali tabl proti opuchu a proti bolesti. Neopuchla som vobec, nemala som ziadne bolesti. Normalne som fungovala, aj nakupy, soferovanie a tak. Asi mam stastie, ze sa mi zakroky u zubara dobre hoja. S implantatmi mam rovnaku skusenost, vsetko v pohode. 🙂

@anonym_autor Tieto veci zubar predsa vie, vie kolko coho ti moze pichnut. Ty ries len to, aby si si dala opravit zuby, nez bude neskoro.