Rozdiel medzi urologickými a gynekologickými problémami
Ahojte, ženy,
otázka je jasná.
Viete na sebe spoznať rozdiel medzi urologickými vecami a gynekologickými?
Momentálne mám taký problém,a každý lekár mi hovorí inak. Že zo zápalu gynekolo. ma nemôže páliť a rezať pri močení a bolieť, potom na nete čítam, že môže. Gyndoš povedal, že rezanie a pálenie pri močení nesúvisí s gyne., urolog vraj áno, tak ako je to v skutočnosti ?
Na nete čítam rôzne názory, že zápal moč. ciest súvisí s gynekologiou, baktériami v pošve a tak, ale neviem odlíšiť gynekologický zápal od urologického, takmer nikdy, keď mám niečo,tak ako?!
Keby niečo IP môžete napísať.
ďakujem za vaše rady
@marina24 ak by si mala obličky ukáže ti v moči. Kľud lieč sa prejde to uvidíš možno tak trochu máš jednp s druhým aj posva aj zapal. Ja som mala uapal obliciek aj je to ohromná nolest a vysoké horúčky
@kaja153 na svk vsetko mozne :D co sa cudujes? ja to mavam roky,a stale sa to opakuje v pravidelnych intervaloch, zapaly, vkuse bakterie v moci a tak, vraj mam imunitu na p....tak asi preto...a preto stale zapaly, uz ale papam aspon protizapalove lieky, tak to pomaha trosku aspon..ty si na tom ako?
@marina24 vies co ja som zufala. Bola som u obvodnej ze ma reze pri moceni. Ona ze chodte gynekologicke. Hovorim si ze no ok snad vie co robi. Gybekologicka ze mykoza. Dala mi roztok, atb, cipky do posvy. Nezaberalo. Volala som jej po 3 dnoch ze je mi horsie a horsie a ona ze mam byt trpezliva ze co cakam po 3 dnoch. Vcera to bolo 10 dni letela som na pohotovost lebo ma bolelo podbrusko, krce, oblicky, chrbat vsetko. Lekar na pohotovosti na mna kuka ze kde som bola doteraz?! Hovorim ze liecila som si to gybekologickou cestou. Kuka na mna ze ved to je jasny zapal mocovych. Sam nechapal preto mi obvodna nedala ten papierik na zistenie zapalu. Nasadil mi zinnat+probiotika a ze to do 3 dni zabrat. No cuduj sa svete vecer som si dala rano som bola totalne v pohode. Dalsia vec ktora ma trapi je fissura ani bola som u chirurga ten mi dal cipky vobec nezabrali nastastie v pondelok som objednana na kontrolu. Ale dneska rano sa mi spravil taky vriedok pod konecnikom podla info co som si nasla asi absces. Nemohla som uz ani sediet. Dala som si dubovu koru a utlmilo mi to. Takze teraz prave sedim v obyvajcke a rozmyslam ci skocim na pohotovost nech mi to rozrezu a vycistia alebo ci si to budem utlmovat dubovou korou..😐
@kaja153 palenie pri moceni je VZDY zapal urologicky, mechur,/ oblicky, nikdy nie gynekologicke veci..! a zinat neni dobry na moco. cesty,ale CHINOLONOVE ATB, ako ciprinol,alebo tak, nie nikdy zinnat, mne zinat poskodil este oblicku, ma bolela styri dni potom ako som dobrala zinat, zinat zatazuje pecen /zaludok, ciprinol menej, obvodna je blba, nehnevaj sa, to uz aj ja ako laik viem, ze ked pali ,reze pri moceni, to nikdy neni gynekologicke, ale urologicke, a ty sama musis vediet,kedy mas gynekolgoicke, ved to pri mykoze ide taka strasna horucost z posvy, nie palenie pri moceni...mas tam premnozene bakterie...zinat vsak nie je najlepsia cesta....drz sa!ale k dobremu urologovi by som sla na tvojom mieste...
mne povedalo viacero urologov, ze zvacsa najprv je zapal mocovych ciest a potom to prechadza do gynek, zapalov, preto pri opakovanych problemoch urcite riesit aj moc..
a ked citite, ze to nie je ok, riesit moc hned a necakat, riesit to paralelne este bez zacatia brania liekov.
@marina24 ahoj nepodarilo sa ti to vyriešiť ani dodnes?

@kaja153 časť mojej odpovede som chcela písať tebe 🙂